17 tajnih trikova i savjeta unutar iOS-a 12

Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) je odmah iza ugla 3. lipnja, gdje ćemo vjerojatno zaviriti u iOS 13. Ali ako je prošlost ikakav pokazatelj, službeno neće stići do jeseni zajedno s novim iPhoneima , tako da smo svi mi koji nemamo programere ostali uz iOS 12.

Možda je to dobro, jer svatko tko ima iOS 12 još mora puno naučiti. Svaka nova iteracija od 12 uključuje inovacije i nove opcije. Mnogi su veliki, sjajni oblici. Drugi su mali skriveni trikovi koji će samo istinski ljubitelj iOS-a biti fascinantni.

Budući da iOS 12 radi na iPhoneu 5s i novijim, iPod touchu i iPadu sve do iPad Aira iz 2013., to je puno uređaja koji mogu iskoristiti Appleovu najnoviju nadogradnju mobilnog softvera. Savjeti predstavljeni u nastavku stavke su koje bi vas trebale pretvoriti iz običnog korisnika u naprednog korisnika u tren oka. Pokažite svojim prijateljima i rođacima i uskoro ćete postati njihov iPhone guru (u dobru i zlu).

Oglas

Índice
 1. Razmaknica Stvara trackpad
 2. Koristite 3D Touch za skeniranje
 3. Potražite stihove u Apple Musicu
 4. Sakrijte fotografije od znatiželjnih očiju
 5. Koristite Animoji/Memoji u FaceTimeu
 6. Poruka putem New Animoji
 7. Dodajte još jednu šalicu u Face ID
 8. Nabavite južnoafričke i irske Siri naglaske
 9. Pronađite druge iOS uređaje pomoću Siri
 10. Skratite ili dodajte glasovnim bilješkama
 11. Ubijte glasovne snimke mrtvih
 12. DND s obzirom na lokaciju
 13. Slušajte uz AirPods
 14. Ššš... Tiha dostava obavijesti
 15. Koristite Waze u svom automobilu
 16. Koristite svoj iPhone kao metar
 17. Provjerite kvalitetu zraka

Razmaknica Stvara trackpad

Postavljanje pokazivača u tekst na iPhoneu nije tako teško, potrebno je samo malo preciznije postaviti prst na zaslon. Apple iOS uređaji s 3D Touchom (iPhone 6s, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS, XS Max) odavno mogu pomicati kursor u tekstu držeći prst na razmaknici na tipkovnici i okrećući ga u trackpad. S iOS-om 12 ova značajka dolazi na uređaje koji nisu 3D Touch. To je vrsta jednostavne inovacije za koju nećete vjerovati da ne postoji već godinama i koju nikada nećete prestati koristiti nakon što je svladate.

Koristite 3D Touch za skeniranje

Koristite 3D Touch za skeniranje

Puno je cool stvari koje podržava 3D Touch, koji omogućuje brz pristup određenim aplikacijama dodirivanjem zaslona. Postoji nekoliko novih stvari koje možete učiniti u iOS-u 12: 3D dodirnite ikonu kamere i sada ćete vidjeti opciju skeniranja QR koda u skočnom izborniku. U aplikaciji Notes, nova opcija 3D Touch je skeniranje dokumenata. Kako se pojavljuju nova ažuriranja, zabavno je 3D dodirivati ​​sve ikone i vidjeti koje nove značajke možete dobiti.

Potražite stihove u Apple Musicu

Potražite stihove u Apple Musicu

Imate tekst pjesme u glavi, ali ne znate ime pjesme? Upišite je u okvir za pretraživanje aplikacije Apple Music — čak i ako niste pretplatnik na Apple Music — i pojavit će se opcije za pjesme, albume i popise pjesama s tom frazom.

Sakrijte fotografije od znatiželjnih očiju

Sakrijte fotografije od znatiželjnih očiju

Ovo je daleko od sigurnog načina skrivanja—u stvari, on samo premješta fotografije u unaprijed izgrađenu galeriju u vašoj iOS aplikaciji Fotografije pod nazivom "Skriveno" tako da se slika ne šalje na iCloud ili druge sigurnosne kopije. Sve što trebate učiniti je odabrati sliku koja vam se sviđa, kliknuti ikonu dijeljenja (kutija sa strelicom prema gore) i odabrati Sakrij u donjem redu sivih ikona. Svatko tko zgrabi vaš telefon može otići do skrivenog albuma da vidi ove snimke, ali njuškanje će trebati malo više truda da ih vidite. Ako stvarno želite zaključati sliku, zaključajte je u aplikaciji Notes ili upotrijebite aplikaciju treće strane poput Secret Calculator Pro (otvara se u novom prozoru) (4,99 USD).

Koristite Animoji/Memoji u FaceTimeu

Koristite Animoji/Memoji u FaceTimeu

Možda mislite da je svrha FaceTimea uspostavljanje videopoziva licem u lice. Ali od prvog videopoziva na računalu, ljudi su stvorili metode za skrivanje lica pomoću 3D avatara. Nije drugačije u iOS-u 12. Postojeći Animoji, koji stvaraju videozapise koji bilježe vaše pokrete lica, prošireni su, ali Memoji vam omogućuje stvaranje avatara (u aplikaciji Messages) koji izgleda baš poput vas. Možda najuzbudljivije od svega, možete koristiti ove avatare u FaceTime pozivu, umjesto vlastitog glupog lica.

Ovo radi samo na iPhoneu X ili novijem jer zahtijeva Appleovu značajku prepoznavanja lica, Face ID. U FaceTimeu dodirnite zaslon da biste prikazali kontrole, pritisnite ikonu zvjezdice i vidjet ćete Animoji na prvom mjestu. Dodirnite ga i što god odaberete prekrit će vam lice (ali ne tijelo ili pozadinu).

Poruka putem New Animoji

Poruka putem New Animoji

Od iOS-a 12.2, Apple je dodao četiri nova Animoji znaka koje možete koristiti za stvaranje videa (ili chatanje s licem u FaceTimeu). Među njima su morski pas, sova, žirafa i divlja svinja.

Dodajte još jednu šalicu u Face ID

Dodajte još jednu šalicu u Face ID

Izvorni iPhone X podržavao je samo jednu prijavu putem Face ID-a. Ako se vaš izgled drastično promijenio, morali ste ga ponoviti. I ne daj Bože da svoj telefon dijelite s nekim – morali su ga prinositi vašem licu kad god su se htjeli prijaviti. To se mijenja s iOS-om 12, koji vam omogućuje pohranu dva lica. A možete biti oboje, što je zgodno ako puno mijenjate izgled ili nosite zaštitnu opremu na poslu. Zapravo, moglo bi vam pomoći da se brže prijavite s manje pogrešaka ako iPhone ima dvije opcije za isto lice. U Postavke > ID lica i šifraizabrati Postavite alternativni izgled. (Ako želite promijeniti alternativu, morate resetirati cijeli Face ID.) Ovdje su potpune upute.

Nabavite južnoafričke i irske Siri naglaske

Nabavite južnoafričke i irske Siri naglaske

Siri koja govori engleski jezik već dugo podržava australski i britanski naglasak (potonji je odličan ako se želite pretvarati da imate batlera). Uz iOS 12, možete se prebaciti na irske i južnoafričke naglaske u muškim i ženskim glasovima. Navigirajte do Postavke > Siri i pretraživanje > Siri glas i napravite svoj izbor.

Pronađite druge iOS uređaje pomoću Siri

Pronađite druge iOS uređaje pomoću Siri

Nedostaje vam iPad ili neki drugi iPhone? Recite svom iPhoneu: "Hej Siri, pronađi moj iPad." Sve dok je drugi uređaj prijavljen na isti Apple/iCloud račun, trebao bi ga locirati pomoću audio signala (koji se reproducira dok ga ne zaustavite). Ili će ponuditi skok u aplikaciju Find My iPhone.

Skratite ili dodajte glasovnim bilješkama

Skratite ili dodajte glasovnim bilješkama

Ako ne volite koristiti aplikaciju Voice Memos ugrađenu u iOS, možda ste u iOS-u 12, jer ima nove značajke koje nadilaze samo vođenje brzih bilješki. Sada možete uređivati ​​bilješku izrezivanjem prednje ili stražnje strane bilješke (kliknite izbornik s tri točke na bilo kojoj poruci, kliknite Uredi snimku i potražite kvadratnu ikonu u gornjem desnom kutu). Na istoj stranici za uređivanje možete ići na kraj poruke i kliknuti Nastavi kako biste isječku dodali više zvuka. Glasovni zapisi sada se također mogu sinkronizirati s iCloudom radi sigurnosne kopije. Navigirajte do Postavke > (Vaše ime) > iCloud > Glasovni zapisi i uključite ga.

Ubijte glasovne snimke mrtvih

Ubijte glasovne snimke mrtvih

Ispostavilo se da iOS prema zadanim postavkama želi zadržati glasovne bilješke koje ste izradili, čak i ako ih označite za brisanje. Sada možete ući Postavke > Glasovni zapisi > Izbriši Izbrisano i postavite vrijeme za iOS da ih izbaci.

DND s obzirom na lokaciju

DND s obzirom na lokaciju

Način Ne uznemiravaj (DND) na iPhoneu već je praktičan, ali je još bolji sa svjesnošću lokacije. Ako ste na mjestu gdje ne želite primiti poziv ili poruku, idite u Kontrolni centar (prijeđite prstom od vrha prema desno na iPhone X) i potražite ikonu polumjeseca. Tap uključuje DND; snažnim pritiskom na 3D Touch otvara se izbornik u kojem je jedna od opcija aktiviranje DND-a "Dok ne napustim ovu lokaciju." Ako ste usred događaja u svom kalendaru, možete odabrati i trajanje tog događaja.

Slušajte uz AirPods

Slušajte uz AirPods

Ako imate set bežičnih Apple AirPods, značajka Live Listen dizajnirana je da pomogne ljudima da koriste svoj iPhone kao mikrofon, a AirPods kao improvizirana slušna pomagala (radi i s nekim pravim slušnim pomagalima). Usmjerite telefon prema osobi koja priča, čak i u gomili, da je bolje čujete. (Virusna vijest o tome je da možete ostaviti svoj telefon u drugoj prostoriji i slušati, sve dok ste u dometu Bluetootha, što je oko 30 stopa. Ali nemojte to činiti.)

Postavi ovo Postavke > Kontrolni centar > Prilagodi kontrole > Sluh. Zatim ga aktivirajte pomoću Kontrolnog centra (prijeđite prstom prema gore na starijim iPhone uređajima ili prijeđite prstom odozgo desno na iPhoneu X ili novijem).

79,00 USD na Amazonu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

Ššš... Tiha dostava obavijesti

Ššš... Tiha dostava obavijesti

Izluđuju li vas obavijesti? Dostavite ih "tiho", što znači da će biti dostavljeni u Centar za obavijesti bez osvjetljenja vašeg zaključanog zaslona kada stignu. Pronađite obavijest koju želite isključiti, prijeđite prstom udesno, odaberite Upravljanje i dodirnite Tiho isporuči. Možete ih i potpuno isključiti.

Koristite Waze u svom automobilu

Koristite Waze u svom automobilu

Ako vaš automobil ima CarPlay, iOS 12 vam omogućuje pristup Wazeu ili Google kartama s nadzorne ploče. Za postavljanje jedne od njih kao zadane, umjesto Apple Maps, idite na Postavke > Općenito > CarPlay i odaberite svoj auto. Pomičite ikone u ovom području baš kao što biste to učinili na početnom zaslonu iPhonea - držite ikonu dok se ne pomaknu. Pritisnite bilo koju ikonu sa značkom minusa da je premjestite u rezervirano područje aplikacije.

Koristite svoj iPhone kao metar

Koristite svoj iPhone kao metar

Evo još jedne kućanske stvari koju pametni telefon želi zamijeniti. Uz iPhone 6s ili noviji, iOS 12 dodaje aplikaciju pod nazivom Measure, a to je upravo ono što radi. Koristeći značajke proširene stvarnosti, aplikacija vam može pomoći da brzo izmjerite sve što gledate u istoj prostoriji. Možete pomicati točku postavljanja i mjeriti dugačke stvari, čak i širinu, duljinu ili visinu same prostorije. U Postavke > Mjerenjemožete odabrati metrički ili imperijalni.

Provjerite kvalitetu zraka

Provjerite kvalitetu zraka

Možda niste primijetili ovaj novi dodatak aplikaciji Karte. U donjem desnom kutu vidjet ćete lokalnu temperaturu i okvir u kojem piše AQI iza kojeg slijedi broj. To je indeks kvalitete zraka za to područje, ocjena koliko lokalni zrak može utjecati na vaše zdravlje. Od nula do 5 je dobro, od 51 do 100 je umjereno, a nakon toga stvari počinju biti nezdrave. Cijeli grafikon možete pročitati na SpareTheAir.com (otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up