4 Apple Watch aplikacije koje će vam pomoći u praćenju zdravlja vašeg srca

Otkucaji srca jedan su od vitalnih pokazatelja vašeg zdravlja. Srce koje kuca prebrzo ili presporo može biti simptom većeg problema i važan podsjetnik da posjetite liječnika. Ali kako možete pratiti broj otkucaja srca i voditi njegovu povijest? Ovdje vam Apple Watch može dobro doći.

Apple Watch sam po sebi dolazi s aplikacijom za mjerenje otkucaja srca koja može pratiti vaš trenutni broj otkucaja srca i prikazati vašu brzinu u mirovanju i ritam tijekom raznih vježbi. Aplikacija Workout također može snimati i prikazati vaš broj otkucaja srca tijekom i nakon vježbanja. Ako imate novi Apple Watch Series 4 (191,99 USD u Best Buyu) (Otvara se u novom prozoru), davat će vam upozorenja o niskim i visokim otkucajima srca, dok EKG aplikacija dolazi kasnije ove godine.

Ali ako imate stariji Apple Watch ili želite dodatnu statistiku srca, također možete poboljšati vještine svog sata putem aplikacija trećih strana.

Oglas

Índice
  1. Kako instalirati aplikacije na Apple Watch
  2. Kardiogram
  3. HeartWatch
  4. Izmjerite broj otkucaja srca pomoću HeartWatcha
  5. Sjedi na HeartWatchu
  6. Analizator srca
  7. Otkucaji srca za razgovor

Kako instalirati aplikacije na Apple Watch

Kako instalirati aplikacije na Apple Watch

Da biste instalirali aplikaciju na svoj Apple Watch, otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu. Dodirnite ikonu App Store za pregledavanje aplikacija ili dodirnite ikonu Pretraživanje za pregledavanje aplikacija. Dodirnite aplikaciju koju želite instalirati i ona će se postaviti na vaš iPhone i sat.

Da biste vidjeli koje su aplikacije instalirane i dostupne, prijeđite prstom prema dolje na zaslonu Moj sat u aplikaciji Watch dok ne vidite odjeljak "Instalirano na Apple Watchu". Instaliranu aplikaciju možete ukloniti dodirom na nju i isključivanjem opcije "Prikaži aplikaciju na Apple Watchu". Prijeđite prstom prema dolje do sljedećeg odjeljka za "Dostupne aplikacije" da vidite koje su aplikacije na vašem iPhoneu, ali ne i na satu. Dodirnite gumb Instaliraj da biste instalirali tu aplikaciju na sat. Pogledajmo sada neke korisne zdravstvene aplikacije za vaš sat.

Kardiogram

Kardiogram

Ugrađena aplikacija za otkucaje srca u vašem satu može mjeriti vaš otkucaj srca u mirovanju i tijekom vježbanja ili drugih aktivnosti. Besplatna aplikacija Cardiogram (otvara se u novom prozoru) za vaš Apple Watch također može zabilježiti vaš otkucaj srca i dodati grafikon vaših rezultata. Najprije postavite aplikaciju Cardiogram na svom iPhoneu stvaranjem računa i sinkronizacijom podataka s aplikacijom Health. Na satu otvorite aplikaciju da biste vidjeli svoj trenutni broj otkucaja srca. Prijeđite prstom po ekranu ulijevo. Dodirnite Start za kontinuirano snimanje otkucaja srca. Dodirnite Stop kada završite. Vratite se na prethodni zaslon kako biste vidjeli grafikon otkucaja srca tijekom snimljenog vremena. Otvorite aplikaciju Cardiogram na svom iPhoneu kako biste vidjeli analizu najnovijih rezultata otkucaja srca i onih tijekom vremena.

HeartWatch

HeartWatch

Za 2,99 USD, HeartWatch (otvara se u novom prozoru) može bilježiti i pratiti vaš otkucaj srca, trenutno i tijekom vremena. Najprije instalirajte aplikaciju na svoj iPhone, dajući mu dopuštenje za pristup vašim zdravstvenim podacima. Zatim otvorite aplikaciju na satu. Zaslon za vježbanje koji vas pozdravlja može pratiti vaš puls tijekom vježbanja. Dodirnite gumb Start, a zatim odaberite svoj trening—trčanje, hodanje, vožnja bicikla, utezi i više. Započnite svoju vježbu. Kada završite, prijeđite prstom prema gore po zaslonu da biste spremili ili odbacili svoje podatke ili nastavili s vježbanjem.

Izmjerite broj otkucaja srca pomoću HeartWatcha

Izmjerite broj otkucaja srca pomoću HeartWatcha

HeartWatch vas zatim vodi na drugi zaslon na kojem možete odabrati snimanje otkucaja srca, mjerenje otkucaja srca dok sjedite, praćenje otkucaja srca dok spavate i dodavanje glasovnih bilješki. Dodirnite Otkucaji srca. Zatim dodirnite zaslon Pulse. Aplikacija vam govori da će trebati pet očitanja uživo, a zatim će vas najaviti. Dodirnite OK. Aplikacija zatim snima pet zasebnih snimaka vašeg otkucaja srca.

Sjedi na HeartWatchu

Sjedi na HeartWatchu

Prijeđite prstom prema gore na zaslonu da biste se prebacili na Sjedeći zaslon. Koristite ovu značajku za praćenje otkucaja srca u mirovanju. Ponovno prijeđite prstom prema gore za povratak na zaslon vježbanja. Ponovno povucite prema gore da biste otišli na zaslon za spavanje gdje možete bilježiti otkucaje srca od vremena za spavanje do jutra. Ponovno prijeđite prstom prema gore da biste otišli na govorni zaslon gdje možete snimiti takt ili notu. Ponovnim povlačenjem prema gore dolazite do zaslona na kojem možete odabrati bilo koju značajku koju želite koristiti. Kada završite, otvorite aplikaciju HeartWatch na svom iPhoneu da vidite povijest otkucaja srca.

Analizator srca

Analizator srca

Heart Analyzer (Otvara se u novom prozoru) učinkovita je i besplatna aplikacija za prikaz podataka o otkucajima srca na nekoliko jednostavnih zaslona. Otvorite aplikaciju i prvi zaslon prikazuje vaš posljednji izmjereni broj otkucaja srca zajedno s vašim prosječnim, maksimalnim i minimalnim brojem otkucaja srca. Grafikon prikazuje obrazac vašeg otkucaja srca. Prijeđite prstom na sljedeći zaslon kako biste vidjeli broj otkucaja srca tijekom prethodnih nekoliko vježbanja. Sljedeći zaslon omogućuje vam ručno pokretanje mjerenja otkucaja srca. Pritisnite zaslon prema dolje i dodirnite gumb Start. Aplikacija kontinuirano bilježi i prikazuje vaše otkucaje srca sve dok ponovno ne pritisnete zaslon i dodirnete Stop.

Otkucaji srca za razgovor

Otkucaji srca za razgovor

Evo praktične aplikacije za slušanje otkucaja srca ako ne želite stalno gledati na sat. Talking Heart Rate (Otvara se u novom prozoru) radi upravo ono što mu ime govori. Prati vaš otkucaj srca i zatim ga izgovara naglas u određenim intervalima. Otvorite aplikaciju i dodirnite Start za snimanje i slušanje otkucaja vašeg srca. Prijeđite prstom do sljedećeg zaslona da vidite svoj najveći broj otkucaja srca i do trećeg zaslona da promijenite glasnoću. Otvorite aplikaciju na svom iPhoneu i možete promijeniti različite postavke, poput intervala u kojem vam aplikacija govori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up