Gdje je?! Budite kreativni sa svojim porukama uz ovu MacOS značajku dijeljenja

Lako je dijeliti sadržaj na Macu - intrigantne vijesti, zanimljive web stranice, nezaboravne fotografije ili cool podcastove - ali uvijek je bilo teško pronaći ono što ste podijelili ili sadržaj koji se dijeli s vama.

Da biste vidjeli stavku podijeljenu s vama putem teksta, na primjer, trebate pronaći izvornu poruku i pristupiti poveznici ili privitku. Ali zahvaljujući novoj opciji u macOS Monterey pod nazivom Shared With You, možete vidjeti dijeljene stavke iz njihove najrelevantnije aplikacije.

Dijeljene fotografije pojavljuju se u aplikaciji Fotografije, a dijeljene epizode podcasta učitavaju se u aplikaciju Podcasti. Ako netko s vama podijeli vijest, ona će se pojaviti u vašoj aplikaciji Vijesti, dok emisije i filmovi idu u TV aplikaciju. Web stranice koje ste poslali vidljive su u Safariju.

Dijeljeno s vama također je dostupno na iPhone uređajima s iOS 15 ili novijim i iPad uređajima s iPadOS 15 ili novijim. Sve dok svoje tekstualne poruke sinkronizirate s iCloudom, sve što se dijeli s vama dostupno je na vašem iPhoneu, iPadu i Macu.

Índice
  1. Ažurirajte MacOS
  2. Omogući automatsko dijeljenje
  3. Podijelite sadržaj
  4. Pristupite dijeljenim novim pričama
    1. Preporuka naših urednika
  5. Pristupite dijeljenim fotografijama i videozapisima
  6. Pristupite dijeljenim podcastima
  7. Pristupite dijeljenim web stranicama
  8. Pristupite dijeljenim TV emisijama ili filmovima

Ažurirajte MacOS

ažuriranje softvera

Najprije provjerite imate li macOS Monterey 12.0 ili noviji. Kliknite na Jabuka ikonu u gornjem lijevom kutu i odaberite O ovom Macu. Ako prozor prikazuje stariju verziju macOS-a, kliknite na Ažuriranje softvera gumb za preuzimanje i instaliranje najnovije verzije.

Omogući automatsko dijeljenje

dijeli s vama postavke

Zatim trebate uključiti automatsko dijeljenje u aplikaciji Poruke i odabrati aplikacije u kojima želite vidjeti dijeljeni sadržaj. Otvorite Poruke. Klik Poruke na traci izbornika i odaberite Postavke. Odaberite Podijeljeno s vama tab.

Označite okvir za svaku aplikaciju za koju želite vidjeti dijeljene stavke. Možete birati između Vijesti, Fotografija, Podcasta, Safarija i TV-a. Sada ćemo pokriti korake za dijeljenje određenih stavki iz različitih aplikacija, kako za vas tako i za druge ljude.

Podijelite sadržaj

aplikacija za vijesti

Kada pronađete dio sadržaja koji želite podijeliti u Vijestima, Fotografijama, Safariju ili TV-u, dodirnite Udio ikonu u gornjem desnom kutu i odaberite Poruke. Odaberite osobu s kojom želite podijeliti stavku ili odaberite aplikaciju Poruke i upišite ime osobe, a zatim pošaljite tekst.

podcast aplikacija

Kada dijelite sadržaj podcasta, možete odabrati cijeli podcast ili određenu epizodu. Za dijeljenje cijelog podcasta kliknite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite Podijeli Prikaži. U suprotnom dodirnite epizodu, zatim kliknite ikonu tri točke i odaberite Podijelite epizodu. Odatle podijelite stavku s drugom osobom putem SMS-a.

Pristupite dijeljenim novim pričama

zajedničke priče

Za pristup sadržaju koji se dijeli s vama, otvorite odgovarajuću aplikaciju. Za dijeljenje vijesti otvorite aplikaciju Vijesti i odaberite Podijeljeno s vama odjeljak. Zatim možete kliknuti bilo koju priču na ovoj stranici da biste je pročitali. Desnom tipkom miša kliknite ikonu tri točke da biste poslali priču i odgovorili osobi koja ju je poslala, uklonili dijeljenu stavku, kopirali vezu, spremili priču ili je podijelili s nekim drugim.

Preporuka naših urednika

Pristupite dijeljenim fotografijama i videozapisima

zajedničke fotografije

Za dijeljenje fotografija i videozapisa otvorite aplikaciju Fotografije i dodirnite Za tebe tab. Potražite odjeljak Podijeljeno s vama. Ako se taj odjeljak ne pojavi, potražite zajedničke stavke u svojoj redovnoj biblioteci i otvorite fotografiju ili video koji želite pogledati. Zajedničke fotografije imaju mali Iz poveznica na slici koja označava koji vam je kontakt poslao fotografiju. Kliknite ime osobe na vrhu da biste odgovorili ili desnom tipkom miša kliknite fotografiju ili video da biste izbrisali, sakrili ili podijelili s nekim drugim.

Pristupite dijeljenim podcastima

dijeljene podcaste

Za dijeljeni sadržaj podcasta otvorite aplikaciju Podcasti i odaberite Slušaj sada unos. Pronađite odjeljak Podijeljeno s vama i kliknite na podcast ili pojedinačnu epizodu za reprodukciju. A Iz poveznica koja navodi koji vam je kontakt poslao epizodu bit će ispod unosa. Kliknite na ime osobe da biste odgovorili na njezin tekst ili kliknite desnom tipkom miša na stavku da biste je podijelili s nekim drugim.

Pristupite dijeljenim web stranicama

dijeli safari

Za web stranice koje se dijele s vama otvorite Safari. Kliknite na Pogled izbornik i odaberite Prikaži bočnu traku ako već nije vidljivo. Kliknite na Podijeljeno s vama odjeljak za pregled svih dijeljenih web stranica; kliknite na njih za pregled. Odaberite ime ispod priče kako biste odgovorili pošiljatelju.

Pristupite dijeljenim TV emisijama ili filmovima

dionice tv aplikacije

Ako postoje emisije ili filmovi koji su podijeljeni s vama, otvorite TV aplikaciju i idite na Gledajte sad odjeljak. Pomičite se prema dolje dok ne vidite odjeljak Dijeljeno s vama. Kliknite određeni film ili TV epizodu da biste je pogledali u aplikaciji. Kliknite na ime osobe ispod dijeljenog sadržaja da biste odgovorili na njen tekst.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up