Gdje gledati online filmove nominirane za Oscara 2023

Ponekad je jednostavno lakše pogledati film kod kuće. Zašto bismo se inače pretplatili na sve veći broj video streaming usluga, kao što su Amazon Prime Video, Hulu ili Netflix? Uostalom, HBO doslovno znači “Home Box Office”. Trenutačno su mnogi od najhvaljenijih filmova naručeni putem servisa za streaming, uključujući Apple TV+ Coda, dobitnika nagrade za najbolju sliku na dodjeli Oscara 2022.

Dodjela Oscara (Otvara se u novom prozoru) vraća se 12. ožujka, a svečanosti možete pratiti na ABC-u. Ako nemate pristup bežičnom signalu, pogledajte naš vodič o prijenosu Oscara. Ipak, trebali biste se barem upoznati s nominiranima kako biste znali kada navijati, a kada s gađenjem baciti piće. Evo kako možete gledati filmove o Oscaru iz 2023. na internetu. Nekoliko istaknutih filmova još nije dostupno za digitalno gledanje, ali ako i kada se to promijeni, pogledajte naše preporučene vodiče za strujanje videa za više informacija.

Índice
 1. Sve tiho na zapadnom frontu (Netflix)
 2. Avatar: Put vode (samo u kinima)
 3. Banshees of Inisherin (HBO Max)
 4. Elvis (HBO Max)
 5. Sve posvuda Sve odjednom (Showtime)
 6. Fabelmans (Kupi)
 7. Skladištenje (Paun)
  1. Preporuka naših urednika
 8. Top Gun: Maverick (Paramount+)
 9. Trokut tuge (najam/kupnja)
 10. Žene govore (samo u kinima)
 11. Najbolji glumac u glavnoj ulozi
 12. Najbolja glumica u glavnoj ulozi
 13. Najbolji glumac u sporednoj ulozi
 14. Najbolja glumica u sporednoj ulozi
 15. Najbolji dugometražni animirani film
 16. Najbolji dugometražni dokumentarni film
 17. Najbolji međunarodni igrani film
 18. Najbolji kratki dokumentarni film
 19. Najbolji kratki animirani film
 20. Najbolji kratki igrani film uživo

Sve tiho na zapadnom frontu (Netflix)

Ovo najnovije prepričavanje slavnog njemačkog romana o Prvom svjetskom ratu nada se da će dobiti istu slavu Oscara kao prethodne adaptacije. Stream All Quiet on the Western Front na Netflixu (Otvara se u novom prozoru).

Avatar: Put vode (samo u kinima)

Avatar: The Path of Water, sa svojim vrhunskim vizualnim prikazima i ogromnim razmjerima, zahtijeva da se gleda na velikom platnu. Trenutačno u kinima možete vidjeti samo najnovije Pandora putovanje Jamesa Camerona vrijedno milijarde dolara.

Banshees of Inisherin (HBO Max)

Mračno smiješno ispitivanje prekinutog irskog prijateljstva, The Banshees of Inisherin jedan je od najviše nominiranih filmova na ovogodišnjoj izložbi. Gledajte na HBO Maxu (Otvara se u novom prozoru) prije nego što odsječete prste.

Elvis (HBO Max)

Gonzo režija Baza Luhrmanna, u kombinaciji s hipnotičkom izvedbom Austina Butlera, podsjeća sve zašto je Elvis bio takva glazbena sila na koju se moralo računati. Pozdrav kralju na HBO Maxu (Otvara se u novom prozoru).

Sve posvuda Sve odjednom (Showtime)

Ovaj hrabri, lijepi i bizarni multiverzalni akcijski ep usmjeren na obitelj dobio je najviše nominacija ove godine. Gledajte, gledajte opet i opet na Showtimeu (Otvara se u novom prozoru).

Fabelmans (Kupi)

Neka vas ime ne zavara. Fabelmanovi su zapravo samo filmski majstor Steven Spielberg koji vam priča svoju vlastitu kompliciranu priču o odrastanju. Možete ga kupiti na Amazonu (Otvara se u novom prozoru).

Skladištenje (Paun)

Cate Blanchett zapovijeda orkestrom u Táru, filmu s neujednačenijim nastupom harmonike od Čudnog Ala. Uživajte u glazbenom veličanstvu Lydije Tár i svjedočite njezinom padu, uz prijenos na Peacocku (Otvara se u novom prozoru).

Preporuka naših urednika

Top Gun: Maverick (Paramount+)

Neosporni film ljeta, Top Gun: Maverick više je nego samo bolji film od svog prethodnika iz 1980-ih. To je fantastičan akcijski film, točka, s nevjerojatnim vratolomijama u zraku i sjajnom glumačkom postavom koja okružuje jednog i jedinog Toma Cruisea. Povratak u opasnu zonu na Paramount+ (Otvara se u novom prozoru).

Trokut tuge (najam/kupnja)

Triangle of Sorrows možda zvuči kao dosadna drama nominirana za Oscara, ali zapravo je mračna komedija i prvi film na engleskom jeziku hvaljenog švedskog redatelja Rubena Östlunda. Kupite ili iznajmite na Amazonu (Otvara se u novom prozoru).

Žene govore (samo u kinima)

Žene govore adaptacija je romana Miriana Toewsa Sarah Polley iz 2018. Prati skupinu žena koje pokušavaju pobjeći iz svoje ultrakonzervativne vjerske zajednice nakon niza seksualnih napada. Možete ga gledati u kinima.

Najbolji glumac u glavnoj ulozi

Najbolja glumica u glavnoj ulozi

Najbolji glumac u sporednoj ulozi

Najbolja glumica u sporednoj ulozi

Najbolji dugometražni animirani film

Najbolji dugometražni dokumentarni film

Najbolji međunarodni igrani film

Najbolji kratki dokumentarni film

Najbolji kratki animirani film

 • Dječak, Krtica, Lisica i Konj (Apple TV+(Otvara se u novom prozoru))

 • Leteći mornar (samo u kinima)

 • Trgovci ledom (samo u kinima)

 • Moja godina pijetla (samo u kinima)

 • Noj mi je rekao da je svijet lažan, a ja mislim da vjerujem u to (samo u kinima)

Najbolji kratki igrani film uživo

 • Irish Goodbye (samo u kinima)

 • Ivalo (samo u kinima)

 • Le Pupille (Disney+(Otvara se u novom prozoru))

 • Noćna vožnja (samo u kinima)

 • Crveni kofer (samo u kinima)

Za više informacija o streamingu pogledajte pet razloga zašto biste možda željeli odustati od pretplate na videozapise i ostati s kabelom, pročitajte kako je streaming uveo novo zlatno doba trash TV-a i saznajte zašto tvrtke moraju sačuvati svoje kataloge streaminga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up