5 Alexa vještina koje vam mogu pomoći da pronađete posao

Bilo da ste nedavno diplomirali ili netko tko želi promijeniti karijeru, trebat će vam svi dostupni resursi da pronađete posao. Ako već provjeravate oglasne ploče i LinkedIn, zašto se ne biste također okrenuli jednom od Amazonovih Echo uređaja i jednoj od njihovih brojnih vještina?

S vještinama poput savjetnika za karijeru, Alexa će vam postaviti nekoliko pitanja kako bi vam pomogla definirati karijeru koju želite. Vještine kao što su Job Finder i Jobs Search pomoći će vam identificirati slobodna radna mjesta u vašem području koja su blizu vaše lokacije.

Alexa vam čak može pomoći pronaći određene vrste pozicija, poput udaljenih koncerata ili državnih poslova. Vještina pod nazivom Priprema za intervju također će pružiti neke savjete i trikove za razgovore za posao. Pogledajmo različite Alexa vještine koje će vam pomoći pronaći pravi posao.

Oglas

Índice
  1. Omogućite poslovne vještine
  2. Savjetnik za karijeru
  3. Tražilac posla
  4. poslovi na daljinu
  5. Državni poslovi
  6. Priprema za intervju

Omogućite poslovne vještine

Omogućite poslovne vještine

Alexa-inim vještinama traženja posla možete pristupiti na bilo kojem Echo uređaju, ali u mnogim slučajevima prvo trebate omogućiti određenu vještinu. Otvorite aplikaciju Alexa, dodirnite ikonu hamburgera () i odaberite Vještine. Dodirnite gumb Kategorije i odaberite kategoriju Posao i financije. Uz investicijske vještine i slične teme, tu su i teme o karijeri i traženju posla. Education & Reference također nudi neke vještine traženja posla. Čitajte dalje za neke opcije.

Savjetnik za karijeru

Savjetnik za karijeru

Recite: "Alexa, otvori savjetnika za karijere (Otvara se u novom prozoru)." Ovdje je cilj uskladiti poslove s ciljevima i sposobnostima u karijeri. Alexa vam postavlja 26 pitanja kako bi odredila vaše želje u karijeri. Na svako pitanje odgovarate odgovorima od 1 do 5. Alexa zatim navodi potencijalna zanimanja za koja smatra da bi vam odgovarala.

Tražilac posla

Tražilac posla

Recite: "Alexa, otvori Job Finder (Otvara se u novom prozoru)." Alexa pita za grad u kojem želite pronaći posao i vrstu posla koji tražite. Nakon što odgovorite na ta pitanja, Alexa zatim opisuje slobodna radna mjesta koja odgovaraju vašim kriterijima.

poslovi na daljinu

poslovi na daljinu

Recite: "Alexa, otvori udaljene poslove (otvara se u novom prozoru)." Ova vještina prati rad na daljinu u raznim profesijama. Alexa pita koju biste vrstu posla željeli pronaći. Nakon što odgovorite, Alexa imenuje određeni posao. Ako ste zainteresirani, možete zatražiti više pojedinosti, u kojem slučaju Alexa može izgovoriti pojedinosti ili ih poslati vašoj aplikaciji Alexa. Ako niste zainteresirani, možete prijeći na sljedeći posao.

Državni poslovi

Državni poslovi

Priprema za intervju

Priprema za intervju

Recite: "Alexa start Interview Prep (Otvara se u novom prozoru)." Ova vam vještina pokušava pomoći da dobro prođete na sljedećem intervjuu. Alexi možete postavljati različite vrste pitanja za intervju kako biste mogli bolje odgovoriti na njih. Pitanja mogu biti općenita ili povezana s određenom industrijom ili tvrtkom. Alexa također može pružiti bitne savjete za uspješan idući intervju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up