Daljinsko preuzimanje: Kako instalirati igrice na PS5 i Xbox sa svog telefona

Jedna od ključnih značajki ove trenutne generacije konzola je mogućnost pristupa vašem sustavu za igranje bez potrebe da budete ispred njega. Možete igrati PS5 igrice na drugom uređaju koristeći Sonyjevu značajku Remote Play; Vlasnici Xboxa mogu učiniti isto s Remote Play ili streaming igara.

Ono što je najvažnije, također možete instalirati igre bez potrebe da budete na svojoj konzoli. Sve dok je vaša Xbox aplikacija ili PlayStation aplikacija povezana s odabranom konzolom, igrice možete instalirati gdje god se nalazili. Najbolje od svega, lako se postavlja.

Índice
  1. Kako daljinski instalirati igre na Xbox Series X/S
  2. Kako daljinski instalirati igre na PlayStation 5
    1. Preporuka naših urednika

Kako daljinski instalirati igre na Xbox Series X/S

xbox daljinske funkcije

Da biste daljinski instalirali igre na svoju konzolu, prva stvar koju trebate učiniti je povezati svoju Xbox aplikaciju s Xbox Series X ili Series S. To se može učiniti tijekom početnog postavljanja konzole. Ako to već niste učinili, svejedno ga možete postaviti putem mobilne aplikacije.

Dodir Konzola gumb, a zatim odaberite Postavite novu konzolu ili Dodajte postojeću konzolu. Zatim ćete biti upitani da omogućite daljinske funkcije; udarac Omogućiti. Pogoditi Testirajte udaljenu reprodukciju za Xbox da testira vaše postavke. Kada kaže "spremni ste", pritisnite Sljedeći. Vratite se na svoj telefon i dodijelite naziv konzoli, zatim pritisnite Sljedeći.

xbox daljinska funkcija

(Zasluge: Microsoft)

Jeste li prije povezivali svoju konzolu bez omogućavanja daljinskih funkcija? Možete ga postaviti iz Postavke > Uređaji i veze > Daljinske značajke na vašem Xboxu. Odaberite odavde Omogući daljinske funkcije. Ova vam stranica također daje mogućnost testiranja daljinske reprodukcije koju možete koristiti kako biste provjerili je li sve povezano.

Nakon što se vaša Xbox aplikacija i konzola povežu i kada ste prijavljeni, sve što trebate učiniti da biste daljinski instalirali naslov je otići na stranicu igre u aplikaciji i kliknuti Preuzmi na konzolu. Odaberite konzolu na kojoj želite igru ​​i pritisnite Instalirajte na konzolu.

daljinska instalacija na xbox

(Zasluge: Microsoft)

Proces instalacije trebao bi započeti. Imajte na umu da vaš Xbox ne mora biti uključen da bi ovaj postupak funkcionirao. Sljedeći put kada uključite konzolu, vratite se na aplikaciju i dodirnite Pokreni na konzoli. Odaberite svoju konzolu i kliknite Pokrenite ovu konzolu. Sada je vaša igra spremna za igranje.

Kako daljinski instalirati igre na PlayStation 5

Prijava na PS5

(Zasluge: Sony)

Postupak za postavljanje daljinskih funkcija na vašem PS5 sličan je Xboxu, iako zahtijeva manje koraka. Tijekom početnog postavljanja konzole, morate se prijaviti sa svojim PlayStation računom. To možete učiniti ručnim unosom podataka za prijavu ili skeniranjem QR koda na zaslonu za preuzimanje aplikacije PlayStation.

Nakon što se prijavite na svoj PS5, provjerite jeste li prijavljeni u aplikaciju s istim računom i jesu li vaš telefon i konzola na istoj Wi-Fi mreži. Tada biste trebali vidjeti igre i postavke na svojoj konzoli prikazane u aplikaciji.

Preporuka naših urednika

link ps5

(Zasluge: Sony)

Ako to niste učinili tijekom početnog postavljanja, možete povezati aplikaciju s konzolom sa svog telefona. Ići igra karticu u aplikaciji, a zatim je otvorite postavke zupčanik i slavina Povežite konzolu s aplikacijom. Odaberite svoju konzolu, zatim pritisnite Potvrdi. Ako nije na popisu, još jednom provjerite jeste li prijavljeni na isti račun i na konzoli i u aplikaciji.

Za daljinsko instaliranje igara putem aplikacije, prvo provjerite je li vaša konzola uključena ili u stanju mirovanja. Otvori Knjižnica igara na dnu zaslona kako biste bili sigurni da je dotična igra u vašoj knjižnici. Otvori Igre > Kupljeno i dodirnite igru ​​koju želite instalirati na daljinu.

daljinsko preuzimanje igre za ps5

(Zasluge: Sony)

Klik Preuzmi na konzolu i instalacija će započeti (također biste trebali vidjeti svoj PS5 naveden ispod ovog gumba). Nakon preuzimanja, vaša će igra biti spremna za igranje na vašem PS5.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up