7 načina za poboljšanje jačine signala vašeg telefona

Frustrirajuće je kada vam telefon ne radi—posebno ako ste u dometu. Srećom, proveli smo mnogo godina pregledavajući mobitele u PCMagu, s fokusom na mreže i radio signale. Stoga smo sastavili nekoliko jednostavnih savjeta o tome što učiniti ako ste u mrtvoj zoni.

Ako vas primarno zanima kvaliteta vaših telefonskih poziva, a ne podaci ili signal općenito, pogledajte našu priču o tome kako poboljšati zvuk vaših mobilnih poziva.

Índice
  1. 1. Uključite način rada u zrakoplovu ili ponovno pokrenite telefon
  2. 2. Držite telefon na drugačiji način
  3. 3. Nabavite novu SIM karticu (ili očistite svoju)
  4. 4. Promijenite G
    1. Preporuka naših urednika
  5. 5. Koristite Wi-Fi umjesto mobilne mreže
  6. 6. Provjerite svoje narukvice (i možda nabavite novi telefon)
  7. 7. Kupite Cellular Booster

1. Uključite način rada u zrakoplovu ili ponovno pokrenite telefon

Telefoni se ponekad zbune. Zar ne svi? Vaš telefon ne traži stalno najbolji signal. To bi vam ubilo bateriju. Tako da ponekad (a posebno ako se selite) možete ostati pri staroj ideji dostupnosti mreže.

Ikona načina rada u zrakoplovu

(Zasluge: PCMag)

Najbrži način da to riješite je da uključite način rada u zrakoplovu, pričekate oko 10 sekundi, a zatim ga ponovno isključite. Stoga će vaš telefon ponovno provjeriti koje su mreže dostupne. Način rada u zrakoplovu općenito je dostupan u Kontrolnom centru vašeg iPhonea ili na ploči Brze postavke Androida; prijeđite prstom od vrha zaslona prema dolje za pristup bilo kojem od njih.

U nekoliko slučajeva možda ćete morati ponovno pokrenuti telefon. To je potrebno pri prelasku međunarodnih granica, a ponekad čak i pri ulasku ili izlasku iz zone roaming operatera.

2. Držite telefon na drugačiji način

Sjećate se "antenagate?" Mnogi su se rugali iPhoneu 4 jer ima antenske trake koje je lako blokirati rukom. Pa, još uvijek se ponekad dogodi. Možete slučajno blokirati antenu na svom telefonu koji je u upotrebi ili onu koja je najbliža ili najprikladnije usmjerena prema mobilnom tornju.

Steve Jobs govori o iPhoneu 4 u 2010. (Dai Sugano/Mercury News)

Steve Jobs govori o iPhoneu 4 u 2010. (Zasluge: Dai Sugano/Mercury News)

Najbolji način da ovo testirate je da samo držite telefon s dva prsta, blokirajući što je moguće manji dio uređaja. Usput, maske za telefon ne bi trebale blokirati signale mobitela, ali uklanjanje maske s telefona ne može škoditi.

3. Nabavite novu SIM karticu (ili očistite svoju)

Ako ste dugo bili sa svojim operaterom, vaša SIM kartica možda neće sadržavati podatke za povezivanje s najnovijim mrežnim sustavima. Njegovi kontakti mogu čak biti prljavi ili istrošeni, uzrokujući povremene kvarove. Možete započeti uklanjanjem SIM kartice i čišćenjem njezine metalne površine dezinfekcijskom maramicom ili vatom s malo alkohola.

Alat za SIM karticu

(Zasluge: Dave LeClair)

Također možete od predstavnika službe za korisnike svog mobilnog operatera zatražiti novu SIM karticu najnovijeg modela. Koristite online chat na web-mjestu svog operatera—ne idite u trgovinu. Recimo da imate problema s mrežom i želite isprobati novu SIM karticu. Trebali bi vam poslati jedan besplatno.

4. Promijenite G

Kako promijeniti G na iPhoneu

(Zasluge: PCMag)

3G, 4G i 5G imaju različite karakteristike i, ponekad, dolaze iz različitih tornjeva. Vidio sam slučajeve u kojima mreža zahtijeva od telefona da pokuša uhvatiti slabiji signal koji je udaljeniji samo da bi dobio "5" na statusnoj traci. Ovo nije samo marketing; što je novija mreža vašeg telefona, učinkovitije koristi resurse operatera, pa se operaterima isplati imati što više uređaja na najnovijim mrežama.

Nažalost, to ponekad znači da pojedinačni uređaji zapnu sa slabim vezama. Isplati se prebacivati ​​između različitih dostupnih mrežnih načina u slučaju da logika vašeg operatera daje prednost novijim sustavima u odnosu na one upotrebljivije. To je nešto što posebno savjetujemo korisnicima Verizona da učine.

Na iPhoneu idite na Postavke > Mobilna mreža > Opcije mobilnih podataka > Glas i podaci i trebali biste barem moći birati između 5G uključeno, 5G automatski i LTE (4G).

Na mnogim Android telefonima možete otići u Postavke za pristup odjeljku pod nazivom Veze ili Wi-Fi i internet. Odaberite Mobilna mreža ili SIM i mreža ili nešto slično. Trebala bi postojati opcija mrežnog načina rada koja vam omogućuje odabir između 5G, 4G, 3G ili čak 2G.

Preporuka naših urednika

5. Koristite Wi-Fi umjesto mobilne mreže

Iskorištavate li svoj Wi-Fi na najbolji način? Najbolja mreža za vaš telefon može biti vaša kućna mreža. Ovo uključuje pozivanje; gotovo svi moderni telefoni podržavaju Wi-Fi pozive, koje općenito možete aktivirati u postavkama mobilnog telefona ili poziva. Poboljšanje vašeg kućnog Wi-Fi-ja s mesh sustavom može biti lakše od pokušaja dobivanja mobilnog signala tamo gdje živite.

Google Nest Wifi

Google Nest Wifi (Zasluge: PCMag)

Naš pregled najboljih Wi-Fi mrežnih sustava može vam pomoći da odlučite. Možemo vam čak pomoći da postavite svoj novi Wi-Fi sustav.

6. Provjerite svoje narukvice (i možda nabavite novi telefon)

Pružatelji usluga dodaju nove frekvencije svojim mrežama svakih nekoliko godina. Ako je vaš telefon jako star, možda se neće povezati s najnovijim, čak ni na 5G. To je uglavnom problem kod T-Mobilea, koji koristi nedavno kupljene frekvencije za proširenje pokrivenosti.

Evo kako usporediti bendove koji su vam potrebni na vašoj lokaciji. Idite na CellMapper.net (Otvara se u novom prozoru), odaberite svog operatera i lokaciju te potražite najbliže tornjeve. Klikom na njih trebali biste dobiti frekvencijske pojaseve koje pogađate. Zatim možete otići na FrequencyCheck.com (Otvara se u novom prozoru) i vidjeti koji opsegi rade na vašem modelu telefona. Ako se ti brojevi ne podudaraju, vaš telefon ne može čuti što toranj emitira i vrijeme je za novi telefon.

7. Kupite Cellular Booster

SureCall Flare 3.0

SureCall Flare 3.0 (Zasluge: SureCall)

Ovo je najskuplje rješenje, ali i najučinkovitije. Pojačivači mrežnog signala hvataju slabe signale pomoću velikih antena i zatim ih ponovno emitiraju po vašoj kući ili automobilu. Počinju od oko 200 USD za prijenosnu jedinicu s jednim uređajem i idu do 1200 USD ili više za sustave za cijelu kuću. Međutim, oni čine veliku razliku, često pretvarajući jednu traku klimavog signala u punu, brzu vezu.

Naša recenzija najboljih pojačivača mobilnog signala pobliže se bavi ovom temom i može vam pomoći da odaberete pravi uređaj za svoje potrebe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up