Besplatna e-prijava poreza: ispunjavate li uvjete?

Gotovo svaka usluga za pripremu poreza koju smo pregledali ove godine nudi verziju koja vam omogućuje da besplatno pripremite i podnesete najmanje savezne poreze. Stvar je u tome što većina ovih besplatnih verzija podržava samo W-2 i nekoliko dodatnih poreznih tema kao što su olakšica za porez na zarađeni dohodak (EITC), olakšica za porez na djecu, neki troškovi obrazovanja i mirovinski prihodi. Ako imate prihod od samozapošljavanja, uključujući sporednu svirku, ili trebate prijaviti kapitalne dobitke ili prihode od najma, između ostalih poreznih pitanja, trebate platiti svoje pripreme.

Čak i ako imate stalni posao u tvrtki koja izdaje W-2, ali povremeno vozite za Uber sa strane, možda ćete morati pronaći najskuplju verziju ovih usluga, koja u slučaju TurboTaxa košta 89 USD za saveznu prijavu , plus 39 dolara po državi (ovo su promotivne cijene za one koji se prvi put prijavljuju u trenutku pisanja ovog teksta, a očekuje se povećanje, vjerojatno negdje u ožujku). H&R Block Self-Employed nešto je jeftiniji na 84,99 USD u saveznoj državi i 36,99 USD u državi od kraja veljače, a te će cijene također vjerojatno rasti.

Postoje i druge mogućnosti. FreeTaxUSA podržava sve glavne porezne obrasce i rasporede. Ako ne morate podnijeti državnu prijavu, možete proći besplatno. Međutim, priprema i podnošenje državnih izvješća košta 14,99 USD. Cash App Taxes (bivši Credit Karma Tax) potpuno je besplatan i za federalne i za državne, a možete ga koristiti za podnošenje prijave koja zahtijeva čak i najsloženije obrasce i rasporede.

Ono što ne dobivate s te dvije opcije su 1) napredno upravljanje poreznim obveznicima i 2) vrhunsko korisničko iskustvo. Možda ćete imati problema s dobivanjem odgovora na svoja pitanja u aplikaciji koja je nezgodna za korištenje.

Índice
 1. IRS besplatni program za datoteke
 2. Iznimke i primjeri kvalificirajućih besplatnih datoteka
  1. Preporuka naših urednika
 3. Pohranjivanje vaših podataka
 4. Prijavite svoje poreze besplatno

IRS besplatni program za datoteke

Većina besplatnih rješenja za pripremu poreza koje nude tvrtke poput TaxActa koje proizvode više izdanja nemaju ograničenja prihoda. Umjesto toga, plaćate na temelju složenosti vaše porezne prijave i poreznih tema koje svaka verzija pokriva. Nije važno koliko novca zarađujete.

Ako je vaš prilagođeni bruto prihod (AGI) 73.000 USD ili manji, ali su vaši porezni predmeti napredni (dohodak od samozapošljavanja, kapitalni dobici itd.), možete se kvalificirati za program besplatnih datoteka Porezne uprave (Otvara se u novom prozoru). Ovo je javno/privatno partnerstvo između Porezne uprave i nekoliko komercijalnih web stranica za pripremu i prijavu poreza, kao što je TaxSlayer. Usluge izgledaju i rade jednako bez obzira na to morate li platiti da biste podnijeli ili doći putem IRS Free File, jer je to isti proizvod za oba uvjeta. Ako na stranicu dođete preko IRS Free File programa, jedina razlika je u tome što vam se neće naplatiti njegovo korištenje. Međutim, ako trebate pomoć, možete koristiti samo besplatne opcije korisničke podrške tvrtke.

Ove usluge podržavaju obrazac 1040 i porezne dokumente koji se najčešće podnose, uključujući priloge A–E. Svaka tvrtka u ovoj grupi nudi više verzija svojih proizvoda, od kojih svaka podržava određeni skup poreznih tema.

Postoje dva načina da pronađete rješenje koje vam odgovara. Jedan od načina je korištenje besplatnog online alata za pretraživanje datoteka (otvara se u novom prozoru). Ova vam stranica postavlja nekoliko pitanja, a zatim daje preporuke. Ili možete pregledavati popis (Otvara se u novom prozoru) dostupnog web-baziranog softvera da vidite zahtjeve za svaki.

PCMag logotip Najbolji porezni softver 2022

Iznimke i primjeri kvalificirajućih besplatnih datoteka

Zahtjev da imate AGI od 73.000 USD ili manje da biste se kvalificirali za IRS Free File nije u potpunosti točan. Međutim, ovo se odnosi na većinu stranica ako ste aktivni pripadnik vojske. Druge stranice imaju zahtjeve za dob i zemlju. Razine prihoda su također različite. Evo dva primjera onoga što ćete pronaći:

Da biste se kvalificirali za besplatni program datoteka s TaxActom (otvara se u novom prozoru), morate:

 • imaju AGI od 65.000 USD ili manje i imaju 56 ili manje godina, ili

 • biti aktivna vojska s AGI-om od 73.000 USD ili manje.

Mnogi državni povrati također su besplatni.

Da biste se kvalificirali za besplatni program za datoteke s TaxSlayerom (otvara se u novom prozoru), morate:

 • imaju AGI od 39 000 USD ili manje, ili

 • ispunjavaju uvjete za EITC, ili

 • biti aktivna vojska s AGI-om od 73 000 USD ili manje.

Ovdje također možete besplatno podnijeti državnu prijavu. Imajte na umu da TurboTax i H&R Block više ne nude besplatne povrate putem ovog programa.

Preporuka naših urednika

Bez obzira koliki su vaši prihodi, još uvijek možete koristiti besplatne obrasce za ispunjavanje datoteka porezne uprave (otvara se u novom prozoru). Ovi obrasci nisu komercijalni softver poput TurboTaxa. Oni su jednostavno skup obrazaca temeljenih na webu koje možete sami ispuniti i poslati elektronički (uz neke iznimke). Međutim, ne možete podnijeti državne porezne prijave pomoću ove opcije. Ovdje je popis obrazaca i rasporeda koje možete poslati (otvara se u novom prozoru). Porezna uprava preporučuje da pažljivo pregledate ovaj popis prije rada na obrascima koji se mogu ispuniti, jer čak i neki od dopuštenih obrazaca imaju ograničenja.

Također biste trebali razmotriti ove moguće nedostatke:

 • Moraš znati što radiš. Smjernice za porezne obveznike su osnovne i sastoje se od kratkih uputa redak po redak koje nisu ni blizu tako snažne kao komercijalne porezne stranice.

 • Možda ćete morati unijeti neke popratne informacije.

 • Morate imati svoju prijavu za 2020. da biste podnijeli svoju prijavu za 2021. (što je jedina godina koju stranica trenutno podržava).

 • Korisničko iskustvo nije usporedivo s onim što ćete pronaći na komercijalnim stranicama.

Pohranjivanje vaših podataka

Mnogi porezni obveznici zabrinuti su da će njihovi podaci biti ugroženi ako ih podnose online. Porezna uprava zaštitit će vaše osobne porezne podatke od neovlaštenog pristupa ako odaberete opciju Obrasci koji se mogu ispuniti.

Ako koristite komercijalni proizvod, znajte da te tvrtke koriste barem sigurnosne mjere bankovne razine za zaštitu vaših podataka. Ne smiju otkriti niti koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe osim pripreme porezne prijave osim ako ne date informirani pristanak. Ovo bi trebalo razuvjeriti sve koji su zabrinuti za sigurnost osjetljivih osobnih podataka.

Prijavite svoje poreze besplatno

Nismo testirali sve stranice s besplatnim datotekama, tako da ne možemo komentirati sudionike poput FileYourTaxes.com ili 1040NOW. Međutim, ako jednostavno ne možete promijeniti cijenu komercijalnog proizvoda i trebate podršku za složena porezna pitanja kao što je samozapošljavanje, trebali biste provjeriti zahtjeve za web stranice s besplatnim datotekama, kao što su TaxAct ili TaxSlayer. Jedno od ovih rješenja može biti sve što vam treba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up