18 Hidden Nintendo Switch savjeta i trikova za ljubitelje igara

Četiri godine nakon izlaska, Nintendov Switch je još uvijek snažan. OLED model se nedavno pridružio liniji, dok oni s ograničenim budžetom mogu kupiti Nintendo Switch Lite.

Uređaji su popularan način za uživanje u raznim igrama u pokretu. Postoje ograničenja, naravno, s grafičkim mogućnostima, prostorom za pohranu i delikatnim Joy-Cons. Ali ako znate gdje tražiti, postoje skrivene značajke Switcha koje mogu poboljšati vaše sesije igranja. Provjerite ih u nastavku.

Índice
 1. 1. Uključite TV
 2. 2. Omogućite tamni način rada
 3. 3. Štedite trajanje baterije
 4. 4. Ponovno mapirajte te gumbe
 5. 5. Arhivirajte igre koje ne igrate
 6. 6. Umetnite MicroSD karticu
 7. 7. Premjestite podatke igre
 8. 8. Sačuvajte cool trenutak
 9. 9. Pošaljite snimke zaslona na svoj telefon
 10. 10. Prijenos Spremi podatke
 11. 11. Nabavite više spremljenih datoteka
  1. Preporuka naših urednika
 12. 12. Find Lost Joy-Cons
 13. 13. Jednostavno naručivanje unaprijed
 14. 14. Pretplatite se za više
 15. 15. Stvorite Mii
 16. 16. Steknite nove prijatelje
 17. 17. Koristite svoje Amiibos
 18. 18. Pokrenite hard reset

1. Uključite TV

Vrijeme je da se odreknete daljinskog upravljača za televizor. Vaš Switch može uključiti vaš pametni TV kada je priključen; samo pritisnite tipku za napajanje na Joy-Conu. Niste obožavatelj? Ići Postavke sustava > TV postavke > Podudaranje stanja napajanja TV-a i postavite ga na Isključeno.

2. Omogućite tamni način rada

prebaci tamni način rada

Svatko voli dobar tamni mod. Ako vam je muka od toga da vas glavni izbornik Switcha zasljepljuje noću, idite na Postavke sustava > Teme i odaberite Osnovna crna. Početni zaslon i sve stranice izbornika bit će u crnoj boji, iako će same igre ostati nepromijenjene.

3. Štedite trajanje baterije

Originalni Switch je imao 2,5 do 6,5 sati trajanja baterije, dok ažurirana verzija objavljena 2019. godine, kao i OLED model, traju između 4,5 i 9 sati. Switch Lite, u međuvremenu, ima između 3 i 7 sati života prije nego što mu je potrebno punjenje. Međutim, možete pomaknuti ove brojke malo dalje promjenom vremena koje je potrebno da konzola prijeđe u stanje mirovanja. Ispod Postavke sustava > Način mirovanjaizabrati Automatsko spavanje (igra na ekranu konzole) i odaberite koliko dugo prekidač treba čekati prije nego što isključi zaslon.

4. Ponovno mapirajte te gumbe

preklopni gumb remap

Novije ažuriranje ekosustava Switcha omogućuje vam ponovno mapiranje gumba na vašem kontroleru prema željenom rasporedu. To možete učiniti navigacijom do Postavke sustava > Kontroleri i senzori > Promjena mapiranja gumba, gdje možete ponovno mapirati i Joy-Cons i Pro Controller. Odaberite kontroler i možete promijeniti radnje svake tipke ili promijeniti orijentaciju joysticka za ugodnije iskustvo igranja. Unos gumba za svaki Joy-Con može se promijeniti i za okomito i za vodoravno igranje.

5. Arhivirajte igre koje ne igrate

Switch ima puno toga za sebe, ali pohrana nije jedna od njegovih prednosti. LCD Switch dolazi s 32 GB prostora na tvrdom disku, koji također uključuje OS. OLED model povećava taj kapacitet na 64 GB, ali i dalje je lako ostati bez prostora ako se većina vaših igara digitalno preuzima.

Jedno jednostavno rješenje je arhivirati igre koje više ne igrate kako biste oslobodili prostor na tvrdom disku (ali zadržali svoju igru). Učinite to iz glavnog izbornika tako da označite igru ​​i pritisnete tipku + gumb, a zatim odaberite Upravljanje softverom > Softver za arhiviranje iz padajućeg izbornika.

Softver također možete arhivirati pod Postavke sustava > Upravljanje podacimazatim odaberite Brza arhiva kako biste dobili prijedloge koje igre arhivirati, na temelju veličine datoteke i nedavnog vremena igranja. Klik Upravljajte softverom umjesto da imate slobodan uzgoj da odaberete što želite.

6. Umetnite MicroSD karticu

Za razliku od Sony PlayStation Vita, koji je zahtijevao skupe vlasničke memorijske kartice, Switch podržava microSD kartice trećih strana kao što su Samsung, SanDisk i Toshiba. Preporučujemo da nabavite karticu koja je barem dvostruko veća od interne memorije vašeg Switcha.

7. Premjestite podatke igre

premjestiti podatke o igri

Ako koristite microSD karticu za proširenje sistemske pohrane, možete premještati podatke igre između sustava i microSD kartice u bilo kojem trenutku, sve dok ima dovoljno prostora. Unesi Postavke sustava > Upravljanje podacima i odaberite Premještanje podataka između sustava / microSD kartica. Odaberite željeno odredište, zatim odaberite igre koje želite premjestiti i dodirnite Premjesti podatke.

8. Sačuvajte cool trenutak

Iako sustav nema mogućnost snimanja značajnih količina igranja, još uvijek možete snimati kratke videozapise. Držite pritisnutu tipku za snimanje i prekidač će spremiti zadnjih 30 sekundi igranja. Dovoljno je samo da sačuvate stvarno cool trenutak za potomke.

9. Pošaljite snimke zaslona na svoj telefon

spremite fotografiju na svoj telefon

Switch olakšava snimanje fotografija u igri, ali nije najbolji u dopuštanju dijeljenja tih slika. Neko ste vrijeme mogli samo slati slike na Facebook i Twitter, ali sada je i vaš telefon opcija.

Da biste poslali snimku zaslona na svoj telefon, morat ćete otvoriti sliku na Switchu, pritisnuti A za Dijeljenje i uređivanje izbornik, zatim odaberite Pošalji na pametni telefon. Odavde ćete morati skenirati QR kod svojim telefonom kako biste bežično povezali oba uređaja.

Kada se povežete, skenirajte drugi kod da biste otvorili web stranicu sa svojom slikom. Ova se slika zatim može spremiti na vaš uređaj i koristiti kako god želite. U naše vrijeme korištenje ove značajke pokazalo se kao delikatan proces; Vaša kilometraža može varirati.

10. Prijenos Spremi podatke

prijenos pohranjenih podataka

Ako imate više od jedne konzole Switch, spremljeni podaci mogu se premjestiti s jednog sustava na drugi. Učinite to navigacijom do Postavke sustava > Korisnici > Učitaj svog korisnika i spremi podatke. Također možete označiti pojedinačne igre, pritisnite + pritisnite kontroler i idite na Upravljajte softverom > Učitajte svoje spremljene podatke iz izbornika.

Trebat će vam još jedan prekidač na istoj Wi-Fi mreži i oba bi trebala biti spojena na izvor napajanja. Nakon što prođete kroz postupak, datoteka igre bit će uklonjena s originalnog Switcha i premještena na novi Switch.

11. Nabavite više spremljenih datoteka

korisničkih profila

Mnoge igre Switch podržavaju samo jednu po jednu datoteku za spremanje. To znači da ako želite, recimo, početi ispočetka s Dahom divljine, morat ćete izbrisati prethodnu datoteku spremanja. Međutim, postoji zaobilazno rješenje koje vam omogućuje da zadržite više datoteka za spremanje za ove vrste igara.

Switch je postavljen tako da su datoteke za spremanje povezane s određenim korisničkim profilima. To znači da možete stvoriti više korisničkih profila i svaki će imati svoje podatke o spremanju koji su povezani s njim. Za izradu novog korisničkog profila idite na Postavke sustava > Korisnici > Dodaj korisnike. Sada kada pokrenete igru, moći ćete birati između svojih različitih korisničkih računa, svaki sa svojim podacima za spremanje.

Preporuka naših urednika

12. Find Lost Joy-Cons

izgubljene radosti

Joy-Con kontroleri Switcha su izvrsni, ali su mali i lako ih je zamijeniti. Srećom, Switch ima ugrađeni način za lociranje Joy-Cona u neposrednoj blizini. Idite do Upravljači > Pronađi upravljače i prikazat će sve kontrolere spojene na vašu konzolu. Označite nedostajući Joy-Con i pritisnite tipku L ili R na onom koji vam je potreban da bi izgubljeni zavibrirao. Ako vam nedostaju oba kontrolera, dodirnite zaslon osjetljiv na dodir kako bi svaki Joy-Con zavibrirao. Nadajmo se da će vam ovo omogućiti da pronađete kontroler koji nedostaje između jastuka na kauču.

13. Jednostavno naručivanje unaprijed

Jeste li unaprijed naručili puno igara putem eShopa? Nintendo vam sada omogućuje da ih sve pratite i otkažete one koje više ne želite. Idite na svoju stranicu Nintendo eShop računa i odaberite Vaše prednarudžbe da vidite sve prednarudžbe na čekanju. Možete otkazati s ove stranice ako je prošlo više od tjedan dana prije izlaska igre.

14. Pretplatite se za više

Uz godišnju pretplatu od 20 USD na Nintendo Switch Online, dobivate ekskluzivni pristup NES i Super NES klasicima, igrama poput Pac-Man 99 i Tetris 99, online igri za više igrača i spremanjima u oblaku. Pretplatu možete kupiti u prozoru eShop ispod Nintendo Switch na mreži karticu koja tada postaje vaš pristup posebnim ponudama i kompatibilnim igrama. Spremanjima u oblak tada se može upravljati Postavke sustava > Upravljanje podacima > Spremi podatke u oblak.

15. Stvorite Mii

Mii

Mii avatari su još uvijek živi i rade na Switchu. Idite do Postavke sustava > Mii > Stvori/uredi Mii, i moći ćete sastaviti svoj vlastiti karakter – onaj koji više nije ograničen prirodnim bojama kose. Možete ga izraditi od nule ili odabrati nasumično generirani avatar. Baš kao i na Wiiju, vaš se Mii zapravo može koristiti u igri s određenim naslovima. Na primjer, svoj Mii možete pretvoriti u borca ​​u Super Smash Bros. Vrhunski prilagodbom Mii Fightera, Mii Swordfightera ili Mii Gunnera.

16. Steknite nove prijatelje

kod prijatelja

Nintendo koristi jedinstvene nizove znakova, zvane Friend Codes, kako bi vas povezao s drugim korisnicima Switcha za igranje i društvene aktivnosti. Ako želite da vas netko doda za prijatelja, dajte mu svoj kod prijatelja. Svoj možete pronaći tako da u gornjem lijevom kutu odaberete svoj korisnički profil i otvorite ga Profil. Vaš kod prijatelja bit će naveden pored vaše ikone korisnika.

17. Koristite svoje Amiibos

Sjećate se Amiibosa? Predstavljene za Wii U, ove male figurice popularnih Nintendovih likova mogu se skenirati u vašu konzolu za isporuku slatkog sadržaja u igri. Stvarni Joy-Con i Pro kontroler dolaze s ugrađenim NFC dodirnim točkama, tako da sve što trebate učiniti je dodirnuti Amiibo kontroler i uživati. Ako se pitate koji amiibos radi s kojim igrama, Nintendo ima bazu podataka (Otvara se u novom prozoru) svega što možete koristiti sa Switchom.

18. Pokrenite hard reset

Ako vam Switch ikad počne stvarati probleme, riješite to hard resetom. Recimo da pokušavate preuzeti ažuriranje softvera, ali zaslon se zamrzava. Samo držite tipku za napajanje na sustavu 10-15 sekundi i konzola bi se trebala resetirati.

Za potpuno vraćanje na tvorničke postavke idite na Postavke sustava > Sustav > Mogućnosti oblikovanja > Inicijaliziraj konzolu i očistite svu memoriju konzole.

PCMag logotip Nintendo Switch (OLED model): Je li ovo Switch Pro koji smo čekali?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up