8 Genshin Impact savjeta za štedljive avanturiste

Genshin Impact fantastičan je besplatni akcijski RPG koji pruža iskustvo sasvim drugačije od onoga što biste očekivali od drugih gacha igara (Otvara se u novom prozoru). Sadrži vrlo uglađen i dobro izbalansiran gameplay, ekspanzivan svijet koji je prepun sadržaja i stalni niz novih događaja. Ali Genshin Impact je još uvijek gacha igra, pa je upravljanje resursima bitno, pogotovo ako ne želite trošiti novac.

Primogem — vrhunska valuta u igri — pokreće svijet Genshin Impacta. Možete ga koristiti za otključavanje novih likova i oružja ili pomicanje vremenskih ograničenja u tamnicama domene za brže mljevenje materijala. S jedne strane, Primogemi se daruju svakodnevno kroz misije, događaje i istraživanja, što je sjajno ako ne želite trošiti novac. S druge strane, Primogemi potrebni za dobivanje novog lika ili oružja su nevjerojatno visoki, što znači da mogu proći tjedni, čak i mjeseci prije nego što skupite dovoljno da dobijete ono što želite. Budući da se Primogemi mogu kupiti novcem iz stvarnog svijeta, primamljivo je okrenuti se mračnoj strani i umjesto toga potrošiti gotovinu za njih. Ne morate to učiniti.

Izazov je donositi informirane odluke o tome kako potrošiti svoje resurse, osobito ako ste novi u igri. Srećom, prikupili smo neke neprocjenjive savjete tijekom naše jednogodišnje Teyvat avanture kako bismo vam pomogli da sačuvate svoje Primogeme ili da maksimalno iskoristite resurse koji su vam dani. Čitajte dalje kako biste saznali kako svesti svoju potrošnju na Genshin Impact na minimum.

Sačuvajte mljevenje za kasnije

Índice
  1. Sačuvajte lomljivu smolu za kasnu igru
  2. Ne preskačite događaje
  3. Uzgojite vlastitu Serenitea teglicu
  4. Iskoristite prednosti sustava reputacije
  5. Ne budi ovisan o željama
    1. Preporuka naših urednika
  6. Ne trošite Primogeme na standardni banner
  7. Preskoči natpis s oružjem
  8. Cijenite niže razine oružja

Sačuvajte lomljivu smolu za kasnu igru

U Genshin Impactu istraživanje ne košta ništa osim vašeg vremena. Ipak, s vremenom ćete htjeti razviti svoje likove i njihova oružja, a to ima svoju cijenu. Iskustvo likova i oružja ograničeno je na određene prijelomne točke, nakon kojih morate skupljati resurse kako biste prešli granicu. Prelazak na višu razinu zahtijeva dodatne materijale, pa se možete naći u tamnicama domena i svjetskim šefovima kako biste zaradili ono što vam je potrebno. Ove su aktivnosti ograničene resursom koji se zove Original Resin.

Neprestano zarađujete Original Resin tijekom vremena, bez obzira jeste li prijavljeni na Genshin Impact ili ne. Ograničeni ste na 160 Resin bodova, tako da ne možete pohraniti više nakon što dosegnete to ograničenje. Da biste zaobišli ovo ograničenje, morate ili potrošiti Primogeme da dobijete dodatnu smolu ili koristiti potrošni predmet koji se zove Fragile Resin, koji vam daje 60 bodova smole.

Nagradu Fragile Resin dobivate nakon što dosegnete određene razine ranga avanture. Također ih zarađujete tijekom događaja i od Battle Passa. Oni su neuobičajeni i nisu nešto što želite potrošiti sve odjednom, pogotovo ako imate nizak avanturistički rang. Učinite si uslugu i gomilajte Fragile Resin dok ne dosegnete Adventure Rank 45. Na AR45, tamnice u domeni, materijalne linije i šefovi daju najbolju nagradu i dobitak iskustva. Ništa vas ne sprječava da koristite svoju dnevnu smolu za dovršetak ovih izazova, ali nemojte koristiti svoje rezerve Fragile Resin dok ne budete sigurni da dobivate najbolje optimizirane nagrade, koje ponovno postaju dostupne na AR45.

Primamljivo je pokušati zgrabiti opremu za svog omiljenog lika u slučaju da vam se posreći, ali odolite iskušenju. Neizbježno je da ćete redovito pokretati domene i izazove kako biste nabavili opremu koja vam je potrebna. Sve što zaradite prije AR45 bit će zamijenjeno kada počnete brusiti opremu za kraj igre, stoga držite svoju Fragile Resin na zalihama i neometano u svom inventaru dok ne dođete do te točke.

Događaji znače mnogo besplatnih poklona

Ne preskačite događaje

Genshin Impact vas mami da se svakodnevno prijavite kako biste dovršili misije za nekoliko besplatnih Primogema. Za one koji troše malo, ovi dragulji mogu uvelike doprinijeti trošenju želja na bannerima s ograničenim događajima (otvara se u novom prozoru). Uz ove dnevne poslove, programer Mihoyo uvodi posebne događaje na dvotjednoj bazi koji vas nagrađuju vrijednim materijalima kao i bonus Primogem-ima. Stoga iskoristite prednost čestog prijavljivanja.

Povrh toga, neki od tih događaja, posebno veliki festivali poput nedavnih proslava Lantern Rite i Mad Harpastum, nagrađuju vas besplatnim likom s četiri zvjezdice i besplatnim oružjem s četiri zvjezdice. Ti veliki događaji nisu tako česti kao dvotjedni, ali su mnogo isplativiji pa ih ne želite propustiti. Do danas su igrači Genshin Impacta dobili strijelca Fischla; mač s četiri zvjezdice Festering Desire; luk Windblume Ode; magični katalizator Dodoco Tales; besplatni Liyue lik s četiri zvjezdice po vašem izboru tijekom ceremonije lampiona; iu novije vrijeme, veliki mačevaoci, Beidou i Xinyan. Svi su bili besplatni i mogli su se dobiti samo putem događaja.

Obilje nagrada dolazi sa smještajem

Uzgojite vlastitu Serenitea teglicu

Serenitea Pot je kasni gadget koji vas vodi u čarobno carstvo zatvoreno u loncu za čaj. Ovaj čajnik je Genshin Impact verzija igračevog kućišta i nudi robustan izbor struktura, namještaja i dekoracija za stvaranje fantastičnog odmora iz snova. Prilično ste ograničeni kada prvi put otključate Serenitea Pot, ograničeni ste na jedan otok i pregršt namještaja. Zarađujete nove dizajne namještaja putem zadataka i možete ih kupiti od svog čajnika Tubbyja, koji čuva vašu domenu.

Ne samo da je lonac Serenita lijepo odvraćanje pažnje od svakodnevne gužve i zadataka s pričama, već vas također nagrađuje valutom Realma. Što više gradite i širite svoju domenu, to više valute zarađujete po satu. Ovo se može zamijeniti za više nacrta za daljnji razvoj lonca ili za posebne predmete kao što su knjige o iskustvu likova, predmeti za iskustvo s artefaktima i tjedni fragment smole u vrijednosti od 60 originalne smole. Verzija Serenitea Pot, nazvana Transient Resin, može se upotrijebiti samo unutar deset dana od kupnje, tako da se ne možete opskrbiti ovom zalihom na isti način kao s Fragile Resin. Bez obzira na to, to je dobar izvor dodatne smole, tako da kada dobijete svoj Realm Rank, svakako ga kupite čim postane dostupan.

Pomozite svakoj regiji za swag

Iskoristite prednosti sustava reputacije

Mihoyo je uveo sustav reputacije koji vam omogućuje da preuzmete dodatne zadatke u svakoj regiji kako biste zaradili bonus nagrade i recepte. Nagrade za ugled za poduzimanje ovih zadataka čine ih vrijednima truda. Možete otključati gadgete koji otkrivaju škrinje s blagom u određenoj regiji ili otkrivaju lokaciju skrivenih Oculusovih relikvija koji vas nagrađuju povećanjem izdržljivosti i ključnim resursima. Jedinstvene regionalne kartice s receptima također se mogu dobiti kroz zadatke reputacije. Konačno, svaka regija nagrađuje jedinstvenu kozmetičku jedrilicu koju možete koristiti za prilagođavanje svojih likova, što je zgodna stvar. Obavezno se pozabavite ovim zadacima reputacije svaki tjedan kako biste otključali ove nagrade.

Želja može biti vrlo skupa

Ne budi ovisan o željama

Jednostavno rečeno, ne rasipajte Primogeme nepromišljeno. Lako je potrošiti svoje vrijeme zarađene ili kupljene Primogeme na potpuno novi lik ili sjajno novo oružje. Oduprite se ovom porivu. Genshin Impact je prekrasna avantura puna sadržaja, besplatna za igranje, ali imajte na umu da je Genshin Impact gacha igra u srcu. Mihoyo's cash cow je nasumični lik i zastave s oružjem na koje se kockate za predmete, a kockanje je operativna riječ.

Mogli biste jednom okrenuti banner i imati nevjerojatnu sreću, ali velike su šanse da nećete. Zajamčeno vam je oružje ili lik s četiri zvjezdice na 10 želja, a zajamčeno oružje/lik s pet zvjezdica na 90 želja. Budući da zaradite samo oko 60 Primogema dnevno, ne uključujući bonus dragulje tijekom događaja, može proći između dva i tri dana da zaradite dovoljno Primogema da poželite na banneru. Ako kupujete Primogems, tada trošite oko 2,60 USD po želji, 26 USD za deset izvlačenja i 234 USD za 90 bacanja kako biste jamčili jedinicu s 5 zvjezdica. S novim natpisom događaja likova koji kruži otprilike svaka tri tjedna, potrošit ćete astronomske količine novca pokušavajući dobiti svaku jedinicu čim bude predstavljena.

Zato nemojte. Ne bacajte svoje Primogeme na transparente čim stignu. Dajte si malo vremena, pročitajte mišljenja zajednice i donesite informirane odluke o tome želite li potrošiti svoje teško zarađene Primogeme na novi sjajni lik ili se zadržati na onom koji vam se više sviđa za kasnije.

Preporuka naših urednika

Ovaj banner je uvijek prisutan

Ne trošite Primogeme na standardni banner

Uz prethodnu točku, nemojte uzalud trošiti svoje Primogeme na Standard Banner. Standardne želje na banneru mogu se ispuniti s Acquaint Fate, jedinstvenim predmetom koji dobivate dok poboljšavate svoj Adventure Rank, zaradite nagrade za Battle Pass, podignete razinu svog karaktera i, naravno, kupite Primogeme. Standardni banner ima najviše likova/oružja koji nisu povezani s događajima od svih rijetkosti, a predmeti nisu vremenski ograničeni kao oni povezani s natpisima događaja. Stoga nemojte žuriti s korištenjem standarda; ne ide nikamo. Primate Know Fates redovito, tako da nema potrebe trošiti Primogeme kupujući ih za želje. Sačuvajte svoje Primogeme za bannere za događaje likova i idite na standardno bacanje bannera samo kad sakupite dovoljno Acquaint Fates za to. Uzmite si vremena!

Želje za oružjem su veliki sudoper novca

Preskoči natpis s oružjem

Posljednji savjet za držanje Primogema je sljedeći: Osim ako nemate više novca nego što znate s čime ćete, izbjegavajte trošenje Primogema na želje za korištenje s natpisima događaja s oružjem. Većina novouvedenih likova s ​​pet zvjezdica ima prepoznatljivo oružje; oružje koje općenito nadmašuje oružje s četiri zvjezdice. Nažalost, stjecanje ovog moćnog oružja zahtijeva korištenje zastavice za oružje, koja ima notorno niske cijene za promotivno oružje. Srećom, ovaj se sustav malo poboljšao od lansiranja Genshin Impacta, ali i dalje je veliki ponor novca kako god na to gledali.

Uglavnom, možete izvući koje od dva promotivna oružja želite izvući. Zajamčeno vam je oružje s pet zvjezdica na 90 Wishes, ali imate samo 50 posto šanse da dobijete oružje koje želite. Ako oružje s pet zvjezdica koje osvojite nije ono što ste odabrali, zaradit ćete Fate Point. Nakon što zaradite dva boda sudbine, što znači da dva puta zaredom izgubite 50/50, vaš sljedeći bacač s pet zvjezdica zasigurno će biti oružje koje želite. Uglavnom, najgori mogući scenarij je da morate poželjeti 270 puta na natpisu s oružjem da biste dobili opremu koju želite. Sa željama koje vas koštaju oko 2,60 dolara svaka, gledate u želje u vrijednosti od preko 700 dolara kako biste dobili zajamčeno oružje po vašem izboru. Naravno, uvijek postoji šansa da ćete to dobiti prije, ali izgledi su prilično ružni kako god na to gledali. Klonite se zastavice s oružjem, pogotovo ako idete putem besplatne igre. Nikada nećeš dobiti te Primogeme natrag.

Uzgajajte i razvijajte sjajnu besplatnu opremu

Cijenite niže razine oružja

Oružje s pet zvjezdica je sjajno i sigurno ćete ga dobiti od Standard Bannera. Također, nemojte kihnuti na oružje s tri ili četiri zvjezdice. Kada prvi put započnete svoju avanturu, nemojte se ustručavati nadograditi i usavršiti oružje s tri zvjezdice koje će vas provesti kroz prve redove avanture. Oružja kao što su koplje s bijelim resama i praćkasti luk su uobičajena, ali imaju snažne specijalne efekte koji ih čine iznenađujuće korisnima na nižim razinama. Bijela palica, na primjer, povećava vašu normalnu štetu od napada. Usavršavanje ovog oružja dodavanjem drugom oružju iste vrste dodatno povećava štetu, do 48 posto. To nije previše otrcano za oružje niske razine.

Nakon što dosegnete visok avanturistički rang, trebali biste početi uzgajati oružje s četiri zvjezdice. Igra vam često daje besplatno oružje s četiri zvjezdice kroz misije ili događaje, i ono je iznenađujuće dobro. Na primjer, The Catch je ultimativno koplje za pojačanje koje se dobiva igranjem nove mini igre za ribolov. Ono i druga oružja s četiri zvjezdice fantastične su zamjene za najbolja oružja s pet zvjezdica u igrici i mogu se poboljšati i doraditi kako bi bila monstruozno moćna. Najbolje od svega, besplatni su! Dakle, napravite i izradite ovo oružje umjesto da uzalud trošite novac na skupi znak za oružje.

PCMag logotip Zašto biste trebali igrati na računalu

Za recenzije i preglede PC igara, pogledajte PCMagovu stranicu Steam Curator (Otvara se u novom prozoru). A za detaljan razgovor o video igricama, posjetite PCMagov Pop-Off (Otvara se u novom prozoru) YouTube kanal.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up