Game Pass Everywhere: Kako instalirati Xbox Cloud Gaming na Steam Deck

Sjećate se glasina da Microsoft donosi Xbox Game Pass na Nintendo Switch? To se na kraju nije dogodilo, ali Valveov Steam Deck vam omogućuje da igrate svoje PC igre bilo gdje. A zahvaljujući SteamOS-u temeljenom na Linuxu na kojem radi, vaš Deck može puno više.

Na Deck možete preuzeti aplikacije koje nisu igre, streamati igre sa svog računala, a sada je Xbox Game Pass dostupan na uređaju tako da možete streamati igre kroz oblak dok ste u pokretu. Međutim, da biste instalirali Game Pass u svoju knjižnicu, morate pristupiti web stranici Xbox Cloud Gaming putem preglednika Microsoft Edge. Iako postoji samo kao web stranica, morat ćete dodatno konfigurirati kako bi funkcionirao. Evo kako to postaviti.

Índice
  1. Instalirajte Microsoft Edge na Steam Deck
  2. Postavite Xbox Cloud Gaming na Steam Deck
    1. Preporuka naših urednika
  3. Konfigurirajte kontrole Steam Decka

Instalirajte Microsoft Edge na Steam Deck

potražite microsoft edge na steam decku

(Zasluge: Valve)

Budući da Steam Deck radi na Linuxu, možete instalirati gotovo bilo koji web preglednik koji želite, iako nije uvijek potrebno samo pritisnuti gumb za instalaciju. Konkretno za Microsoft Edge, najprije trebate učiniti nekoliko stvari.

Prvo morate ući u način rada. Udari Steam gumb na špilu, zatim idite na Napajanje > Prijeđi na radnu površinu. Učitavanje će potrajati nekoliko sekundi, ali tada biste trebali vidjeti ono što izgleda kao tradicionalna radna površina na vašem zaslonu.

Za traženje aplikacije za instaliranje pritisnite Saznati gumb programske trake (izgleda kao torba za kupovinu). Bilo koji tip Microsoft Edge u traci za pretraživanje (možete povlačiti tipkovnicu držeći Steam ključ i udarac x) ili idite na Aplikacije > Internet > Web preglednici u izborniku s lijeve strane. Onda udari Instalirati.

dodajte program u SteamOS

(Zasluge: Valve)

Nakon što je preglednik instaliran, morate ga dodati u svoju Steam biblioteku. Za ovo se ne morate vratiti u način igre. Odaberite Pokretač aplikacija u donjem lijevom dijelu. Samo pronađite Microsoft Edge i desnom tipkom miša kliknite program klikom na lijevu podlogu. Odaberite Dodaj u Steam napraviti Dodajte igru skočni prozor.

Sve što sada trebate učiniti je potvrditi kućicu pokraj nje Microsoft Edge i kliknite na Dodajte odabrane programe dugme. Sada će se pojaviti u vašoj Steam knjižnici kada ste u načinu igre.

konzolni terminal na steam decku

Ali još nismo gotovi. Tada ćete morati unijeti kod. Vratite se na Pokretač aplikacija i pretražite konzola (također ispod Sustav u izborniku). Kada se otvori prozor za naredbe, unesite sljedeći kod:

flatpak --user override --filesystem=/run/udev:ro com.microsoft.Edge

Pogoditi Unesi u terminalu za pokretanje koda. Za izlaz iz programa potrebno je upisati Izlaz a zatim udario Unesi opet. Sada kada je instaliran Microsoft Edge, vrijeme je da postavite važan dio.

Postavite Xbox Cloud Gaming na Steam Deck

xbox igranje u oblaku na steam decku

(Zasluge: Valve)

Prvo biste trebali preimenovati Microsoft Edge prečac, jer će to znatno olakšati pronalaženje Xbox Cloud Gaminga u vašoj Steam biblioteci. Da biste to učinili, morate otvoriti Steam na računalu i kliknuti na Knjižnica tab. Desnom tipkom miša kliknite Microsoft Edge i odaberite Svojstva. Koristili smo Xbox Cloud Gaming, ali možete promijeniti ime u ono što želite.

Preporuka naših urednika

Da biste rekli Edgeu da otvori web mjesto Xbox Cloud Gaming (i ispravno ga prikaže) kada kliknete prečac, trebate unijeti dio koda u Mogućnosti pokretanja polje iza @@u @@:

--window-size=1024,640 --force-device-scale-factor=1.25 --device-scale-factor=1.25 --kiosk "https://www.xbox.com/play"

Sada će Xbox Cloud Gamingu biti izravno dostupan iz vaše Steam knjižnice! Samo otvorite preimenovani Microsoft Edge prečac i započnite sesiju igranja u oblaku.

Konfigurirajte kontrole Steam Decka

raspored regulatora pare

(Zasluge: Valve)

Jedina stvar koju sada trebate učiniti je postaviti raspored kontrolera za Xbox Game Pass, koji koristi kontrolere i miš/tipkovnicu. Da biste to učinili, idite na prečac u knjižnici, desnom tipkom miša kliknite na njega i odaberite Upravljanje > Izgled kontrolera > Prikaz konfiguracija.

Ovdje možete promijeniti shemu kontrolera. Ispod Predlošciizabrati Gamepad s touchpadom za miš i kliknite Primijeni konfiguraciju. Odaberite Gotovo i bit ćete spremni uživati ​​u igrama putem Xbox Game Passa na svom Steam Decku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up