Find My Car: Kako pomoću aplikacije za pametni telefon pronaći gdje ste parkirali

Imate li često problema s sjećanjem gdje ste parkirali automobil? Može se lako izgubiti trag ako ste parkirali na prepunom mjestu. Ali ne brinite, s pravom aplikacijom za pametni telefon možete označiti gdje ste parkirali i brzo ga ponovno locirati.

Google Maps i Apple Maps omogućuju vam snimanje lokacije vašeg automobila, dok vam nekoliko aplikacija trećih strana može pomoći da ga pronađete. Provjerimo sve vaše mogućnosti.

Índice
  1. google karte
  2. Apple karte
  3. Lokator parkiranog automobila
  4. Pronađi moj auto
    1. Preporuka naših urednika
  5. Pronađi moj auto pomoću AR Trackera
  6. Pronađite svoj automobil uz AR

google karte

Google karte za Android

Možete nazvati Google karte da vam pomognu pronaći svoj automobil, iako se neki koraci neznatno razlikuju između iOS-a i Androida. Nakon što ste parkirali automobil, otvorite Google karte na svom telefonu i dodirnite plavu pribadaču koja predstavlja vašu trenutnu lokaciju (i parkirno mjesto), zatim dodirnite Sačuvaj parking unos za dodavanje odredišta na kartu.

Korisnici Androida također mogu unijeti bilješke s više pojedinosti o vašoj lokaciji, pa čak i postaviti određeni broj sati i/ili minuta koje želite parkirati, što može biti od pomoći ako ste parkirani na mjeraču. Možete i dodirnuti Udio ako želite podijeliti svoju lokaciju s nekim drugim ili je jednostavno poslati sebi.

Pronađite svoj automobil pomoću Google karata

Sada, kada je vrijeme da se vratite u svoj parkirani automobil, imate označenu lokaciju na karti. Samo dodirnite pribadaču i odaberite upute i Početak za upute korak po korak do vašeg automobila.

Apple karte

Uključite prekidač značajnih lokacija

Prije nego što možete koristiti Apple Maps za pronalaženje svojeg parkirnog mjesta, prvo trebate postaviti nekoliko postavki. Ići Postavke > Privatnost i sigurnost > Usluge lokacije na svom iPhoneu i uvjerite se sami Usluge lociranja uključeno je.

Pomaknite se do dna zaslona Lokacijske usluge, odaberite Usluge sustava a zatim dodirnite Značajna mjesta. Od vas se može zatražiti šifra, Touch ID ili Face ID. Zatim uključite prekidač pokraj njega Značajna mjesta. Zatim idite na Postavke > Karte i uključite se Prikaži mjesto parkiranja sklopka.

Uključite prekidač Prikaži parkiranu lokaciju

Sada, kada se negdje vozite, možete pratiti lokaciju svog automobila kada je parkiran. Vaš iPhone će to učiniti automatski ako ga povežete putem Bluetootha ili CarPlaya. Kada prekinete vezu s automobilom, vaš bi telefon trebao prikazati obavijest koja pokazuje da su Karte ispustile pribadaču koja pokazuje gdje ste parkirali.

Ako se obavijest ne pojavi, ne koristite CarPlay ili vaš telefon nije povezan putem Bluetootha, otvorite Apple Maps i potražite plavu pribadaču za parkirani automobil na karti, zatim je dodirnite. Ako ga ne vidite, upišite "parkirani automobil" u okvir za pretraživanje i trebala bi se pojaviti lokacija automobila.

Potražite plavu pribadaču za parkirani automobil

Dodir Uredi lokaciju gumb za prikaz slike okoline vašeg automobila. Također možete stvoriti bilješku s više detalja i dodirnuti Dodajte fotografiju gumb za snimanje fotografije vašeg automobila i lokacije.

Kada trebate pronaći svoj automobil, otvorite Apple Maps i dodirnite Parkiran auto pribadača. Odaberite Smjernice, zatim dodirnite Ići kako biste slijedili upute za hodanje do vašeg parkiranog automobila.

Lokator parkiranog automobila

Lokator parkiranog automobila za Android

S lokatorom parkiranih automobila (otvara se u novom prozoru), korisnici Androida mogu dodirnuti ikonu kompasa kako bi povećali vašu trenutnu lokaciju. Dodir Parkiraj ovdje gumb i dodirnite u redu postaviti svoje parkiralište. Kada dođe vrijeme da pronađete svoj automobil, samo otvorite aplikaciju i slijedite strelicu da pronađete svoj automobil.

Pronađi moj auto

Find My Car - GPS navigacija za Android

Jednostavna aplikacija za Android, Find My Car - GPS navigacija (Otvara se u novom prozoru) olakšava snimanje lokacije vašeg automobila i njegovo kasnije pronalaženje. Otvorite aplikaciju i dodirnite Park dugme. Zatim možete dodati bilješku svojoj lokaciji i zabilježiti je.

Preporuka naših urednika

Kada ste spremni vratiti se u auto, ponovno otvorite aplikaciju i dodirnite Pronađi moj auto dugme. Samo slijedite smjer pokazivača i aplikacija će vas uputiti na pravo mjesto.

Pronađi moj auto pomoću AR Trackera

Find My Car s AR Trackerom Bello Studios za iOS

Besplatna aplikacija Find My Car s AR Trackerom (Otvara se u novom prozoru) Aplikacija za iOS prilično je jednostavna. Na glavnom zaslonu dodirnite Dodajte novu lokaciju automobila ikona registarske pločice kada parkirate automobil. Dodir Označite lokaciju dugme. Imenujte lokaciju i odaberite vrstu lokacije, zatim dodirnite Spremi lokaciju dugme.

Kada trebate pronaći svoj automobil, otvorite aplikaciju i dodirnite Povratak na lokaciju dugme. Vidjet ćete lokaciju vašeg automobila prikazanu na karti. Ako dodirnete AR ikonu, možete vidjeti svoje okruženje dok hodate.

Pronađite svoj automobil uz AR

Pronađite svoj automobil pomoću AR-a iz Augmented Works za iOS

Uz opciju Find Your Car with AR (Otvara se u novom prozoru), otvorite ovu iOS aplikaciju prije nego što izađete iz automobila i dodirnite Parkirao sam ovdje dugme. Kada dođe vrijeme da pronađete svoj automobil, ponovno pokrenite aplikaciju. Velika crvena strelica pokazuje u smjeru vašeg automobila; samo slijedite tu strelicu.

Također možete promijeniti prikaz s konvencionalne karte na kartu proširene stvarnosti koja prikazuje vaše stvarno okruženje, tako da možete vidjeti što je u blizini dok hodate do svog automobila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up