16 skrivenih Apple TV značajki koje biste trebali znati

Apple je navikao dominirati tržištem kada su u pitanju telefoni, tableti i pametni satovi. Druga je priča za uređaje za streaming medija, gdje se Apple TV bori s popularnim ponudama Rokua, Googlea i Amazona.

Međutim, ako ste obožavatelj Applea, svidjet će vam se što je tvrtka napravila s najnovijom verzijom Apple TV-a. Novi daljinski upravljač dodaje glasovno upravljanje sa Siri, touchpad te akcelerometar i žiroskop za igranje. A ove jeseni bit će još više za gledati kada stigne Apple TV+ streaming usluga.

Standardni HD Apple TV košta 149 USD za 32 GB pohrane. Apple TV 4K Edition košta 179 USD za 32 GB ili 199 USD za 64 GB. Da vidimo što možete učiniti s tim.

Oglas

Índice
 1. 1. Pretvorite sve u daljinski
 2. 2. Provjerite razinu baterije daljinskog upravljača
 3. 3. Glasovno pretraživanje
 4. 4. Podesite osjetljivost daljinskog upravljača
 5. 5. Upravljajte reprodukcijom
 6. 6. Koristite izmjenjivač aplikacija
 7. 7. Organizirajte se
 8. 8. AirPlay sigurnost
 9. 9. Postavite roditeljska ograničenja
 10. 10. Dodajte više računa
 11. 11. Dijelite filmove, TV, aplikacije s obiteljskim dijeljenjem
 12. 12. Spojite se na Bluetooth
 13. 13. Otkažite pretplate
 14. 14. Gledajte TV uživo
 15. 15. Osjećajte se kao kod kuće
 16. 16. Pokrenite se

1. Pretvorite sve u daljinski

Pretvorite bilo što u daljinski

2. Provjerite razinu baterije daljinskog upravljača

Baterija daljinskog upravljača Apple

Je li vaš daljinski za Apple TV mrtav ili samo trebate nove baterije? Ići Postavke > Daljinski upravljači i uređaji da vidite koliko je napunjenosti ostalo. Kliknite na Daljinski da biste vidjeli stvarni postotak.

3. Glasovno pretraživanje

Apple TV

Najnoviji Apple TV HD i Apple TV 4K dolaze sa Siri Remote (Otvara se u novom prozoru), koji vam omogućuje da pozovete Appleovog digitalnog asistenta i upravljate medijskim streamerom svojim glasom. Držite pritisnutu tipku Siri i tražite naslov, žanr, glumce i više. Otpustite gumb i Apple TV će potražiti dostupne aplikacije. Pritisnite i pustite tipku Siri za preporuke.

4. Podesite osjetljivost daljinskog upravljača

osjetljivost na jabuke

Najnoviji daljinski upravljač za Apple TV koristi touchpad umjesto tipki za usmjeravanje, ali ponekad površina može biti previše osjetljiva. Ako vam je teško napraviti odabire koje želite jer uvijek premašujete broj aplikacija, prilagodite brzinu pomicanja odlaskom na Postavke > Daljinski upravljači i uređaji > Praćenje dodirne podloge. Zadana postavka je srednja, ali je možete promijeniti na brzo ili sporo.

5. Upravljajte reprodukcijom

Apple TV kontrola reprodukcije

Jeste li propustili nešto što je netko rekao na ekranu? Dodirnite dodirnu podlogu s lijeve strane da biste se vratili 10 sekundi unatrag ili dodirnite desnu ako trebate proći pored tužne reklame za životinje na 10 sekundi.

Za brzo kretanje kroz videozapis, pauzirajte, a zatim povucite dodirnu podlogu u bilo kojem smjeru za povlačenje naprijed-natrag. Također možete reći Siri da "premotava 10 minuta" ili je pitati "Što je upravo rekao?" i Apple TV će premotati umjesto vas.

6. Koristite izmjenjivač aplikacija

Odlijepite se

Noviji modeli Apple TV-a imaju mnogo toga zajedničkog s iOS uređajima, a jedna od korisnijih značajki koje dijele je prebacivanje aplikacija. Aktivirajte ovu značajku dvostrukim pritiskom na tipku Početna kako biste vidjeli zbirku nedavno korištenih aplikacija. Upotrijebite dodirnu podlogu za prelazak između različitih aplikacija i povlačenjem jedne da biste je zatvorili.

7. Organizirajte se

Uključite ove Apple TV aplikacije

Ako je početni zaslon vašeg Apple TV-a previše pretrpan, možete premještati aplikacije, sakriti ih ili gurnuti u mape.

Kliknite i držite aplikaciju dok se ne zatrese, a zatim je možete pomicati po početnom zaslonu. Ili pritisnite tipku Reproduciraj/Pauza da sakrijete odabranu aplikaciju iz pogleda.

Novi Apple TV, u međuvremenu, podržava mape, baš kao i iOS uređaji. Označite aplikaciju koju želite staviti u mapu i držite touchpad dok se ne počne tresti. Zatim je povucite u drugu aplikaciju koju želite u istoj mapi.

Ako želite stvoriti novu mapu na temelju označene aplikacije, držite je i pritisnite Reproduciraj/Pauziraj i odaberite opciju. Da biste preimenovali mapu, dodirnite je, zatim unesite novi naslov.

8. AirPlay sigurnost

Ovo su televizori koji će imati Appleov AirPlay 2

Apple TV ima ugrađenu AirPlay kompatibilnost koja vam omogućuje slanje sadržaja s iPada ili iPhonea na povezani televizijski zaslon. Ali možete ograničiti tko ima pristup vašem Apple TV-u. Navigirajte do Postavke > AirPlay i birajte između svih, bilo koga povezanog na istu Wi-Fi mrežu ili ljudi koji dijele kontrolu nad vašom aplikacijom Home. Također možete zahtijevati lozinku da bi netko koristio AirPlay s vašim Apple TV-om.

Na starijim uređajima idite na Postavke > AirPlay > Sigurnost za postavljanje kontrolnog koda ili lozinke za uređaj.

9. Postavite roditeljska ograničenja

Postavite roditeljska ograničenja

Slično tome, ako želite blokirati određeni sadržaj za svoju djecu kod kuće, možete uključiti ograničenja Postavke > Općenito > Ograničenjaa zatim postavite četveroznamenkasti kod za uključivanje.

Apple TV vam omogućuje da ograničite ili blokirate mogućnost kupnje i pristupa eksplicitnom sadržaju. Filtrirajte TV, filmove, glazbu i podcaste prema jeziku, ocjeni ili dobi. Noviji modeli (Otvara se u novom prozoru) također mogu onemogućiti igranje za više igrača, snimanje zaslona, ​​usluge lokacije i još mnogo toga.

10. Dodajte više računa

Apple TV ID

Ako svoj Apple TV dijelite s drugima, ne morate dijeliti njihov ukus. Postavite zasebne račune koristeći pojedinačne Apple ID-ove. S početnog zaslona idite na Postavke > Računi > iTunes & App Store. Odaberite Dodaj novi Apple ID i unesite svoje korisničko ime i lozinku za Apple ID. Za dodavanje drugog računa odjavite se i ponovite postupak. Možete se prebacivati ​​između računa vraćanjem u Postavke.

11. Dijelite filmove, TV, aplikacije s obiteljskim dijeljenjem

Dijelite filmove, TV, aplikacije uz Family Sharing

Obiteljsko dijeljenje (Otvara se u novom prozoru) članovima obitelji daje jednostavan pristup kupljenom sadržaju, tako da više članova obitelji ne mora kupovati istu stvar dva ili tri puta. Možete pristupiti dijeljenim filmovima, TV emisijama i aplikacijama na Apple TV-u. Samo idite na Filmove, TV emisije ili App Store. Odaberite Kupljeno > Dijeljenje s obitelji, zatim odaberite člana svoje obitelji kako biste vidjeli njegov sadržaj.

12. Spojite se na Bluetooth

Bose Quietcomfort 35

Apple TV je kompatibilan s Bluetoothom, tako da ga možete povezati sa slušalicama, tipkovnicama, kontrolerima za igre itd. Navigirajte do Postavke > Daljinski upravljači i uređaji > Bluetooth (ili Postavke > Općenito > Bluetooth na starijim uređajima) i stavite svoj pribor u način rada za uparivanje.

13. Otkažite pretplate

Kako pratiti i upravljati svojim plaćenim pretplatama

Lako je izgubiti trag svojim pretplatničkim uslugama, ali na Apple TV-u možete pratiti i otkazati one za koje ste se prijavili putem Applea. Ići Postavke > Računi > Upravljanje pretplatamaodaberite svoju aktivnu pretplatu i otkažite je.

14. Gledajte TV uživo

Apple TV uživo

Aplikacije za strujanje su sjajne, ali ponekad ništa nije bolje od TV iskustva uživo, posebno kada je u pitanju sport. Neke aplikacije američkih TV kanala omogućit će vam gledanje televizije uživo na Apple TV-u. To uključuje (otvara se u novom prozoru) ABC News, CBS, CBS News, CNN Go, Cooking Channel, Disney Channel, Disney Jr, Disney XD, DIY, ESPN, Food Network, FXNOW, HGTV, TBS, TNT i Travel Channel.

Ako imate četvrtu generaciju Apple TV-a, možete jednostavno pritisnuti ikonu mikrofona na daljinskom upravljaču i zatražiti gledanje kanala uživo. Siri će čak razumjeti ako tražite određeni sportski događaj, kao što je pitanje "Kada igraju Flyersi?"

15. Osjećajte se kao kod kuće

Uređaji povezani s Apple TV-om

Vaš Apple TV treće ili četvrte generacije može poslužiti kao središte vašeg pametnog doma ako imate uređaje koji podržavaju HomeKit.

Da biste postavili Apple TV kao središte, morate koristiti isti iCloud račun za svoj Apple TV i iOS uređaje koje koristite s HomeKitom. Proces bi se trebao dogoditi automatski. Ako ne, idite na Apple TV i idite učiniti Postavke > Računi > iCloudpotražite HomeKit i provjerite je li povezan.

Apple također zahtijeva da postavite dvofaktorsku autentifikaciju na iCloudu kako biste osigurali veću sigurnost svojih uređaja. Otvorite svoj iOS uređaj i idite na Postavke > iCloud > Lozinke i sigurnost > Postavljanje dvofaktorske autentifikacije. Također morate postaviti iCloud Keychain Postavke > iCloud > Privjesak za ključeve.

16. Pokrenite se

Daj mu čizmu

Jeste li ga pokušali isključiti i ponovo uključiti? Za ponovno pokretanje Apple TV-a s daljinskog upravljača, pritisnite i držite tipke Home i Menu dok lampica statusa na Apple TV-u ne počne treperiti, zatim otpustite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up