Evo kako izgraditi vlastito računalo za igranje od nule uz savjete profesionalca za igre Rukarija Austina

Ako ste ikada željeli izgraditi personalizirano računalo za igranje, ali pomisao na priključivanje CPU-a i GPU-a na pravu matičnu ploču i zatim sve to spakirati u kućište poput neke vrste visokotehnološkog Lego kompleta zvuči pomalo neodoljivo - čitajte dalje . Profesionalac za igre Rukari Austin (Otvara se u novom prozoru) kaže da je izgradnja vlastitog računala za igranje lakša nego što mislite, posebno s GameStopovim ubojitim izborom opreme za računala (Otvara se u novom prozoru) dostupnom u trgovinama i na internetu. Također možete steći praktičan osjećaj za različite komponente u GameStop-ovom novom PC gaming odjeljku na odabranim lokacijama, tako da možete vidjeti kako sve ide zajedno i dobiti kombinaciju opreme koja vam odgovara.

Ali nemojte nam to uzeti. Rukari je bio duboko u igričkoj sceni otkad je Halo prvi put lansiran i, osim što je viši upravitelj zajednice za GameStop (Otvara se u novom prozoru), on izrađuje vlastitu opremu za računala. Evo nekoliko Rukarijevih profesionalnih savjeta koji će vam pomoći da počnete graditi svoj vlastiti stroj iz snova.

Índice
  1. Započnite s dobitnom kombinacijom CPU-a i GPU-a
  2. Uključite ga u desnu matičnu ploču
  3. Razmislite o tome kako vaš monitor reproducira u sličicama u sekundi
  4. Nabavite Touchy-Feely na GameStop PC Games
  5. Upoznajte Rukarijevu najnoviju zvijer

Započnite s dobitnom kombinacijom CPU-a i GPU-a

Vaša kombinacija CPU-a i GPU-a ono je što će vam dati najbolju vizualnu vjernost i ciljani broj sličica u sekundi za vašu izgradnju, kaže Rukari, ali neke kombinacije CPU-a i GPU-a imaju više snage od drugih. "Provjerite GameStop i druge online alate za usporedbu kako biste bili sigurni da će CPU-ovi, GPU-i i druge komponente koje volite raditi zajedno na način na koji želite", rekao je.

Uključite ga u desnu matičnu ploču

Recimo da želite upariti Ryzen 9 5900X s GeForce RTX 3080 — očito će vam trebati matična ploča s pravim utičnicama za tu smiješno moćnu kombinaciju, zar ne? Osim otvaranja GameStop-a (Otvara se u novom prozoru) kako biste saznali koje će matične ploče raditi s kojim CPU-ima i GPU-ima, Rukari također preporučuje da provjerite i pročitate puno recenzija proizvoda, osobito ako ste izbirljivi u pogledu specifikacija performansi. Na primjer, Rukari se odlučuje za matične ploče koje imaju specifikacije RGB osvjetljenja koje on želi. "Jedan od odlučujućih čimbenika za mene pri usklađivanju mojih GPU-a i matičnih ploča je RGB faktor jer sam trenutno potpuno u toj fazi", rekao je.

Razmislite o tome kako vaš monitor reproducira u sličicama u sekundi

Možda nećete morati dodati veliki novi monitor svom proračunu za izradu, ali Rukari predlaže da procijenite kako će vaša nova verzija funkcionirati s vašim starim zaslonom. "Igrajući i 4K i 1440 i oslanjajući se na svoj budžet, često sam sretan igrati na 1440 i dobiti nešto poput 140 ili 150 sličica u sekundi iz mog CPU-a, umjesto da igram na 4K pri 100 sličica u sekundi," rekao je. .

Nabavite Touchy-Feely na GameStop PC Games

Rukari je nedavno imao priliku pogledati jedan od GameStopovih novih PC Gaming odjeljaka (Otvara se u novom prozoru) i dočepati se neke od današnjih najpopularnijih PC opreme i prilagođenih verzija. “Bilo je super vidjeti primjere onoga što se može stvoriti”, rekao je. "Bilo je fantastično vidjeti 3080, 3070 i 3060 i imati sve ostalo što vam može zatrebati za izradu osobnog računala na jednom mjestu."

Čak i ako u vašoj blizini još nema PC Gaminga, Rukari ga donosi kući govoreći da izrada vašeg prvog gaming računala počinje sastavljanjem popisa dijelova koji rade onako kako želite, čitanjem recenzija, gledanjem YouTube vodiča ili dva, " Naravno da želite procesor, GPU, matičnu ploču, memoriju i SSD ili MMD tvrdi disk, ali to je sve što morate učiniti," rekao je. Pa kako bi Rukari dizajnirao svoju opremu za igranje iz snova?

Upoznajte Rukarijevu najnoviju zvijer

Rukari svoju najnoviju i najbolju konstrukciju naziva svojim "radnim konjem koji se ne može zaustaviti ili nadmašiti". Ima AMD 5950X tako da Rukari također može overclockati GeForce RTX 3090 koji je postigao na GameStop Pro Access događaju. Šezdeset i četiri giga RAM-a podnose Rukarijevo teško opterećenje strujanja, snimanja i uređivanja. Za pohranu, matična ploča ima dva različita NVMe utora, jedan s 500G za OS i drugi Samsung 2TB 980 Pro NVMe disk.

Provjerite GameStop-ov opsežan izbor komponenata za PC igrice (otvara se u novom prozoru) i započnite vlastitu glavnu izgradnju danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up