8 Nvidia GeForce Experience savjeta za izvrsnost u PC igranju

Ako ste PC igrač, nedvojbeno ste upoznati s Nvidijom, tvrtkom poznatom po proizvodnji moćnih grafičkih procesorskih jedinica koje mogu igrati najnovije igre bazirane na poligonima.

Zapravo, prema podacima koje je prikupio Jon Peddie Research (Otvara se u novom prozoru), Nvidia je imala 17,5 posto tržišta GPU-a u 2017., samo što je nadmašila svog konkurenta posvećenog GPU-u, AMD, koji je imao 14,4 posto. Ukratko, mnogo je Nvidia GPU-ova u rukama PC igrača—i, nažalost, žednih kriptominara (Otvara se u novom prozoru).

Ako imate instaliranu barem jednu od Nvidijinih Geforce GTX grafičkih kartica usmjerenih na igrače, trebali biste se potruditi preuzeti (Otvara se u novom prozoru) Nvidia GeForce Experience desktop softver. Nvidia GeForce Experience nije preduvjet za glatko igranje, ali aplikacija ima korisne alate osmišljene za poboljšanje vašeg iskustva igranja na računalu.

Zabavna činjenica: Nvidia GeForce Experience je instaliran na mojoj igraćoj radnoj površini oko dvije godine i (nažalost) nisam istražio dubinu njezine ponude sve dok nije došlo vrijeme da napišem ovaj članak. Bio sam potpuno zaspao sa softverom, pa se nadam da će vam moja otkrića pomoći da spasite kraljevstvo, srušite svoje protivnike i dignete u zrak svoje neprijatelje sljedeći tjedan—i podijelite te posebne trenutke s drugima.

Ako ste raspoloženi da istražite još dobrih strana igranja na računalu, pogledajte naše odabire najboljih tipkovnica za igranje, miševa za igranje, slušalica za igranje i monitora za igranje. On će vas liječiti.

Za sada, zaronimo u Nvidia GeForce Experience.

Oglas

Índice
  1. 1. Nabavite upravljačke programe 'Game Ready'
  2. 2. Optimizirajte postavke igre
  3. 3. Istražite ShadowPlay
  4. 4. Zgrabite slike u igri s Anselom
  5. 5. Razbijte vizualni slobodni stil
  6. 6. Igrajte se u dnevnoj sobi uz GameStream
  7. 7. Provjerite svoje specifikacije
  8. 8. Pridružite se Beta verziji

1. Nabavite upravljačke programe 'Game Ready'

Nabavite upravljačke programe 'Game Ready'

Za PC igrače, postoji nekoliko scenarija koji frustriraju više od kupnje nove igre, njenog pokretanja i suočavanja s rušenjima ili općenito lošim performansama. Srećom, Nvidia se udružila s programerima prije izdavanja visokoprofilnih naslova kako bi pripremili upravljačke programe za igre. Ovi upravljački programi, prema Nvidiji, "povećavaju performanse, ispravljaju greške i poboljšavaju vaše iskustvo igranja."

GeForce Experience vas automatski obavještava kada su dostupni Game Ready drajveri. Možete ih dobiti klikom na Provjeri ažuriranja i zatim instaliranjem upravljačkih programa. Još bolje, ovi gotovi upravljački programi često su dostupni prije izlaska igre, tako da možete skočiti ravno u svoj omiljeni virtualni svijet bez ikakvih problema s upravljačkim programima. Na primjer, drajveri spremni za igru ​​Final Fantasy XV objavljeni su više od tjedan dana prije izlaska igre.

2. Optimizirajte postavke igre

Optimizirajte postavke igre

Ako ste dovoljno ozbiljan igrač da kupite vrhunsku opremu za igranje s Nvidia GPU-om, također ste netko kome je stalo do optimizacije igara. GeForce Experience pronalazi glavne postavke sustava vašeg uređaja za igru ​​koju želite igrati koristeći snagu Nvidijinog podatkovnog centra u oblaku.

Radeći to, GeForce Experience testira tisuće računalnih hardverskih konfiguracija kako bi pronašao optimalnu ravnotežu između grafičkog oka i performansi sustava. Podržano je više od 500 igara, uključujući Kingdom Come: Deliverance, Diablo III, Project Cars, Resident Evil 7: Biohazard, Stardew Valley i Team Fortress 2.

Možete kliknuti ikonu Optimiziraj za početak procesa optimizacije ili zaroniti u odjeljak Igre i odabrati Automatski optimiziraj novo dodane igre.

3. Istražite ShadowPlay

Istražite ShadowPlay

ShadowPlay je Nvidia tehnologija koja vam omogućuje izvođenje mnogih video radnji. Uz ShadowPlay možete emitirati sesije igranja, dijeliti videozapise i snimke zaslona te uživati ​​u načinu Instant Replay u stilu DVR-a.

Osim toga, relativno nova značajka, ShadowPlay Highlights, prepoznaje vaše najbolje trenutke u igri, poput impresivnog niza ubojstava ili svladavanja teškog šefa, i automatski snima videozapise kako biste se mogli usredotočiti na akciju. ShadowPlay Highlights kompatibilan je s Metal Gear Survive, PUBG i drugim popularnim naslovima. Stvarno je super.

Za prilagodbu opcija streaminga video zapisa ShadowPlay dodirnite Alt+Z i uronite u postavke. Kad ste tamo, možete se povezati s platformama društvenih medija po svom izboru (Twitch, YouTube ili Facebook), prilagoditi broj sličica u sekundi (30fps ili 60fps), bitrate (10Mbps do 130Mbps) i razlučivost (360p do 4K).

4. Zgrabite slike u igri s Anselom

Zgrabite slike u igri s Anselom

Beta značajka, Ansel je naziv Nvidijinog alata za snimanje u igri koji je napravljen u suradnji s programerima igara. Omogućuje vam snimanje tradicionalnih snimaka zaslona, ​​rotiranje prikaza za dramatične besplatne fotografije fotoaparatom i snimanje panoramskih slika od 360 stupnjeva koje su prikladne za korištenje u virtualnoj stvarnosti.

Odabirom Anselove opcije visoke rezolucije možete snimati snimke zaslona u "super rezoluciji". Ove fotografije, veličine desetaka tisuća piksela, praktički nemaju anti-aliasing, tako da su detalji slike nevjerojatno detaljni.

Nvidia Ansel dostupan je samo igračima koji imaju grafičku karticu GeForce GTX (model 680M ili noviji), 4 GB RAM-a i operativni sustav Windows 7, 8 ili 10 instaliran na stolnom ili prijenosnom računalu za igranje. Tehnologija je ograničena na nekoliko igara (Otvara se u novom prozoru), ali nadamo se da će se dramatično proširiti s vremenom.

5. Razbijte vizualni slobodni stil

Isprobajte Visual Freestyle

Nvidia Freestyle je beta značajka koja vam omogućuje primjenu filtara sličnih Instagramu na vaše igre dok igrate. Prilagodite boju ili zasićenost videozapisa ili čak primijenite nevjerojatno seksi HDR filtar.

Freestyle je integriran u podržane igre na razini vozača za duboku kompatibilnost. Provjerite Nvidijin popis kompatibilnih Freestyle igara (otvara se u novom prozoru) da vidite koji su naslovi u vašoj knjižnici podržani za ovu novu tehnologiju. To uključuje Cuphead, Smite i Warframe, između mnogih drugih.

6. Igrajte se u dnevnoj sobi uz GameStream

Igrajte se u dnevnoj sobi uz GameStream

Nvidia je poznata po svojim moćnim GPU-ima, ali tvrtka se također okušala u drugom hardveru povezanom s igrama. Nvidia Shield TV, na primjer, je media player koji struji 4K, HDR-poboljšani video na vaš TV s velikim ekranom. Ali jeste li znali da ga možete koristiti za igranje računalnih igara?

Ako imate Nvidia GeForce Experience softver instaliran na vašem računalu za igranje, možete streamati svoje omiljene naslove na svoj TV. Jednostavno otvorite aplikaciju na računalu, registrirajte svoj Shield TV i provjerite jesu li oba uređaja na istoj mreži.

1060,38 dolara na Amazonu

Provjerite zalihe (otvara se u novom prozoru)

7. Provjerite svoje specifikacije

Provjerite svoje specifikacije

Ovo je savjet koji ne doprinosi izravno vašoj zabavi u igranju, ali pokazuje vaš potencijal za zabavu u igricama.

Ako posjetite odjeljak "Općenito" unutar aplikacije Nvidia GeForce Experience, možete vidjeti specifikacije svoje opreme. To možda neće biti visoko rangirano na vašem mjeraču uzbuđenja, ali ono što je cool jest da Nvidia GeForce Experience pokazuje zadovoljavaju li te specifikacije minimalne zahtjeve za optimizaciju igre, GameStream, virtualnu stvarnost i održavanje preklapanja u igri.

8. Pridružite se Beta verziji

Pridružite se beti

Ako želite ući u prvi plan novih značajki Nvidia GeForce Experience, prijavite se za beta verziju tako da otvorite Postavke i odaberete Omogući eksperimentalne značajke.

To vam daje rani pristup novim značajkama i daje vam priliku oblikovati njihov razvoj pružanjem povratnih informacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up