Doživite radnu površinu: Kako pokrenuti prijenosno računalo sa zatvorenim poklopcem

Teško je zamisliti svijet u kojem ne možete složiti računalo, staviti ga u torbu i ponijeti bilo gdje. Ali ako više volite ergonomiju stolnog računala, praktičnost prijenosnog računala jednostavno nije ista. Korištenje prijenosnog računala za stolom znači da ćete pogrbljeno gledati u ekran koji je prenizak, s touchpadom koji jednostavno ne može parirati udobnosti i preciznosti miša.

Ako želite ugodniju uredsku postavu, trebate maknuti prijenosno računalo s puta. To znači kupnju vanjskog monitora, tipkovnice i miša za ispravno rekreiranje vaše radne površine. Možete čak uložiti u dobru priključnu stanicu (za PC ili Mac). Međutim, postoji samo jedan problem: vaše računalo stavlja računalo u stanje mirovanja prema zadanim postavkama kada zatvorite poklopac.

Ovo nije idealno ako želite sklopiti svoje prijenosno računalo i sakriti ga od pogleda dok je usidreno na vašem radnom prostoru. (Možete koristiti svoje prijenosno računalo kao drugi monitor, naravno, ali to zauzima dragocjeni prostor na stolu koji možda nemate.) Umjesto toga, možete reći svom računalu da se ne gasi kada zatvorite poklopac.

Índice
  1. Promijenite opcije napajanja u sustavu Windows
    1. Preporuka naših urednika
  2. Onemogućite automatsko spavanje u macOS-u

Promijenite opcije napajanja u sustavu Windows

mogućnosti napajanja

Ovo ponašanje u sustavu Windows 10 i Windows 11 možete promijeniti na upravljačkoj ploči. Najbrži način da to učinite je da otvorite izbornik Start i potražite "poklopac" i odaberete Odaberite što radi zatvaranje poklopca unos.

Otvorit će se upravljačka ploča i pojavit će se novi izbornik unutar postavki Power Options. Odavde možete vidjeti opcije kada pritisnete tipku za napajanje ili tipku za spavanje. Ono na što se želimo fokusirati jest Kad zatvorim poklopac odjeljak, gdje možete postaviti što se događa kada se prijenosno računalo napaja iz baterije i uključi u struju.

Padajući izbornik nudi četiri opcije—Spavanje, Hibernacija, Isključi i Ne radi ništa. Za naše potrebe ovdje, trebali biste ga postaviti na Ne čini ništa kada je računalo povezano. To omogućuje da zatvoreno prijenosno računalo nastavi funkcionirati dok je priključeno na izvor napajanja, tako da ga možete koristiti kao alternativu stolnom računalu bez potrebe za radom sa samim uređajem.

Tada biste ga mogli postaviti na Spavati kada koristi bateriju, tako da štedi energiju kada ste u pokretu. Ovo će također osigurati da slučajno ne zatvorite poklopac i ne ispustite prijenosno računalo u ruksak dok još radi, što može generirati mnogo opasne topline.

Preporuka naših urednika

Onemogućite automatsko spavanje u macOS-u

postavke mac baterije

Možete učiniti nešto slično ako imate Mac. Otvori Postavke sustava (ili Postavke sustava kako se sada zove u macOS Ventura) i kliknite na Baterija dugme. U prozoru Postavke baterije odaberite Strujni adapter na bočnoj traci kako biste pronašli kontrole za vrijeme isključivanja zaslona.

Povucite klizač skroz udesno tako da bude postavljen na Nikada, što znači da se zaslon vašeg Maca nikada neće automatski isključiti. Također biste trebali omogućiti Spriječite automatsko spavanje računala kada je ekran isključen kako biste spriječili da vaš Mac automatski ode u stanje mirovanja. Sada kada zatvorite laptop, on će ostati aktivan i spreman za korištenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up