Gdje je moja glazba? Kako vratiti pjesme na svoj iPhone ili iPad

Pokušavate pustiti svoju omiljenu glazbu na iPhoneu ili iPadu samo da biste shvatili da je više nema. Bio je tamo zadnji put kad ste provjerili! Da, vaša glazba može nestati u akciji. Postavka sinkronizacije za taj album možda je isključena ili ste možda slučajno izbrisali glazbu.

Postoji čak i mogućnost da će sinkronizacija vaše glazbe s iCloudom ukloniti glazbu s vašeg mobilnog uređaja. Također možete otkriti da svoju glazbu treba reorganizirati. Dakle, kako vratiti svoju izgubljenu glazbu? Postoji nekoliko različitih načina da vratite ono što ste izgubili.

Índice
  1. Ponovno sinkronizirajte svoju glazbu
  2. Ponovno dodajte svoju glazbu
  3. Ponovno preuzmite svoju glazbu
    1. Preporuka naših urednika
  4. Vratite svoju glazbu na uređaj

Ponovno sinkronizirajte svoju glazbu

sinkronizirati glazbu

Ako ne možete pronaći svoju glazbu, vaša prva postaja trebala bi biti aplikacija Glazba—besplatna aplikacija, a ne usluga Apple Music. Ako koristite računalo sa sustavom Windows ili još uvijek koristite verziju macOS-a stariju od Cataline, upotrijebili biste iTunes. Provjerite glazbenu biblioteku na računalu da vidite je li album još uvijek tamo. Ako pronađete album, pustite svaku pjesmu kako biste bili sigurni da sve radi.

Ako su na vašem računalu, ali ne i na vašem iPhoneu ili iPadu, možda se ne sinkroniziraju. Povežite uređaj s računalom. U sustavu macOS Catalina ili novijem, otvorite Finder i kliknite unos za svoj mobilni uređaj. Pritisnite ikonu za svoj iPhone ili iPad, a zatim odaberite glazba, muzika kategorija.

Sinkronizacija glazbe

Možda ćete otkriti da je potvrdni okvir sinkronizacije za taj album isključen. Označite okvir za taj album i sinkronizirajte svoju glazbu. Nakon sinkronizacije otvorite aplikaciju Glazba na svom uređaju i potražite album. Pustite pjesme kako biste bili sigurni da se cijeli album sinkronizira.

Ponovno dodajte svoju glazbu

Ponovno dodajte glazbu

Niste mogli pronaći album u aplikaciji iTunes ili Music? Album je možda i dalje na vašem računalu, ali je samo skriven ili se na drugi način ne pojavljuje u vašoj knjižnici. Otvorite File Explorer ili Finder i pretražite svoju glazbenu biblioteku, a zatim provjerite možete li pronaći pjesme koje nedostaju.

Ako to učinite, vratite se na glazbenu aplikaciju na računalu. Za one koji imaju aplikaciju Glazba, otvorite je Datoteka > Uvoz. Za one koji koriste iTunes, idite na Datoteka > Dodaj mapu u biblioteku. Dođite do mape za album i kliknite Odaberite mapu ili Otvori. Trebali biste vidjeti poruku da iTunes ili aplikacija Glazba dodaju datoteke. Album koji nedostaje tada bi se trebao ponovno pojaviti u vašoj glazbenoj biblioteci. Zatim možete sinkronizirati pjesme na svoj iPhone ili iPad.

Ponovno preuzmite svoju glazbu

Ponovno preuzmite glazbu

I dalje dolazi prazno? Album je možda izbrisan s vašeg računala. Ako ste kopirali album s CD-a, morat ćete ga ponovno kopirati ili kupiti album. Ako ste album kupili na iTunesu, trebali biste ga moći ponovo preuzeti. Da biste to učinili, kliknite na Store link u iTunesu ili iTunes Store unos u aplikaciji Mac Music.

Kliknite na desnoj strani pod Music Quick Links Kupljeno. Ako se album koji tražite ne pojavi u Ne u mojoj knjižnici karticu pod Kupljeno kliknite na Sve da vidite svaku kupnju glazbe. Prema zadanim postavkama, iTunes vam prikazuje sve albume koje ste kupili, ali se ne nalaze u vašoj knjižnici.

Ako vidite album koji želite vratiti, kliknite ikonu za preuzimanje u gornjem desnom kutu naslovnice albuma. Vratite se u svoju glazbenu biblioteku i provjerite je li glazba ispravno vraćena. Zatim možete sinkronizirati album sa svojim iPhoneom ili iPadom.

Pristup računu

Ako i dalje ne možete pronaći glazbu, vratite se na glavni zaslon trgovine i kliknite Račun na desnoj strani zaslona pod Glazbene brze veze. Prijavite se na svoj iTunes račun i kliknite Račun opet. Klik Upravljati pored Skrivene kupovine ispod Preuzimanja i kupnje odjeljak.

Otkrijte glazbu

Odaberite album koji želite vratiti i kliknite na njega Otkriti ispod naslovnice albuma. Vratite se na odjeljak Kupljeno i sada biste trebali vidjeti album u odjeljku Ne u mojoj knjižnici odjeljak. Pritisnite gumb za preuzimanje da biste ga vratili, a zatim ga sinkronizirajte sa svojim iPhoneom ili iPadom.

Preporuka naših urednika

Vratite svoju glazbu na uređaj

Pronađite glazbu koja nedostaje na vašem uređaju

Ako ste album koji nedostaje kupili na svom iPhoneu ili iPadu i nikada ga niste sinkronizirali s računalom, možete ga obnoviti s mobilnog uređaja. Otvorite aplikaciju iTunes Store na svom uređaju.

Iz verzije za iPhone idite na Više > Kupljeno > Glazba. Na verziji iPada dodirnite Kupljeno ikonu na dnu i odaberite glazba, muzika. Odavde biste trebali moći pronaći glazbu koja vam nedostaje. Dodirnite ikonu za preuzimanje pored albuma ili pjesme da biste je vratili na svoj uređaj.

Testirajte obnovljenu glazbu

Nakon preuzimanja albuma dodirnite igra gumb za prvu pjesmu. Album bi se trebao otvoriti u aplikaciji Glazba za reprodukciju odabrane pjesme. Sada otvorite cijeli album u Glazbi i pustite prvih nekoliko sekundi svake pjesme kako biste bili sigurni da je cijeli album netaknut.

Pronađite druge medije koji nedostaju

Također možete izvoditi iste čarobne podvige s nestalim filmovima, TV emisijama, e-knjigama i audioknjigama. Ako vaš omiljeni film, emisija ili knjiga nedostaje na vašem iPhoneu ili iPadu, potražite ih u iTunesu, a zatim u svojoj iTunes biblioteci.

Ako se čini praznim, idite na odjeljak Kupljeno na iTunesu da vidite možete li pronaći i preuzeti sadržaj koji nedostaje. Na svom iPhoneu ili iPadu možete pretraživati ​​filmove i TV emisije putem aplikacije iTunes, a e-knjige i audioknjige putem aplikacije iBooks.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up