8 Metroid Dread savjeta za borbu protiv 2D terora

Zaboravi Marija i Linka. Nintendova vodeća igra ove blagdanske sezone daje svojoj glavnoj dami, Samus Aran, još jednu priliku da zablista. Prekrasni Metroid Dread lansira se zajedno s Nintendo Switch OLED modelom 8. listopada, vodeći vas u proganjajući vanzemaljski labirint koji je Planet ZDR.

Prva originalna, 2D Metroid igra u gotovo dva desetljeća, Dread bi trebala biti poznata svakom obožavatelju Metroid Fusiona, Super Metroida, Metroid: Samus Returns, ili doslovno bilo koje igre koja spada u žanr "Metroidvania". Steknite nove moći dok polako istražujete ogromnu kartu kroz pametno istraživanje i zadovoljavajuće vraćanje unazad. Pucajte u čudovišta koja vam se nađu na putu. Borite se s ogromnim šefovima.

Ljubitelji Metroida navikli su čekati. Metroid Prime 4, nadolazeća pucačina iz prvog lica, još uvijek nije na vidiku, a naziv "Metroid Dread" prvi put se zadirkivao prije 15 godina. Međutim, čekanju na Metroid na Nintendo Switchu sada je kraj. Prije nego što zaronite u njegove dubine, pročitajte naše Metroid Dread savjete kako biste Samusu pružili najbolje šanse da preživi opasnosti Planeta ZDR.

PCMag logotip Nintendo Switch OLED model i Metroid Dread: Recenziramo nadograđeni Handheld

Índice
  1. 1. Uvijek uzvraćaj
  2. 2. Planirajte svoje EMMI sastanke
  3. 3. Karta je vaš prijatelj
  4. 4. Pažljivo ciljajte
  5. 5. Uništite svaki blok
  6. 6. Usredotočite se na ono što možete, a ne na ono što ne možete
    1. Preporuka naših urednika
  7. 7. Skok na zid do novih visina
  8. 8. Pročitajte više o Metroid Loreu

1. Uvijek uzvraćaj

Metroid Dread brojač

Metroid Dread zadržava mehaniku borbe protiv gužve iz zadnje Metroid igre Metroid: Samus Returns programera MercurySteam. U Dreadu je tehnika važnija nego ikad. Neprijatelji snažno udaraju i ne ostavljaju mnogo zdravlja ako ih samo raznesete. Međutim, ako se suprotstavite u trenutku kada vaš neprijatelj bljesne bijelo, odvratit ćete napad i zaraditi puno više nagrada. Možete se suprotstaviti dok trčite i penjete se, tako da to neće usporiti vaše istraživanje. Uz točan tajming, čak se možete suprotstaviti inače nezaustavljivim EMMI robotima koji vas ubijaju jednim udarcem.

2. Planirajte svoje EMMI sastanke

Metroid Dread EMMI

Ako se pitate koga biste se točno trebali bojati u Metroid Dreadu, EMMI roboti će se pobrinuti da zapamtite. Ove vas mehaničke prijetnje vrebaju žestinom poput Terminatora u svojim određenim zonama. U početku, sve što možete učiniti je pobjeći. Kako biste smanjili opasnost s kojom ćete se suočiti prije ulaska u EMMI zonu, razmislite o tome kamo želite ići i kako tamo stići što je brže moguće otvarajući vrata unaprijed i provlačeći se kroz rupe. Na kraju ćete dobiti nove alate kao što su nevidljivi plašt i lebdjelica, što vam daje veću kontrolu nad vašom potjerom. Kada konačno pronađete Omega Cannon nadogradnju za svaku zonu, postavite dovoljno udaljenosti između sebe i EMMI-ja da napunite jedno oružje koje ih može uništiti.

3. Karta je vaš prijatelj

Mapa Metroid Dread

Ovaj savjet se odnosi na bilo koju Metroidvaniju, ali posebno Metroid Dread. Napredujete istražujući kartu, stoga je nastavite promatrati. Karte Metroid Dreada ogromne su i guste, ali također nude korisne alate za navigaciju. Određene nadogradnje, poput proširenja projektila i energetskih spremnika, pojavljuju se na karti, a područja svijetle ako su otkrila tajne. Često ćete se kretati naprijed-nazad između različitih regija, stoga obilno koristite oznake na karti da se podsjetite gdje se želite vratiti u budućnosti.

4. Pažljivo ciljajte

Metroid Dread ciljevi

Dok se kreće, Samus općenito cilja u kojem god smjeru gurnete analognu palicu. Međutim, ako držite pritisnut gumb lijevog ramena, Samus podiže stopala tako da možete ciljati u svim smjerovima s mnogo većom preciznošću. Koristite ovu tehniku ​​da gađate objekte pod čudnim kutovima ili da ostanete stabilni dok bacate projektile na slabe točke neprijatelja koji se njišu.

5. Uništite svaki blok

Metroid Dread Bomb blokovi

Evo još jednog općenitog Metroidvania savjeta. Niste sigurni kako ući ili izaći iz obližnje sobe? Uništi svaki blok. Pucajte u sve svojim pištoljem ili bacite Morph Ball bombe. Velike su šanse da ćete otvoriti skrivenu rupu i stvoriti novi tajni put naprijed. Ako ne, barem morate napraviti neke cool eksplozije.

6. Usredotočite se na ono što možete, a ne na ono što ne možete

Metroid Dread paukov zid

Metroid Dread se otvara tako brzo da lako možete biti preopterećeni i zbunjeni oko toga što učiniti i kamo dalje. Postaje frustrirajuće kada se čini da svaki hodnik vodi u slijepu ulicu. Kada se to dogodi, samo se usredotočite na ono što možete učiniti sa svojim trenutnim sposobnostima. Sve prepreke koje trenutno ne možete savladati prikazane su kao upitnici na vašoj karti, stoga ne brinite o njima. Kad god dobijete novu moć, kao što je Wide Beam ili Shinespark, usredotočite se na pronalaženje mjesta za korištenje tih moći i ostvarit ćete značajan napredak.

Preporuka naših urednika

7. Skok na zid do novih visina

Metroid Dread zidne grablje

To nije najblještavija moć koju ćete dobiti u Metroid Dreadu, ali zapamtite da Samus može vješto skočiti sa zidova kako bi došao do višeg tla. Igra vam to ne najavljuje naglas, ali od samog početka možete odskočiti okomito prema gore ako su dovoljno uske i zgrabiti izbočine da se povučete. Vremenska linija je daleko blaža od prethodnih Metroid igara.

8. Pročitajte više o Metroid Loreu

Metroid Dread predaja

Nintendo inzistira na tome da novajlije u seriji mogu početi iznova s ​​Metroid Dreadom, ali ova je igra Metroid 5 i obećava da će se pozabaviti ključnim dijelovima priče o Metroidu (Otvara se u novom prozoru). Stoga razmislite o tome da unaprijed naučite o toj priči. Barem shvatite što su te drevne ptice. Za Metroid Dread, igre koje su važne su originalni Metroid, Metroid II (ili njegov remake Samus Returns), Super Metroid i Metroid Fusion. Serija Metroid Prime američke proizvodnje postoji u drugačijem kontinuitetu, tako da možete igrati te igre bez obzira na njihovu radnju.

Za više savjeta o igri, pogledajte 7 cool Pokemon Unite savjeta za svladavanje MOBA akcije i kako koristiti Bluetooth slušalice s Nintendo Switchom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up