Eye of the Tiger: Kako strimovati sve filmove Rockyja i Creeda

Od amaterskog boksača do kućnog heroja, Rocky Balboa je desetljećima primao udarce. Sada se povukao kako bi Adonisu Creedu dao pozornost u novom filmu Creed III. Ali prije nego što krenete u kino, vrijedi odvojiti trenutak i ponovno pogledati Sylvestera Stallonea kao titularnog borca.

Filmovi o Rockyju trenutno se distribuiraju na nekoliko streaming servisa, tako da ćete vjerojatno imati priliku pogledati sve te prepoznatljive montaže treninga. Filmove možete pronaći na Paramount+, Netflix, Amazon Video i MGM+. Besplatne opcije temeljene na oglasima također su dostupne na Pluto TV-u i Tubi. Ako želite nadoknaditi Creeda, ti filmovi su na HBO Maxu i Amazon Video.

Índice
 1. Rocky (1976)
 2. Rocky II (1979)
  1. Rocky III (1982.)
 3. Rocky IV (1985)
 4. Rocky V (1990)
 5. Rocky Balboa (2006.)
 6. Creed (2015)
  1. Preporuka naših urednika
 7. Creed II (2018)
 8. Creed III (2023)

Rocky (1976)

Tip iz radničke klase i lizač Rocky Balboa (glumi ga svačiji omiljeni gad, Sylvester Stallone) dobiva životnu priliku kada je izabran da se suoči s aktualnim boksačkim prvakom Apollom Creedom (Carl Weathers). Uz pomoć Mikeya Goldmilla (Burgess Meredith), bivšeg prvaka u bantam kategoriji koji također često posjećuje lokalnu teretanu, Rocky se bori protiv Creeda—i udvara sestri svog najboljeg prijatelja, Adriani (Talia Shire).

Rocky II (1979)

Drugi film o Rockyju počinje odmah nakon završetka prvog—i Creed zahtijeva još jedan meč. Ali to ne bi bio pravi revanš bez neke drame. Rockyju je odvojena mrežnica, a njegova nova žena Adrian glasno se protivi spoju - a zatim pada u komu dostojnu telenovele. Sve kulminira jednom paklenom borbom (bez spojlera).

Rocky III (1982.)

Pet godina i deset obrana naslova kasnije, Rocky se vraća u ring i izaziva ga novi protivnik: James "Clubber" Lang (glumi ga Mr. T). U nizu traumatičnih događaja, Rocky se nađe na kraju gubitnika u svom posljednjem meču. Samo mu jedna osoba može pomoći da vrati titulu - Apollo Creed. Mogu li ova dva boksačka moćnika prevladati svoje razlike i učiniti Rockyja ponovno kraljem ringa?

Rocky IV (1985)

U Rockyju IV, Apollo Creed je ubijen u meču s ruskim boksačem Ivanom Dragom (glumi ga Dolph Lundgren, s pravom novovalovskom frizurom). Drugi film istaknuo je Creedovu priču o osveti, ali sada je na Rockyju red da se osveti. Izaziva Rusa izravno, predajući svoje prvenstvo kako bi to učinio. A ako se pitate, veći dio radnje odvija se u sovjetskoj Rusiji 1980-ih.

Rocky V (1990)

U sljedećem nastavku franšize, Rocky se bori s neočekivanom krizom srednjih godina: nakon što poreznik stigne (zahvaljujući užasnim životnim izborima šogora Paulieja), Rocky pada na novu nisku razinu, gubi svoju kuću i većinu svoje imovine . Ipak, sve to shvaća mirno, vraća se svojim korijenima u Philly i popravlja svoje staro mjesto, Mighty Mick's Gym. Čineći to, on nesvjesno trenira svog najnovijeg izazivača, Tommyja Gunna (glumi ga pokojni Tommy "Vojvoda" Morrison). Dodajte neke obiteljske probleme s najmlađim sinom Robertom (Sage Stallone) i dobit ćete odličan nastavak.

Rocky Balboa (2006.)

Rocky jednostavno ne može ostati izvan ringa. Sada u mirovini, udovac i mučen starim demonima, pozvan je natrag u ring zahvaljujući simulatoru ESPN-a. Njegov najnoviji izazivač? Mason "The Line" Dixon (Antonio Tarver), koji uspijeva učiniti ono što se mislilo nemogućim: uvjeriti starijeg Rockyja da se ponovno bori.

Creed (2015)

To je novi spinoff koji smo svi trebali i pokazuje da boksačka krv teče duboko. U Creedu, sin Apolla Creeda, Adonis “Donnie” Creed (Michael B. Jordan) želi postati profesionalac. Tko bi mu drugi mogao pomoći u treniranju osim tipa koji je pobijedio svog oca u ringu? Pozovite Rockyja da vam pomogne kao mentor i trener. Uskoro će titula — i dosad najsmrtonosniji boksački protivnik — biti na kocki.

Preporuka naših urednika

Creed II (2018)

Creed II pokazuje da svađa i zla krv prožimaju generacije. Donnie Creed dobiva još jednog teškog izazivača: Viktora Dragu, sina Ivana Drage. Prošlost odražava sadašnjost, a i Donnie i Rocky moraju se pomiriti s onim što je na kocki i kako krenuti naprijed. Vidjet ćete poznata lica, uključujući Dolpha Lundgrena kao kapetana Ivana Draga u ovom generacijskom rivalstvu.

Creed III (2023)

Ponekad je vaša najveća bitka najbliža kući. Kad se prijatelj iz djetinjstva Damian "Diamond Dame" Anderson (Jonathan Majors) ponovno pojavi, tek iz zatvora, Donnie Creed mora se suočiti s mnogim preprekama. Ne samo da je u mirovini, već se mora suočiti i s krivnjom za događaje koji su se dogodili prije gotovo dva desetljeća. U zastrašujućem obratu, Donniejevo umirovljenje je završilo, a on i Dame suočavaju se u ringu i izvan njega dok se on suočava sa svojom traumatičnom prošlošću.

Sada u kinima; široko izdanje 3. ožujka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up