AirPods Pro 2 savjeti: 5 načina da dobijete više od Appleovih vrhunskih slušalica

Kao i većina Appleovih proizvoda, druga generacija AirPods Pro radi prilično besprijekorno odmah po izlasku iz kutije. Ali kad jednom zaronite ispod njihove funkcionalnosti na površinskoj razini, ima još puno toga za istražiti. Ovdje ćemo vas provesti kroz nekoliko savjeta i preporuka koje vam mogu pomoći da najbolje iskoristite svoje slušalice. Neki su brza rješenja, ali drugi zahtijevaju malo eksperimentiranja i pretraživanja po izbornicima.

Índice
  1. 1. Prebacite se na Adaptive Transparency Mode
  2. 2. Ponovno namjestite slušalice kako biste poboljšali poništavanje buke
  3. 3. Isključite postavke koje vam ne trebaju za produljenje trajanja baterije
  4. 4. Otežajte gubitak svojih AirPods slušalica
    1. Preporuka naših urednika
  5. 5. Fino prilagodite svoje postavke pristupačnosti
  6. Još Apple savjeta

1. Prebacite se na Adaptive Transparency Mode

Appleov način Adaptive Transparency koristan je za prigušivanje glasnih zvukova na koje biste mogli naići dok šetate gradskim ulicama ili vježbate u teretani. Smanjuje glasnoću svih zvukova koji prelaze 85 dB (kao što su čekići, sirene ili posebno glasni zvučnici) bez dramatične promjene njihove boje ili omotnice. U praksi, ovaj način vam omogućuje da osjetite hitnost važnih zvukova, poput sirena, bez suočavanja s punim učinkom njihove glasnoće.

PCMag logotip Praktično uz Apple AirPods Pro (druga generacija)

Ali ova mogućnost također otključava potencijal AirPods Pro slušalica da služe kao zaštitni, aktivni čepići za uši na glasnim događajima, poput koncerata. Testirali smo učinkovitost načina rada puštajući glazbu s obližnjih zvučnika pri vrlo velikim glasnoćama, i uspješno je smanjio prijelazne pojave i zastoje bez gušenja dinamike. Gotovo je šokantno koliko ovaj način rada bolje prenosi glasnu glazbu u blizini od uobičajenog načina Transparency.

Voljeli bismo da Apple pokaže koje zvukove ovaj način smanjuje u stvarnom vremenu putem aplikacije, ili čak da vam dopusti promjenu praga glasnoće, ali ovakav kakav jest, Adaptive Transparency način rada zaslužuje puno pohvala.

2. Ponovno namjestite slušalice kako biste poboljšali poništavanje buke

AirPods Pro može zatvoriti vaš ušni kanal i pružiti sigurno, udobno pristajanje pod različitim kutovima. A budući da položaj slušalica ne utječe na brtvljenje u uhu, ukupna audio izvedba neće se puno promijeniti bez obzira na to kako ih nosite.

Ali pozicioniranje u uhu značajno utječe na profil poništavanja buke. Razlog je jednostavan: dva mikrofona poput žarulje na svakoj slušalici (jedan izvan kanala i jedan unutar) rade zajedno kako bi poništili okolnu buku, a svaka prilagodba drastično mijenja ono što otkrivaju.

Apple AirPods Pro (2. generacija) s industrijskom pozadinom

(Zasluge: Tim Gideon)

Budući da AirPods koristi prilagodljivi pristup aktivnom poništavanju buke — i to prilično agresivan u usporedbi s konkurentima poput Bose QuietComfort Earbuds II — oni se brzo prilagođavaju značajnim novim zvukovima u okruženju. Tako, primjerice, ako netko u blizini upali usisavač, AirPods reagira kako bi poništio tu buku.

Kao što glasni zvukovi pokreću AirPods na ponovno izračunavanje, tako mogu i male promjene položaja. Ovaj trik mi je dobro došao nekoliko puta na testiranju. Ponekad me profil za poništavanje buke jednostavno nije impresionirao. No mala prilagodba natjerala je AirPods da ponovno izmjere moje okruženje i pronađu novi, daleko učinkovitiji.

Apple vjerojatno neće službeno promovirati ovaj savjet, ali radi prilično dobro. Jedino upozorenje odnosi se na situacije u kojima je profil za uklanjanje buke već učinkovit. Nemojte biti pohlepni - vraćanje u uho možda neće poboljšati ili čak promijeniti stanje na gore. Naravno, ako se ovo drugo dogodi, samo se nastavite igrati s njima dok ponovno ne postanu učinkoviti.

3. Isključite postavke koje vam ne trebaju za produljenje trajanja baterije

Apple se ne trudi objasniti koje značajke najviše troše bateriju AirPods Pro uređaja, ali nudi neke savjete na svojoj web stranici. U fusnotama odjeljka sa specifikacijama, na primjer, saznali ste da sve statistike o trajanju baterije koje nudi Apple pretpostavljaju glasnoću slušanja od 50%. To je respektabilna količina glasnoće, ali većina ljudi će je vjerojatno premašiti jer razine decibela uvelike variraju u različitim medijima. Na primjer, u nekim klasičnim snimkama s tihim odlomcima može biti teško uživati ​​u tom okruženju.

Osim smanjivanja glasnoće, možete isprobati ove druge promjene kako biste produljili trajanje baterije:

  • U izborniku postavki AirPods isključite Noise Cancellation. I da, to uključuje načine Transparency i Adaptive Transparency – oba troše bateriju približno onoliko koliko i glavna postavka za uklanjanje buke. Sve ove značajke su korisne, ali vjerojatno ih ne trebate koristiti cijelo vrijeme, pogotovo ako pokušavate uštedjeti bateriju. A ako ne možete odvojiti vrijeme da uronite u izbornik postavki, jednostavno dodirnite ikonu glasnoće u Kontrolnom centru da biste uključili ove načine rada.

  • Isključite komponentu praćenja glave značajke surround zvuka. Imajte na umu da neke aplikacije koriste značajku praćenja glave prema zadanim postavkama ako je uključena, stoga preporučujemo da je potpuno isključite i zatim omogućite samo kada je želite koristiti. Također možete uključiti značajku praćenja glave iz Kontrolnog centra.

S ove dvije promjene možete produljiti trajanje baterije s otprilike pet i pol sati po punjenju na sedam sati. A ako stvari postanu očajne, smanjite zvuk koliko god možete tolerirati.

4. Otežajte gubitak svojih AirPods slušalica

Ne brinite ako nikada niste postavili svoj uređaj pomoću aplikacije Find My; jednostavno je. Za početak omogućite postavku Find My Network u izborniku AirPods, a zatim dodirnite opciju Show in Find My. U aplikaciji Find My koja se pokrene provjerite pojavljuju li se vaši AirPods na popisu uređaja i je li njihov status lokacije S vama. Zatim, da testirate funkciju, postavite pojedinačne slušalice i torbicu na razna sigurna mjesta u cijelom domu.

Apple AirPods Pro (2. generacija) i torbica

(Zasluge: Tim Gideon)

Na kraju dodirnite ikonu kućišta u aplikaciji Find My i odaberite opciju Reproduciraj zvuk. Trebali biste čuti visoko ritmično cvrkutanje dok ne pritisnete Stop. Obje slušalice također mogu emitirati ritmičko cvrkutanje kako bi ih lakše pronašli.

Samo da budem kreativan, stavio sam jednu slušalicu u svoj mini hladnjak i zatvorio vrata, a ton koji se ponavljao i dalje se mogao čuti iz susjedne sobe. Može biti tiho, ovisno o tome koliko ste daleko, ali ako posebno slušate ove cvrkute, teško ih je promašiti.

Preporuka naših urednika

Ako imate problema s pojavljivanjem svojih AirPods u aplikaciji Find My, isključite ih u postavkama AirPods putem opcije Zaboravi ovaj uređaj, ponovno ih uparite, a zatim pokušajte ponovno.

5. Fino prilagodite svoje postavke pristupačnosti

Kartica Pristupačnost unutar izbornika AirPods omogućuje vam da promijenite način rada kontrola na ušima i koliko brzo reagiraju na pokrete, što može biti od pomoći ako imate problema s držanjem njihove skliske površine. Parametar Brzina pritiska, na primjer, omogućuje odabir opcija Sporije i Najsporije; oba vam daju više vremena za dovršenje dvostrukog ili trostrukog tapkanja po drškama. Slično tome, možete skratiti vrijeme potrebno za gestu pritiskanja i držanja — odaberite između opcija Kraće i Kraće kako biste povećali brzinu detekcije.

Niže u izborniku možete povećati odgodu između prelaska prstom i podešavanja glasnoće kako ne biste ponovno slučajno promijenili razinu. Dvije postavke koje nisu zadane su Dugo i Najdulje. Ovaj isti izbornik vam omogućuje podešavanje glasnoće kao i uključivanje Slijedite iPhone postavke za surround zvuk (što vaš iPhone tretira kao usmjereni izvor zvuka). Također dobivate opciju da omogućite poništavanje buke sa samo jednim AirPodom u uhu — Transparentni način je zadani za ovaj scenarij kako bi se osiguralo uravnoteženo iskustvo slušanja.

Postavke pristupačnosti za Apple AirPods

(Zasluge: PCMag)

Opsežan odjeljak Audio Accessibility Settings sadrži još više opcija, uključujući mogućnost promjene audio balansa između ušiju, omogućavanje mono audio načina i reprodukciju umirujućih pozadinskih zvukova (uravnotežena buka, svijetla buka, tamna buka, ocean, kiša i električna energija).

Omogućite prilagodbu slušalica za odabir postavki uravnoteženog tona, raspona glasa i svjetline. Također možete kontrolirati koliko slušalice pojačavaju tihe zvukove – nisko (zadano), srednje ili visoko. Izbornik reproducira uzorak svaki put kada prilagodite ove postavke i omogućuje vam da odaberete primjenu promjena na zvuk telefona, zvuk medija ili oboje.

Konačno, odjeljak s načinom prozirnosti omogućuje vam konfiguriranje razine pojačanja, svjetline/tame, stereo balansa i postavki smanjenja ambijentalne buke. Što je najvažnije, također možete uključiti Conversation Boost, koji naglašava raspon ljudskog glasa. Mnoge konkurentske slušalice stavljaju ove vrste značajki u središte; ovdje su duboko u izborniku Pristupačnost. Morate otići na Postavke > Postavke AirPods > Pristupačnost > Postavke pristupačnosti zvuka > Položaj slušalica > Tihi zvukovi i provjeriti jesu li AirPods u ušima i je li značajka automatskog otkrivanja uha uključena. Tek nakon toga možete prilagoditi način rada Transparency.

Još Apple savjeta

Sada kada ste savladali korištenje svojih AirPods slušalica, pogledajte naše glavne preporuke za vaše druge Apple uređaje, uključujući 25 savjeta koje bi svaki vlasnik Apple Watcha trebao znati i skrivene savjete i trikove za iPhone kako biste postali iOS profesionalac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up