5 savjeta za instaliranje sigurnosnih kamera za pametni dom

Proliferacija pametne kućne tehnologije napunila je naše domove povezanim napravama i uređajima, uključujući sigurnosne kamere.

Lakše je nego ikad postaviti vlastiti sigurnosni sustav za praćenje isporuke paketa, pobrinuti se da djeca sigurno stignu kući i zaviriti u vašu kuću dok ste izvan grada. Ali ako ne želite instalirati potpuni sustav pametne kućne sigurnosti, postoji mnoštvo relativno jeftinih načina da držite svoj dom na oku kada ste odsutni. Evo kako najbolje iskoristiti svoje uređaje kako biste bolje zaštitili svoj dom.

Oglas

Índice
  1. 1. Ne skrivajte svoje kamere
  2. 2. Zaštitite više od ulaznih vrata
  3. 3. Postavite detekciju pokreta
  4. 4. Imate li moć?
  5. 5. Osigurajte svoje račune

1. Ne skrivajte svoje kamere

Najbolje vanjske sigurnosne kamere

Osim ako ne postoji određena aktivnost u kojoj želite uhvatiti osobu - poput provale u vaš automobil - nemojte se truditi sakriti svoje vanjske sigurnosne kamere. Većina provalnika uzima u obzir prisutnost sigurnosnih kamera kada bira metu i izbjegava domove u kojima bi mogli biti uhvaćeni na djelu, prema studiji Sveučilišta Sjeverne Karoline (Otvara se u novom prozoru).

2. Zaštitite više od ulaznih vrata

Zaštitite više od ulaznih vrata

Odabir pravog mjesta za sigurnosne kamere u vašem domu uvelike će ovisiti o izgledu vašeg doma. Međutim, postoji nekoliko ključnih područja koja je važnije pokriti od ostalih.

Vaša ulazna vrata bilježe puno prometa, od posjetitelja do isporuka. Pokrivanje ulaza kamerom ili videozvonom pomaže u praćenju uljeza, ali pripazite na običnije stvari poput toga rukuje li dostavljač ispravno s vašim paketima.

Također biste trebali prekriti manje očita mjesta u vašem domu. Stražnja vrata su uobičajena ulazna točka za uljeze, jer je vjerojatnije da će ostati otključana (zaključajte stražnja vrata!), ali prozori u prizemlju sa strane ili iza vašeg doma također su primamljiva opcija za uljeze. Također razmislite o stavljanju drugog para očiju na ova ranjiva mjesta.

3. Postavite detekciju pokreta

Postavite detekciju pokreta

Nemate vremena nadzirati svoje kamere 24 sata dnevno ili gledati sate videozapisa, stoga nabavite kameru s detekcijom pokreta.

Neke kamere omogućuju postavljanje određenih područja u vidnom polju kamere za praćenje kretanja. Tako, primjerice, možete biti upozoreni kada vam nešto dođe na vrata, ali ne i kada vam mačka protrči kroz dvorište.

Neki sustavi pametnih kamera također zahtijevaju pretplatu za napredne značajke. Nest kamere, na primjer, mogu detektirati općenito kretanje, ali uz pretplatu na Nest Aware (Otvara se u novom prozoru), kamera može razlikovati stablo koje se njiše na vjetru i osobu koja se približava vašim vratima.

Razmislite koju vrstu aktivnosti želite pratiti i aktivirajte odgovarajuću funkciju na svojoj pametnoj kameri nakon što je povežete.

4. Imate li moć?

Imate li moć?

Podrazumijeva se da će vaše vanjske kamere trebati izvor napajanja. Razmislite želite li kameru na baterije ili onu koja se priključuje u obližnju utičnicu. Ne morate provući kabel za napajanje u svoj dom da biste ga uključili u utičnicu, što je plus, ali imajte na umu da se Wi-Fi kamere na baterije brzo prazne za hladnijeg vremena. Potražite vanjsku Wi-Fi kameru koja se može spojiti na radio pojas od 2,4 GHz ili 5 GHz kako bi se smanjila zagušenost mreže. Ako imate problema s dobivanjem dobrog signala vani, isprobajte bežični produživač dometa.

5. Osigurajte svoje račune

Dvofaktorska autentifikacija

Instalirate pametni sigurnosni sustav kako biste mogli paziti na svoj dom, posebno kada niste tamo. Međutim, ako ne osigurate svoj račun kako treba, ostavljate otvorena metaforička vrata za uljeze da zavire i kroz vaše kamere.

Kako biste to spriječili, svakako promijenite sve zadane lozinke na fotoaparatu. Starije kamere ili kamere drugih proizvođača često koriste vrlo jednostavnu sigurnost, a njihove su lozinke udaljene Google pretraživanjem, što ih potencijalno otvara u nekim zastrašujućim situacijama (Otvara se u novom prozoru).

Za pametne kamere kao što su Nest, Amazon ili Wyze, svojim računima svakako dodijelite složene lozinke i omogućite dvofaktornu autentifikaciju ako je dostupna. Ako je vaša kamera spojena na Wi-Fi, provjerite je li vaš usmjerivač također zaštićen WPA2 enkripcijom. Nikada ne možete biti previše oprezni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up