Emulator nije potreban: Kako zrcaliti zaslon svog iPhonea na PC

Android uređaj možete povezati sa sustavom Windows pomoću aplikacije Link to Windows, ali što je s iPhoneom? Možda ne postoji službena aplikacija za uspostavljanje veze, ali iPhoneova mogućnost zrcaljenja zaslona omogućuje vam prebacivanje zaslona vašeg telefona na prijenosno ili stolno računalo putem Wi-Fi veze.

To je jednostavan postupak ako želite vidjeti zaslon svog telefona na Macu, sve dok znate gdje tražiti. Spajanje na računalo sa sustavom Windows zahtijevat će malo više posla s nekoliko aplikacija trećih strana. Evo kako da stvari funkcioniraju.

Índice
  1. Kako preslikati zaslon iPhonea na Windows računalo
  2. Ovotjedne najbolje telefonske ponude*
  3. Kako preslikati zaslon iPhonea na MacBook
    1. Preporuka naših urednika

Kako preslikati zaslon iPhonea na Windows računalo

lonelyscreen

Zahvaljujući Appleovom ekosustavu ograđenog vrta, korisnici iPhonea moraju preuzeti alat treće strane kako bi svoj telefon prebacili na Windows. Postoje mnogi alati koji nude ovu funkciju, ali za jednostavno besplatno strujanje pogledajte LonelyScreen (Otvara se u novom prozoru). To je barebone aplikacija koja radi jednu stvar: prevari vaš iPhone da misli da je vaše računalo Apple TV.

Instalirajte i pokrenite LonelyScreen, zatim kliknite LonelyScreen naslov na dnu za promjenu naziva AirPlay poslužitelja (koristio sam "Whitson's Laptop"). Na svom iPhoneu otvorite Control Center i dodirnite Zrcaljenje zaslona dugme. Ako ne vidite takav gumb, možda ćete ga morati dodati u postavkama svog iPhonea.

Kada dodirnete gumb Screen Mirroring, odaberite svoje prijenosno računalo LonelyScreen s popisa i zaslon vašeg iPhonea odmah će se pojaviti na vašem računalu. Ne vidiš? Provjerite LonelyScreen stranicu za rješavanje problema (otvara se u novom prozoru)—povremeno može biti malo izbirljiva. Odatle možete maksimizirati prozor kako biste ga bolje pogledali i kliknuti strelicu u donjem desnom kutu kako biste otkrili gumb za snimanje koji vam omogućuje snimanje video zapisa.

Imajte na umu da LonelyScreen kaže da je besplatna probna verzija, ali možete u bilo kojem trenutku kliknuti zaslon koji vas muči – čini se da to nije ograničena probna verzija u našem testiranju (iako se zaslon može povremeno ponovno pojaviti tijekom korištenja).

Za brzo i prljavo zrcaljenje, LonelyScreen bi trebao dobro funkcionirati za većinu ljudi. Ako trebate više značajki, aplikacija koja se plaća kao što je Reflector (otvara se u novom prozoru) (19,99 USD) ili AirServer (otvara se u novom prozoru) (19,99 USD) može ponuditi više mogućnosti konfiguracije za snimanje videa i zrcaljenje zaslona.

Ovotjedne najbolje telefonske ponude*

*Ponude koje je odabrao naš partner, TechBargains (Otvara se u novom prozoru)

Kako preslikati zaslon iPhonea na MacBook

Quicktime snimanje zaslona

Mac korisnicima je lako jer je ova značajka ugrađena izravno u vaše prijenosno računalo u obliku QuickTime video playera. Postoji samo jedna začkoljica: svoj iPhone morate priključiti putem USB-a.

Preporuka naših urednika

Prikaz dueta

Zgrabite Lightning kabel i spojite svoj iPhone na Mac. Ako to niste učinili neko vrijeme, možda ćete prije nastavka morati dodirnuti upit o povjerenju koji se pojavljuje na vašem iPhoneu. Nakon povezivanja otvorite Launchpad i odaberite QuickTime Player. Nakon što se aplikacija pokrene, idite na Datoteka > Novi filmski isječak. Trebao bi se pojaviti novi prozor.

Kliknite strelicu prema dolje pored gumba za snimanje u prozoru filma i trebali biste vidjeti da se vaš iPhone pojavljuje na padajućem izborniku ispod Fotoaparat. Ako se ne pojavi, pokušajte odspojiti svoj iPhone i ponovno ga spojiti - trebao bi se pojaviti kasnije. Odaberite telefon s popisa i njegov zaslon će se pojaviti na vašem Macu. Koristite ovo u svrhu demonstracije ili kliknite gumb Snimi kako biste snimili video zaslona svog iPhonea.

Ako želite bežično zrcaliti svoj iPhone, pogledajte gornje upute za Windows računala—LonelyScreen(otvara se u novom prozoru), Reflector(otvara se u novom prozoru) i AirServer(otvara se u novom prozoru) dostupni su za macOS kao dobro.

PCMag logotip Kako preslikati zaslon iPhonea na računalo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up