Find My Android: Kako locirati izgubljeni pametni telefon

Ako vaš Android telefon ikada bude izgubljen ili ukraden, imate nekoliko načina da ga pronađete. Google nudi aplikaciju i web stranicu pod nazivom Find My Device, koja vam omogućuje da pronađete svoj izgubljeni Android, zaštitite ga i izbrišete sve podatke. Samsungovi uređaji imaju dodatnu značajku pod nazivom Find My Mobile, koja vam omogućuje da pronađete izgubljeni uređaj. Evo kako koristiti Find My Device i Find My Mobile za pronalaženje nestalog telefona.

Índice
  1. Google Pronađi moj uređaj
  2. Samsungov Find My Mobile
    1. Preporuka naših urednika

Google Pronađi moj uređaj

Koristite Googleov Find My Device

(Zasluge: Lance Whitney/Google)

Googleova usluga Find My Device dostupna je kao Android aplikacija (otvara se u novom prozoru) i kao samostalna web stranica (otvara se u novom prozoru) i radi sa svim Android uređajima. Ako ste već prijavljeni na svoj Google račun, trebali biste vidjeti automatski prikazanu mapu sa svim vašim registriranim uređajima. Odavde možete odabrati sliku uređaja koji želite pronaći i pratiti njegovu lokaciju na karti.

Zatim možete reproducirati zvuk za pinganje uređaja, zaključati ga i prikazati poruku na zaslonu ili izbrisati sve osobne podatke. Google ima neke dodatne informacije (otvara se u novom prozoru) na koje se možete pozvati ako trebate pronaći, zaključati ili obrisati svoj Android telefon.

Pingajte svoj Android uređaj

(Zasluge: Lance Whitney/Google)

Ako mislite da je uređaj nadohvat ruke, dodirnite Reproducirajte zvuk za pinganje vašeg telefona ili tableta. Zatim možete pratiti zvuk na svom uređaju. Čak i ako uređaj nije u vašoj neposrednoj blizini, ping može upozoriti dobrog Samaritanca koji bi ga mogao pronaći. Kada završite, dodirnite Zaustavi zvuk dugme.

Zaštitite svoj Android uređaj

(Zasluge: Lance Whitney/Google)

Ako ne možete pronaći svoj uređaj ili niste u blizini, možete ga zaključati tako da mu nitko ne može pristupiti. Također možete dodati poruku i telefonski broj kako bi ih mogli kontaktirati svi koji to pronađu.

Dodir Osigurajte uređaj, zatim dodajte poruku i telefonski broj za prikaz na zaključanom zaslonu. Dodir Sigurni uređaj za finaliziranje i zaključavanje telefona. Nestali telefon je zaključan s prikazanom vašom porukom i telefonskim brojem.

Obrišite svoj Android uređaj

(Zasluge: Lance Whitney/Google)

Ako je vaš uređaj izgubljen ili ukraden, možete ga obrisati u krajnjem slučaju. Dodir Izbriši uređaj a zatim ga ponovno dodirnite da biste dovršili ovu radnju. Ovdje svakako pročitajte informacije o tome što će se dogoditi s vašim telefonom jer povratka nema.

Možda ćete biti upitani želite li vidjeti svoj Google račun. Dodir Kontrola sigurnosti povezati i proći kroz sigurnosne korake. Ako se predomislite o brisanju uređaja, dodirnite Bacite.

Samsungov Find My Mobile

Postavite Samsungov Find My Mobile

(Zasluge: Lance Whitney/Samsung)

Ako imate Samsung telefon, također možete koristiti posebnu značajku pod nazivom Find My Mobile kako biste pronašli izgubljeni uređaj. Postavite ovo na svom telefonu odlaskom na Postavke > Biometrija i sigurnost i uključite se Pronađi moj mobitel. Imajte na umu da ova značajka zahtijeva Samsung račun.

Otvorite postavke Find My Mobile i uključite Daljinsko otključavanje tako da možete otključati svoj telefon i upravljati njime na daljinu. Uključite opciju za Pošalji posljednju lokaciju za primanje zadnje poznate lokacije vašeg telefona ako baterija padne ispod određene razine. Omogućiti Izvanmrežno pronalaženje kako biste mogli locirati svoj telefon čak i ako je izvan mreže.

Pronađite svoj Samsung uređaj

(Zasluge: Lance Whitney/Samsung)

Kada je omogućeno, upotrijebite web mjesto SmartThings Find (otvara se u novom prozoru) ili aplikaciju (otvara se u novom prozoru) kako biste pronašli bilo koji Samsung uređaj povezan s istim Samsung računom. Usluga bi trebala prikazati lokaciju vašeg Samsung telefona na karti, što uključuje druge kontrole koje vam pomažu pronaći nestali uređaj.

Zaključajte svoj Samsung uređaj

(Zasluge: Lance Whitney/Samsung)

Odaberite Prsten opciju, zatim pritisnite Početak pingati vaš telefon. Zatim će početi zvoniti kako bi vam pomogao da ga pronađete ako je u blizini ili kako bi ga netko drugi primijetio. Također možete birati Zaključaj mogućnost postavljanja PIN-a za otključavanje uređaja, unesite telefonski broj kontakta na koji ste dostupni i dodajte poruku koja će se prikazivati ​​na zaključanom zaslonu.

Preporuka naših urednika

Obrišite svoj Samsung uređaj

(Zasluge: Lance Whitney/Samsung)

Ako mislite da se vaš telefon premješta na drugo mjesto, možete odabrati Pratite lokaciju kako biste dobili ažurirani prikaz lokacije svog telefona svakih 15 minuta. Također možete obrisati svoj telefon ako ste zabrinuti da će netko dobiti pristup vašim podacima. Udari Obriši podatke ikona za vraćanje telefona na tvorničke postavke.

Sigurnosno kopirajte svoj Samsung uređaj

(Zasluge: Lance Whitney/Samsung)

Ako planirate obrisati svoj telefon ili ne vjerujete da ćete ga ikada vratiti, možete daljinski sigurnosno kopirati svoje podatke. Kliknite na Napravi kopiju ikonu, zatim postavite provjeru s više faktora, ako već niste. Kliknite vezu web stranice u obavijesti da biste primili rezervne kodove koji se mogu koristiti za prijavu, čak i ako je vaš telefon izgubljen ili ukraden.

Odaberite sve podatke koje želite sigurnosno kopirati, poput poruka i kontakata, a zatim odaberite Napravi kopiju da pošaljete svoje podatke za pohranu na Samsung Cloud (Otvara se u novom prozoru).

Preuzmite poruke sa svog Samsung uređaja

(Zasluge: Lance Whitney/Samsung)

Ako imate važne poruke ili govornu poštu na svom telefonu, možete ih preuzeti na daljinu ako želite Mogućnost preuzimanja poziva/poruka. To će vam omogućiti da vidite i čujete do 50 nedavnih poziva i poruka.

Produžite trajanje baterije svog Samsung uređaja

(Zasluge: Lance Whitney/Samsung)

Ako ikada zaboravite PIN koji otključava vaš telefon, uvijek ga možete otvoriti na web stranici SmartThings Find (Otvara se u novom prozoru) odabirom Otključati dugme. Za produljenje trajanja baterije telefona odaberite Produžite trajanje baterije opcija, koja uključuje način maksimalne uštede energije koji vaš telefon nudi, što vam daje dodatno vrijeme da locirate svoj uređaj prije nego što se isprazni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up