17 savjeta koje trebate znati o Apple AirPods slušalicama

S Appleovim AirPods slušalicama možete slušati svoju omiljenu glazbu, audio knjige i podcastove kao i svaki drugi par pravih bežičnih slušalica. Ali ako znate prave trikove, možete učiniti puno više, primjerice razgovarati sa Siri, kontrolirati reprodukciju glazbe i poboljšati zvuk. Također možete provjeriti i uštedjeti napunjenost baterije na svojim AirPods i pronaći ih ako nedostaju.

Ispod je 17 savjeta koji će vam pomoći da izvučete najviše iz svojih AirPods slušalica. AirPods Pro ima nekoliko prednosti od standardnih AirPods slušalica. Ali ne brinite, ovi se savjeti odnose na obje verzije Appleovih slušalica, iako su za neke potrebne AirPods treće generacije.

Najbolje ocijenjeni Apple AirPods

Índice
 1. Najbolje ocijenjeni Apple AirPods
 • 1. Uparite AirPods s iPhoneom
 • 2. Uparite AirPods s iPadom
 • 3. Uparite AirPods s Apple Watchom
 • 4. Koristite svoje AirPods s Apple TV-om
 • 5. Spojite AirPods na Mac ili PC
 • 6. Preimenujte svoje AirPods
 • 7. Nazovi Siri
 • 8. Kontrolirajte svoju glazbu
 • 9. Poboljšajte svoj zvuk utičnicom za slušalice
 • 10. Krenite u 3D s personaliziranim surround zvukom
 • 11. Automatski streamajte audio na AirPods
 • 12. Promijenite izvor mikrofona
  1. Preporuka naših urednika
 • 13. Dijelite audio s Apple AirPods
 • 14. Štedite punjenje baterije
 • 15. Provjerite napunjenost baterije
 • 16. Pronađite svoje izgubljene AirPods slušalice
 • 17. Kako resetirati AirPods
 • 1. Uparite AirPods s iPhoneom

  Uparite AirPods sa svojim novim iPhoneom

  Povezivanje AirPods slušalica s novim iPhoneom je brzo i besprijekorno. Provjerite je li Bluetooth omogućen na vašem iPhoneu. Otvorite poklopac kutije za punjenje na svojim AirPodsima, ali ih još nemojte uklanjati. Na vašem telefonu postoji bljeskajuća kartica koja vam govori da nisu povezani s ovim iPhoneom. Dodirnite Poveži se.

  Zatim pritisnite i držite gumb na stražnjoj strani kućišta za punjenje, ali pripazite da poklopac ostane otvoren. Pojavljuje se obavijest da su AirPods upareni i povezani. Dodirnite Nastavi, izvadite slušalice i uključite svoju omiljenu glazbu. Sljedeći put kada ih poželite koristiti sa svojim iPhoneom, samo ih izvadite iz kućišta i automatski će se povezati.

  2. Uparite AirPods s iPadom

  Uparite AirPods s iPadom

  Ako želite koristiti svoje AirPods s iPadom nakon što ih uparite s iPhoneom, Apple vas pokriva. Kada uparite svoje AirPods s Apple uređajem, iCloud sinkronizira to uparivanje s bilo kojim drugim Apple uređajem povezanim s vašim Apple računom. Na iPadu prijeđite prstom da biste otvorili kontrolni centar, a zatim dugo pritisnite glazbenu karticu. Dodirnite ikonu izvora glazbe i promijenite je u svoje AirPods za korištenje s iPadom.

  3. Uparite AirPods s Apple Watchom

  Uparite AirPods s Apple Watchom

  Ne postoji poseban trik za korištenje AirPods slušalica na vašem Apple Watchu. Ako ih uparite sa svojim iPhoneom, uparite ih sa svojim Apple Watchom. Otvorite Bluetooth na svom Apple Watchu kako biste provjerili njihov status nakon što ih izvadite iz kućišta. Provjerite jesu li vaši AirPods povezani. Ako ne, dodirnite unos za svoje AirPods da ih povežete, zatim pokrenite svoju omiljenu glazbenu ili audio aplikaciju.

  4. Koristite svoje AirPods s Apple TV-om

  Koristite svoje AirPods s Apple TV-om

  Možete gledati video ili slušati glazbu na Apple TV-u i slati audio na AirPods. Da biste to učinili, otvorite kućište slušalice AirPods. Pritisnite i držite tipku za uparivanje. Otvorite Postavke na svom Apple TV-u. Pritisnite postavku za Daljinski upravljači i uređaji, zatim odaberite Bluetooth. Odaberite svoje AirPods s popisa Bluetooth uređaja. Pričekajte vezu i zvuk s vašeg Apple TV-a bit će preusmjeren na vaše AirPodove.

  5. Spojite AirPods na Mac ili PC

  Spojite AirPods na Mac ili PC

  (Slika: Apple; Shutterstock/Lukmanazis)

  Appleove bežične slušalice mogu se spojiti i na prijenosna računala putem Bluetootha. Ovdje je sažetak za njihovo povezivanje na Windows PC i Mac.

  6. Preimenujte svoje AirPods

  Preimenujte svoje AirPods

  Prema zadanim postavkama, vaši AirPods su nazvani po vama, kao u Jack's AirPods ili Jill's AirPods Pro. Ako ih želite nazvati nekako drugačije, okrenite se svom iPhoneu i idite na Postavke > Bluetooth. Dodirnite ikonu Informacije za svoje AirPods, dodirnite polje Naziv, zatim unesite novo ime. Dodirnite Gotovo za primjenu promjene, zatim dodirnite Natrag za povratak na prethodni zaslon.

  7. Nazovi Siri

  Nazovi Siri

  Uvijek možete aktivirati Siri pritiskom na gumb na telefonu ili izgovorom aktivacijske fraze, ali vaši AirPods također imaju ugrađene načine za aktiviranje Appleovog glasovnog asistenta. Dupli dodir AirPoda ili pritisak na ručku AirPoda Pro aktivira Siri. Izgovorite svoje pitanje ili zahtjev putem ugrađenog mikrofona, kao što je traženje trenutne temperature, a Siri će odgovoriti.

  8. Kontrolirajte svoju glazbu

  Kontrolirajte svoju glazbu

  Ako želite pauzirati, reproducirati ili preskočiti naprijed i natrag na pjesmu, možete zatražiti od Siri da to učini, ali također možete dodirnuti ili pritisnuti AirPod kako biste kontrolirali svoju glazbu. Na AirPods Pro slušalicama bilo koje i treće generacije AirPods, kontrola glazbe dostupna je automatski. Na prvoj ili drugoj generaciji AirPoda morate ga omogućiti. Za to idite na bluetooth i dodirnite ikonu Informacije za svoje AirPodove. Na sljedećem zaslonu dodirnite Lijevi unos u odjeljku AirPod Double Tap i promijenite ga u audio radnju po vašem izboru—Reprodukcija/Pauza, Sljedeća pjesma ili Prethodna pjesma. Ako želite, učinite isto za pravi AirPod i promijenite ga na određenu radnju.

  Sada kada reproducirate glazbu ili neki drugi zvuk, njime možete upravljati u interakciji sa svojim AirPods. S bilo kojom generacijom AirPods Pro i trećom generacijom AirPods, pritisnite držač bilo kojeg AirPodsa za reprodukciju ili pauziranje zvuka. Dvaput pritisnite držač za prelazak na sljedeću pjesmu. Triput pritisnite držač za povratak na prethodnu pjesmu. S AirPods prve ili druge generacije, dvaput dodirnite svoj lijevi ili desni AirPod ovisno o radnji koju ste odabrali kada ste postavili kontrolu glasnoće.

  9. Poboljšajte svoj zvuk utičnicom za slušalice

  Poboljšajte svoj zvuk utičnicom za slušalice

  Značajka poznata kao postavljanje slušalica poboljšava zvuk iz vaših AirPods slušalica pojačavajući tiše zvukove i određene frekvencije. Morate imati iOS 14 ili noviji na svom iPhoneu i imati drugu ili treću generaciju AirPods ili AirPods Pro da bi ova značajka radila.

  Ići Postavke > Pristupačnost > Audio/vizualno > Smještaj slušalica i uključite prekidač. Dodirnite Reproduciraj uzorak za početak reprodukcije glazbe, što će vam omogućiti podešavanje zvuka za uravnotežen ton u cijelom frekvencijskom rasponu, vokalni raspon za srednje tonove ili svjetlinu za više frekvencije. Također možete blago, umjereno ili snažno pojačati tiše zvukove.

  10. Krenite u 3D s personaliziranim surround zvukom

  Prijeđite u 3D uz personalizirani surround zvuk

  Dostupna za bilo koju generaciju AirPods Pro i treće generacije AirPods, značajka Spatial Audio pokušava glazbi koju čujete dati trodimenzionalnu kvalitetu kako bi se činilo da dolazi iz različitih izvora oko vas. Da biste čuli kako ovo zvuči, idite na Bluetooth i odaberite ikonu Info za svoje AirPods. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu do odjeljka surround zvuka i dodirnite vezu za Pogledajte i poslušajte kako to radi. Na sljedećem zaslonu dodirnite gumb za Prostorni zvuk kako biste čuli razliku između te postavke i uobičajenog stereo zvuka. Dodirnite Gotovo. Kako biste omogućili surround zvuk dok slušate glazbu, prijeđite prstom da biste otkrili Control Center, pritisnite prema dolje kontrolu za svoje AirPods, a zatim dodirnite Prostorizirajte stereo. Zatim ga možete isprobati u fiksnom načinu rada i u načinu praćenja glave kako biste čuli koji zvuči bolje.

  11. Automatski streamajte audio na AirPods

  Automatski strujite zvuk na svoje AirPodove

  Kada stavite AirPods u uši, možda ćete poželjeti automatski čuti glazbu koja se već reproducira na vašem iPhoneu ili iPadu. A kada ih izvadite, možda ćete poželjeti da glazba prestane. To možete postaviti na svom iPhoneu tako da odete na Postavke > Bluetooth > (ikona informacija o vašim AirPods slušalicama) > Automatsko otkrivanje uha i uključivanje ove značajke.

  Sada možete staviti svoje AirPods u uši i glazba će se odbijati od ugrađenog zvučnika vašeg uređaja do vaših slušalica. Ako uklonite jedan AirPod, glazba će se zaustaviti. Vratite ga u uho i glazba se nastavlja. Uklonite oba i glazba prestaje. Ako imate iOS 14 ili noviji, vaši AirPods će se također automatski prebacivati ​​između vašeg iPhonea, iPada i Maca sve dok svi upućuju na isti iCloud račun.

  12. Promijenite izvor mikrofona

  Promijenite izvor mikrofona

  Vaši AirPods dolaze s ugrađenim mikrofonom u lijevoj i desnoj slušalici tako da možete telefonirati i razgovarati sa Siri. Prema zadanim postavkama, mikrofon se može automatski prebacivati ​​između dva AirPoda, ali ako želite postaviti mikrofon na određeno uho, idite na Postavke > Bluetooth > (ikona informacija o vašim AirPodsima) > Mikrofon i promijenite ga s Automatski da Uvijek ostavite AirPod ili Uvijek pravi AirPod.

  Preporuka naših urednika

  13. Dijelite audio s Apple AirPods

  Podijelite audio s Apple AirPods

  S nekoliko prošlih verzija iOS-a i iPadOS-a, Apple je ponudio značajku dijeljenja zvuka koja vam omogućuje da s prijateljem podijelite ono što slušate na svojim Apple AirPods slušalicama ili odabranim Beats slušalicama. Evo kako to radi.

  14. Štedite punjenje baterije

  Štedite punjenje baterije

  Vaši AirPods prebrzo prazne bateriju? To se može dogoditi ako često koristite obje slušalice. Ako vam ne smeta slušanje putem samo jednog AirPoda, možete produžiti vrijeme punjenja tako da jedan izvadite i vratite u torbicu. Kada trenutna napunjenost istekne, zamijenite je potpuno napunjenom.

  15. Provjerite napunjenost baterije

  Provjerite napunjenost baterije

  Možete provjeriti trenutnu napunjenost na svojim AirPods i kućištu za punjenje. Stavite barem jedan AirPod u torbicu. Na zaslonu vašeg iPhonea pojavljuje se kartica koja označava kućište i razinu napunjenosti AirPods slušalica.

  Također možete provjeriti widget za bateriju. Prijeđite prstom udesno na svom iOS uređaju dok ne dođete do zaslona Widgeti. Dodirnite Uredi na dnu zaslona, ​​zatim dodirnite znak plus na vrhu. Potražite i dodajte widget za bateriju. Nakon što završite, moći ćete vidjeti napunjenost baterije za svoje AirPods i futrolu kad god prijeđete prstom po zaslonu Widgeta.

  16. Pronađite svoje izgubljene AirPods slušalice

  Pronađite svoje izgubljene AirPods slušalice

  Opet ste izgubili AirPods? Ne brini. Možete ih pratiti na svom iPhoneu ili iPadu. Na svom iOS/iPadOS uređaju otvorite aplikaciju Find My. Provjerite jeste li prijavljeni svojim Apple računom. Dodirnite unos za svoje AirPods i karta bi trebala pokazati njihovu lokaciju.

  Ako su slušalice izvan futrole i uparene s vašim iPhoneom ili iPadom, možete ih pronaći i po zvuku. Dodirnite vezu Radnje, zatim dodirnite Reproducirajte zvuk. Vaši AirPods emitiraju zvučni signal kako bi vam pomogli da ih locirate.

  17. Kako resetirati AirPods

  Kako resetirati AirPods

  (Zasluge: Apple)

  Imate problema s povezivanjem AirPoda? Ne možete ih natjerati na punjenje? Prije nego odustanete, isprobajte uobičajeno tehnološko rješenje: uključite ih i ponovno isključite. Kako biste resetirali svoje AirPods, stavite ih u kućište za punjenje, zatvorite poklopac i pričekajte 30 sekundi. Vratite ih u uši i na iPhoneu ili iPadu idite na Postavke > Bluetooth ili Postavke > (vaši AirPods). Ako se vaši AirPods pojavljuju kao povezani, dodirnite gumb Info i odaberite Zaboravite ovaj uređaj i dodirnite za potvrdu. Zatim ih ponovno uparite.

  Ako se ne čini da su povezani, stavite AirPods u njihovu kutiju, ali ostavite poklopac otvorenim. Pritisnite i držite gumb za podešavanje na stražnjoj strani kućišta oko 15 sekundi dok svjetlo statusa ne počne treperiti žuto, a zatim bijelo. Stavite AirPods blizu svog iPhonea ili iPada i slijedite korake na zaslonu uređaja za ponovno povezivanje.

  PCMag logotip Praktično uz Apple AirPods Pro (druga generacija)

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up