Appleov Live Text: Kako kopirati i zalijepiti s fotografije ili videa

Jeste li ikada poželjeli izdvojiti tekst iz fotografija i videa? Aplikacije kao što su Google Lens i Office Lens nude određenu razinu interaktivnosti, ali zahvaljujući korisnom dodiru umjetne inteligencije, vlasnici iPhonea i iPada (i korisnici Maca) imaju ugrađenu podršku za Live Text.

Predstavljena u iOS-u 15, ova vam značajka omogućuje usmjeravanje kamere vašeg uređaja na znak, dokument ili bilo koji drugi fizički objekt i izdvajanje teksta sa slike (podržani jezici uključuju engleski, kineski, francuski, talijanski, njemački, portugalski i španjolski ). Djeluje čak i na slikama pohranjenim u vašoj kameri i web stranicama sa slikama koje sadrže tekst. S nadogradnjom iOS-a 16 također možete povlačiti tekst iz videozapisa, pa čak i grabiti objekte s fotografija i videozapisa.

Índice
  1. Kako dobiti tekst uživo
  2. Kako kopirati tekst
  3. Kako nazvati telefonski broj
  4. Kako poslati e-mail
  5. Kako prevesti tekst
    1. Preporuka naših urednika
  6. Kako otvoriti web pretragu
  7. Kako pretvoriti valutu
  8. Kako koristiti Visual Look Up

Kako dobiti tekst uživo

ažurirajte OS

Želite koristiti Live Text? Trebat će vam jedan od najnovijih modela iPhonea i iPada. To uključuje sve modele iPhone 11, 12 i 13, kao i iPhone XS i XR (žao nam je, vlasnici iPhonea X).

iPad Pro 12,9-inčni model (3. generacija ili noviji), iPad Pro 11-inčni model (sve generacije), iPad Air (3. generacija ili noviji), iPad (8. generacija ili noviji) i iPad mini (5. gen ili noviji) ) ) svi su podržani.

Također morate imati barem iOS 15 ili iPadOS 15 da biste koristili Live Text. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera i bit će vam rečeno da je iOS ažuriran ili će biti zatraženo da preuzmete ažuriranje. Ako želite najnovije značajke, kao što je mogućnost preuzimanja teksta uživo iz videozapisa i objekata s oba, trebat će vam iOS 16 ili iPadOS 16 (potonji je još uvijek u beta verziji u vrijeme pisanja).

omogućiti tekst uživo

Na kraju, prije nego što pokušate koristiti Live Text, provjerite je li značajka omogućena. Ići Postavke > Općenito > Jezik i regija i uključite prekidač pokraj njega Tekst uživo ako je isključen.

Kako kopirati tekst

kopirajte tekst fotografije

Za kopiranje teksta s postojeće fotografije pokrenite aplikaciju Fotografije i otvorite fotografiju s tekstom. Pritisnite bilo koju riječ u tekstu dok je ne odaberete i iznad nje se pojavi izbornik. Povucite kružne točke držanja oko svih riječi koje želite snimiti, zatim dodirnite Kopirati da uhvatite tekst.

Možete i dodirnuti Označi sve kako biste označili sav vidljivi tekst na slici, zatim dodirnite Kopirati zgrabiti ga. Sada otvorite aplikaciju u koju želite zalijepiti snimljeni tekst, dodirnite pravo mjesto i odaberite Zalijepite ga iz izbornika.

kopirati živi tekst

Ako trebate snimiti tekst sa znaka, dokumenta ili drugog fizičkog objekta, usmjerite kameru svog telefona prema predmetu. Dodirnite žuti gumb za skeniranje koji se pojavljuje u donjem desnom kutu zaslona. Sada odaberite tekst koji želite snimiti. Dodirnite odabir i dodirnite Kopiratia zatim zalijepite tekst u aplikaciju po vašem izboru.

kopirajte web tekst

Možete kopirati tekst sa slike na web stranici jednostavnim klikom na sliku. U skočnom izborniku odaberite Prikaži tekst opcija koja odabire tekst. Pritisnite prema dolje na odabrani tekst da vidite naredbu Kopiraj. Zatim možete kopirati i zalijepiti tekst.

Jedina mana kopiranja teksta sa slike je ta što ćete možda morati preoblikovati zalijepljeni tekst, posebno dodavanjem ili uklanjanjem povratnih odlomaka. Inače, Live Text AI općenito radi dobar posao ispravnog kopiranja teksta.

kopirajte i zalijepite tekst iz videa

Za kopiranje teksta iz videozapisa, pauzirajte videozapis na kadru koji sadrži ono što želite snimiti. Pritisnite tekst dok ga ne odaberete. Iz izbornika povucite točke držanja kako biste odabrali sve riječi koje želite, a zatim dodirnite Kopirati. Zatim možete zalijepiti tekst u aplikaciju po vašem izboru.

Također možete kopirati tekst iz videa uživo snimanjem fotografije. Dok snimate videozapis, dodirnite bijeli okidač u donjem kutu kako biste snimili fotografiju trenutne scene.

Nakon snimanja videa, otvorite fototeku, pronađite fotografiju koju ste snimili iz videa uživo, zatim izolirajte i kopirajte tekst prema uputama u gornjem odjeljku.

Kako nazvati telefonski broj

foto telefonski poziv

Poziv možete uputiti s telefonskog broja prikazanog na slici. Otvorite sliku, zatim pritisnite broj i dodirnite nazovi broj) opciju iz izbornika za upućivanje poziva.

telefonski poziv uživo

Također možete usmjeriti kameru svog uređaja prema telefonskom broju ako je naveden na znaku i s njega uputiti poziv. Otvorite aplikaciju Kamera i pokažite na sliku. Dodirnite žuti gumb za skeniranje u donjem desnom kutu. Pritisnite prikazani telefonski broj, zatim dodirnite broj za upućivanje poziva.

web telefonski poziv

Da biste pozvali broj naveden na fotografiji ili slici na web stranici, pritisnite broj prema dolje. Dodirnite prikazani telefonski broj da biste ga nazvali. To možete učiniti i iz snimljenog videa. Zamrznite video u okviru koji sadrži broj. Pritisnite broj i dodirnite ga da biste uputili poziv.

Kako poslati e-mail

e-poštom fotografiju

Slanje e-pošte na adresu prikazanu na slici funkcionira na isti način. Za korištenje postojeće fotografije pritisnite adresu i dodirnite Nova poruka pošte sastaviti i poslati svoju e-poštu.

Za korištenje adrese na znaku, plakatu ili drugom fizičkom objektu, usmjerite kameru prema objektu i dodirnite žuti gumb za skeniranje. Kliknite na donju adresu kako biste poslali svoju e-poštu. Također možete odabrati adresu e-pošte prikazanu na fotografiji na web-stranici tako da je dodirnete i zatim odaberete prikazanu adresu za sastavljanje poruke e-pošte.

Za snimljeni videozapis s adresom e-pošte, pauzirajte videozapis kada se pojavi adresa, pritisnite je, a zatim dodirnite adresu.

Kako prevesti tekst

prevesti tekst fotografije

Da biste preveli tekst na fotografiji u svojoj biblioteci, otvorite sliku i dodirnite tekst da biste je odabrali. Dodirnite desnu strelicu u izborniku i odaberite Prevedi naredba. Na zaslonu prevoditelja dodirnite Promijeni jezikzatim dodirnite igra gumb za slušanje izvornog teksta i prijevoda.

Preporuka naših urednika

prevesti tekst uživo

Također možete prevesti tekst s fizičkog objekta tako da usmjerite kameru svog iPhonea na objekt i dodirnete žuti gumb za skeniranje. Pritisnite tekst prema dolje i dodirnite Prevedi naredbu, a zatim po potrebi promijenite jezik prijevoda.

prevesti web tekst

Kako biste preveli tekst prikazan na fotografiji ili slici na web stranici, kliknite na nju i odaberite prikazani tekst. Dodir Prevedi kako bi vidjeli i čuli rezultat.

Kako otvoriti web pretragu

web pretraživanje fotografija

Web pretraživanje možete izvesti izravno iz fotografije ili videa. Za sliku na svom uređaju pritisnite tekst i odaberite Pogledaj naredba. Zatim ćete vidjeti nekoliko web stranica, zahvaljujući Siri Suggestions. Dodirnite rezultat koji želite da otvorite stranicu.

Za traženje teksta na fizičkom objektu, usmjerite kameru svog iPhonea prema stavci i dodirnite žuti gumb za skeniranje. Pritisnite tekst prema dolje, dodirnite Pogledaji odaberite željenu lokaciju iz rezultata. Također možete tražiti tekst na fotografiji na web stranici tako da je kliknete i odaberete Pogledaj naredba.

Kako pretvoriti valutu

Pretvorite valutu iz fotografije ili videa

Ako snimite fotografiju ili video koji prikazuje stranu valutu, ponekad je možete pretvoriti u zadanu valutu postavljenu na vašem mobilnom uređaju. Da biste to učinili, fotografirajte (ili snimite video), a zatim pritisnite stranu valutu. Ako radi, trebali biste vidjeti iznos pretvoren u valutu vaše zemlje.

Kako koristiti Visual Look Up

Povucite i ispustite osobu s fotografije ili videa

Koristeći značajku pod nazivom Visual Look Up, možete povući i ispustiti osobu ili objekt s fotografije ili videa u drugu aplikaciju. Dio povlačenja i ispuštanja najbolje radi na iPadu gdje možete obavljati više zadataka istovremeno i prikazati više od jedne aplikacije.

Otvorite okvir za fotografiju ili video koji sadrži predmet koji želite snimiti, zatim otvorite drugu aplikaciju kao što je Mail u postavci podijeljenog prikaza. Pritisnite stavku i počnite je vući u drugu aplikaciju. Predmet treba biti odvojen od ostatka slike. Zatim možete ispustiti figuru u drugu aplikaciju i ona će se pojaviti bez originalne pozadine.

Kopirajte i zalijepite osobu (ili mačku) s fotografije ili videa

Možete izvesti isti trik Visual Look Up na iPhoneu, ali ovaj put ćete se osloniti na kopiranje i lijepljenje i dijeljenje umjesto povlačenja i ispuštanja. Otvorite okvir fotografije ili videa s objektom koji želite kopirati. Pritisnite predmet i trebali biste vidjeti bijelu liniju koja se kreće oko subjekta s izbornikom naredbi.

Dodir Kopirati na izborniku, a zatim zalijepite temu u drugu aplikaciju. Alternativno, dodirnite Udio naredbu i odaberite osobu ili aplikaciju s kojom želite podijeliti isječak.

PCMag logotip Praktično uz Apple iPhone 14 Pro liniju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up