Ako je Facebook zaštita e-pošte stvarna: Što trebate znati

Jeste li primili e-poruku od Facebooka u kojoj piše da trebate omogućiti Facebook Protect? Ako je tako, možda ste se zapitali što je Protect zapravo i zašto ste ga odlučili uključiti (i što će se dogoditi ako to ne učinite). Evo što trebate znati o Facebook Protectu.

Índice
  1. Je li Facebook Protect legalan?
  2. Što je Facebook Protect?
  3. Što ako se ne prijavim?
  4. Kako mogu postaviti Facebook Protect?
    1. Preporuka naših urednika
  5. Što ako se od mene ne zatraži da omogućim Facebook Protect?

Je li Facebook Protect legalan?

facebook e-pošta

Oprostilo bi vam se ako mislite da je e-pošta prijevara s krađom identiteta. "Vaš račun zahtijeva naprednu sigurnost" zvuči zlokobno, a Facebook od vas traži da brzo djelujete klikom na poveznicu. Umetnite nepoznatu domenu Facebookmail.com i na njoj je šturo napisano.

Facebook ima alat za provjeru službene komunikacije tvrtke, ali čudno, Facebook Protect e-pošta nije se pojavila unutar alata za šačicu PCMag osoblja koji su je nedavno primili. Možete provjeriti odlaskom na Postavke > Sigurnost i prijava (Lozinka i sigurnost na mobitelu) > Pogledajte nedavne e-poruke s Facebooka.

Međutim, ovaj zahtjev je legitiman. Facebook koristi domenu Facebookmail.com za svu službenu komunikaciju (Otvara se u novom prozoru). Ako ste zabrinuti oko klikanja na vezu, idite izravno na Facebook i od vas će se tražiti da omogućite Facebook Protect.

Što je Facebook Protect?

facebook zaštita

Facebook Protect (Otvara se u novom prozoru) pruža dodatni sloj sigurnosti za račune koje tvrtka smatra visokorizičnim. Izvorno je postavljen kako bi pomogao izabranim dužnosnicima, političkim kandidatima i njihovom osoblju da izbjegnu hakiranje računa koje bi moglo pomoći u širenju dezinformacija. Uz povećanu prijetnju od ruskog kibernetičkog napada i izbore na sredini mandata u SAD-u 2022., Facebook je proširio program (Otvara se u novom prozoru) kako bi uključio one s velikim brojem sljedbenika, vezama s važnim stranicama ili onima koji su relevantni za širu zajednicu.

Program u biti pomaže ljudima u postavljanju dvofaktorske autentifikacije i olakšava praćenje prijetnji. Nadalje, svi administratori stranice moraju (Otvara se u novom prozoru) proći kroz postupak autorizacije za objavljivanje na stranici, što od njih zahtijeva da osiguraju svoje račune s 2FA i potvrde svoje primarne lokacije kako bi se smanjile potencijalne dezinformacije. Administratori stranice također moraju koristiti svoje pravo ime i ne mogu imati druge profile na platformi.

Što ako se ne prijavim?

Ako ste pozvani da aktivirate Facebook Protect, a to ne učinite do određenog datuma, na kraju ćete to učiniti zaključan s vašeg računa dok ne učinite. (Neće biti izbrisano, samo zamrznuto; nećete moći ništa učiniti na platformi.) Čini se da posljednji krug e-poruka ima rok do 17. ožujka 2022., ali krajnji datumi mogu varirati.

Kako mogu postaviti Facebook Protect?

omogućiti facebook zaštitu

Najlakši način da aktivirate Facebook Protect je da kliknete na poveznicu e-pošte ili obavijest unutar aplikacije. U suprotnom, idite na Postavke > Sigurnost i prijava > Facebook zaštita je isključena na webu ili Postavke i privatnost > Postavke > Lozinka i sigurnost > Facebook zaštita je isključena u aplikaciji.

ranjivosti računa

Facebook prolazi kroz povećanu sigurnost koju nudi Facebook Protect i provjerit će vaš račun na ranjivosti, kao što je snaga lozinke. Ako postoji problem, kliknite Popravi to sada. Ako dvofaktorska provjera autentičnosti nije uključena, od vas će se tražiti da je aktivirate klikom Upaliti i odabir metode provjere autentičnosti.

Preporuka naših urednika

ovjera

Opcije autentifikacije uključuju korištenje aplikacije autentifikatora, koja generira nasumični kod za provjeru, primanje vašeg koda putem tekstualne poruke ili korištenje fizičkog sigurnosnog ključa. Odaberite željenu metodu i Facebook će od vas tražiti da na taj način autentifikujete svoj račun.

opcije provjere autentičnosti

Ako ikad trebate promijeniti metodu provjere autentičnosti, to možete učiniti pod Sigurnost i prijava (web) ili Lozinka i sigurnost (mobilni). Odaberite Postavite dvofaktornu autentifikaciju, zatim unesite svoju Facebook lozinku ako se to od vas zatraži. Odavde možete odabrati drugu metodu provjere autentičnosti ili stvoriti kod za oporavak ako izgubite telefon i ne možete primiti kontrolni kod.

Što ako se od mene ne zatraži da omogućim Facebook Protect?

Ako vam Facebook nije izričito rekao da omogućite Facebook Protect, ne morate (ili ne možete) ništa poduzeti do isteka roka. Opcija da omogućite ovu značajku u vašim postavkama neće se ni pojaviti dok vas Facebook izričito ne zatraži da se prijavite.

Facebook 2022. širi program na globalnoj razini, ali još nije jasno kako će to širenje izgledati. U međuvremenu, najviše što možete učiniti je preventivno postaviti dvofaktorsku autentifikaciju, ako već niste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up