16 džepnih savjeta koji će vam pomoći da ih kasnije pročitate

Kad cijeli dan pišeš, cijeli dan čitaš. Ali postoji samo toliko sati koje možete potrošiti na dugo čitanje. Pa kad naiđem na priču kojoj želim posvetiti malo vremena, spremim je u Pocket.

Pri lansiranju, Pocket je zapravo bio poznat kao Read It Later, prije nego što je App Store uopće postojao. Ali nakon promjene imena 2012., razvila se u ozbiljno cool aplikaciju. Osim članaka, zapravo možete spremati videozapise, slike i sve što ima URL (otvara se u novom prozoru). Arhivira sve što ste spremili tako da mu možete pristupiti izvanmrežno (osim videozapisa), što je posebno korisno kada je mobilna usluga loša.

Iako je Pocket jednostavna aplikacija za više platformi, postoji nekoliko stvari koje je mogu učiniti mnogo ugodnijom. Provjerite ih u nastavku, a ako imate neke koje želite podijeliti, dodajte ih u komentarima.

Ako ste se doista posvetili Pocketu, možda biste trebali izvršiti nadogradnju. Uz Pocket Premium (4,99 USD mjesečno ili 44,99 USD godišnje), sve što uštedite arhivira se na vaš Pocket račun čak i ako je izbrisano s interneta, zajedno sa značajkama kao što su predloženo označavanje i robusnija funkcija pretraživanja.

Oglas

Índice
 1. 16. Napravite Spremi
 2. 15. Get Direction
 3. 14. Na vaše razmatranje
 4. 13. Dijelite i dijelite jednako
 5. 12. Dobijte obavijest
 6. 11. Primite poruku
 7. 10. Označite da ste to
 8. 9. Najvažnije za sve
 9. 8. Pomiješajte
 10. 7. Pogledaj ovdje
 11. 6. Lajkajte i pretplatite se
 12. 5. Trenutačno zadovoljstvo
 13. 4. Zapalite sve
 14. 3. Potreba za čitanjem
 15. 2. Slušajte
 16. 1. Zabušavanje

16. Napravite Spremi

Napravi Spremi

Postavite Pocket tako da možete jednostavno spremati sadržaj gdje god ga vidite - na radnoj površini, telefonu ili Twitteru.

Na računalu dodajte ekstenziju (Otvara se u novom prozoru) u preglednik ili upotrijebite Pocket bookmarklet (Otvara se u novom prozoru). U Pocket Recommended Feedu u svom pregledniku dodirnite Spremi na priču kako biste je dodali na svoj popis.

Na iOS-u uključite proširenje Pocket share (Otvara se u novom prozoru). Otvorite Safari, dodirnite Dijeli (ikona strelice prema gore), prijeđite prstom ulijevo po ikonama koje se pojave, odaberite Više, uključite Omogući Pocket i dodirnite Gotovo. Sada kada ste u aplikacijama koje vam omogućuju dijeljenje, moći ćete jednostavno dodati na svoj Pocket popis. Za pomicanje ikone džepa na vrh popisa pritisnite prema dolje i povucite je ulijevo.

Na Android uređajima ili Kindle Fire dodirnite gumb Dijeli u aplikaciji. Dodaj u Pocket bi trebao iskočiti i možete ga jednostavno odabrati da dodate na svoj Pocket popis.

Za bilo koji uređaj možete poslati nešto izravno u Pocket klikom na Podijeli i pošalji na (zaštićeno e-poštom).

15. Get Direction

Dobiti upute

Pocket nije samo mjesto za spremanje priča koje sami pronađete. Njegova web stranica Explore (Otvara se u novom prozoru) sadrži nezaobilazno štivo iz favorita svih vremena korisnika Pocketa, trendovske priče i izbor priča o temama poput tehnologije. Također možete reći Pocketu što vas zanima na početnoj stranici i on će predložiti stvari za čitanje. Budući da je sve već u Pocket ekosustavu, možete spremiti očitanje na svoj račun samo jednim klikom.

14. Na vaše razmatranje

Za vaše razmatranje

Pocket pazi što čitate i koga pratite. Oboje se nalaze zajedno u odjeljku Preporučeno, koji je mješavina priča za koje usluga misli da će vam se svidjeti i onih koje pratite želite proslijediti. Na radnoj površini nalazi se kartica Preporučeno. Na mobitelu je taj isti sadržaj označen Discover i može se pronaći klikom na ikonu srca na dnu aplikacije.

Kako biste preporučili nešto drugima, otvorite stavku u Pocketu i kliknite strelicu na dnu stranice, zatim Preporuči. Također možete preporučiti određeni odlomak tako da označite tekst i dodirnete Dijeli, a zatim Preporuči u skočnom prozoru.

13. Dijelite i dijelite jednako

Dijelite i dijelite u naravi

Značajka koju bih najviše volio vidjeti u Pocketu bila bi mogućnost dijeljenja popisa s nekim. Dok se to ne dogodi, sljedeća najbolja stvar je Pošalji prijatelju.

Nakon što dodirnete gumb Dijeli na stavci na popisu, odaberite Pošalji prijatelju. Unesite e-mail adresu svog prijatelja i, ako želite, bilješku. Pocket im šalje e-poruku sa slikom i dijelom teksta iz priče zajedno s opcijom spremanja na vlastiti Pocket račun ili pregledavanja u pregledniku.

Također možete poslati prijatelju tako da označite dio članka, a zatim kliknete Podijeli i pojavit će se opcija Pošalji prijatelju.

12. Dobijte obavijest

Primajte obavijesti

Ako želite biti obaviješteni unutar aplikacije kada vam prijatelj nešto pošalje, idite na Postavke i pomaknite se prema dolje do Postavke push obavijesti; uključite ih. Android uređaji imaju obavijesti uključene prema zadanim postavkama, a promjene se mogu izvršiti odlaskom na Postavke i listanjem do Obavijesti.

11. Primite poruku

Preuzmite poruku

"Pročitao sam ovu sjajnu priču", kažete svom prijatelju prije nego potrošite sljedećih 10 tekstova pokušavajući je opisati. Umjesto toga, pošaljite im priču izravno iz iMessage-a. Idite na gumb za aplikacije i dodirnite Pocket. Vidjet ćete zadnjih nekoliko priča koje ste spremili i možete ih poslati jednim dodirom. Ili možete koristiti funkciju pretraživanja da se vratite dalje i pronađete ono što tražite.

10. Označite da ste to

Označi da si ti

Nakon što ste neko vrijeme koristili Pocket, može biti teško pratiti što ste spremili. Jedan od načina da olakšate lociranje stvari je da ih označite. Odaberite dio sadržaja, kliknite na elipsu, zatim Dodaj oznake, upišite oznaku, pritisnite return i sada je ta oznaka spremljena. Sljedeći put kada upotrijebite oznaku, polje će se automatski popuniti dok upisujete ili se možete pomaknuti niz popis kako biste ga pronašli. Također ćete moći sortirati po oznakama odabirom Oznake iz izbornika.

Ako ste prilično kasno u igri shvatili da želite označiti sav svoj sadržaj, idite na Pocket for Web, kliknite ikonu olovke za skupno uređivanje, odaberite sve priče koje želite za određenu oznaku, kliknite Dodaj oznaku i unesite oznaku.

Ako spremate u Pocket iz bookmarkleta, vidjet ćete opciju za dodavanje oznaka u svakom skočnom prozoru za potvrdu.

Ako imate Pocket Premium, imate Suggested Tags, koji donosi prijedlog iz Pocketa svaki put kada nešto spremite. To je velika ušteda vremena.

9. Najvažnije za sve

Najvažnije za sve

Osim spremanja članaka, možete spremiti određene odlomke u Pocket. Prijeđite prstom preko propusnice i odaberite Označi i ona će biti spremljena. Da biste vidjeli sve svoje istaknute stavke na jednom mjestu, idite na filtere i dodirnite Istaknuto.

8. Pomiješajte

Pomiješajte

7. Pogledaj ovdje

Pogledaj ovdje

Možete promijeniti način na koji se tekst prikazuje tako da odete u odjeljak mobilnog sadržaja, dodirnete elipsu () u donjem desnom kutu i Postavke teksta. Također možete promijeniti ukupnu temu u svijetlu, tamnu ili sepiju tako da odete u Postavke i pomaknete se do Teme aplikacije i kliknete na Tema. Također možete promijeniti temu u svijetlu ili tamnu ovisno o zatamnjenosti zaslona klikom na Automatski promijeni temu.

Za promjenu teksta na radnoj površini idite na odjeljak sa sadržajem i odaberite dvostruko kao u gornjem desnom kutu. U izborniku koji se pojavi možete se prebacivati ​​između serifa i sans serifa, promijeniti veličinu fonta, prilagoditi svjetlinu zaslona i odabrati čitanje na bijeloj, crnoj ili sepia pozadini.

6. Lajkajte i pretplatite se

Lajkajte i pretplatite se

Ako postoje stranice na koje se prijavljujete zbog sustava plaćanja ili arhiviranja, idite na Postavke > Upravljanje prijavama na stranice. Odaberite mjesto i prijavite se; ako nije navedeno, pomaknite se do Ostale stranice i unesite URL i svoje podatke za prijavu.

5. Trenutačno zadovoljstvo

Trenutačno zadovoljstvo

Korisnici Androida mogu uživati ​​u nekim prednostima Pocketa bez preuzimanja aplikacije koja zauzima prostor na njihovim uređajima. Kada netko podijeli vezu, vaš uređaj će otvoriti aplikaciju Pocket Instant za Android (otvara se u novom prozoru). Pritisnite Pregled članka da biste vidjeli kako će izgledati u uobičajenoj aplikaciji Pocket. Također se možete pomaknuti do dna za preporučeno čitanje. Zbog toga biste se mogli obvezati na preuzimanje Pocketa.

4. Zapalite sve

Zapali sve

Ako je vaš Pocket račun postao toliko pun da samo želite početi ispočetka, možete grupno izbrisati sve što ste spremili. Idite na stranicu Delete Your Online Reading List (Otvara se u novom prozoru) na Pocketu, potvrdite da ste zaista sigurni da želite sve izbrisati i kliknite Delete My Data.

3. Potreba za čitanjem

Potreba za čitanjem

Na prvi pogled možete vidjeti koliko će trajati slušanje podcasta ili pjesme. Ali ako ste kratki s vremenom i birate što ćete čitati iz Pocketa, kako donijeti odluku? Pa, možete skenirati svoj popis i vidjeti procjenu koliko će vremena trebati za čitanje (ili slušanje) sadržaja koji ste spremili.

2. Slušajte

Slušati

Ponekad želite čitati vijesti, ali ne želite čitati vijesti. Pocket vam to može pročitati. Na mobilnom uređaju vidjet ćete ikonu slušalica u gornjem lijevom kutu zaslona. Kliknite za popis za reprodukciju svih vaših spremljenih sadržaja. Također možete otići na pojedinačne članke i kliknuti ikonu slušalica na dnu stranice za reprodukciju članka. Prilikom reprodukcije priče možete se vratiti ili preskočiti 15 sekundi unaprijed, promijeniti brzinu glasa i arhivirati priču.

Ako imate Alexa uređaj, možete dodati Pocket skill tako da odete u aplikaciju Alexa, potražite Pocket i kliknete Omogući. Najprije ćete morati autorizirati Alexu da se poveže s vašim Pocket računom, a zatim Alexa može pročitati vaša posljednja tri članka.

Na računalu sa sustavom Windows možete koristiti Narrator ili Firefox (Otvara se u novom prozoru) (Pocket je kupila Mozilla 2017.). Na Macu možete označiti tekst koji želite pročitati naglas, kliknite ga desnom tipkom miša, zatim odaberite Govori > Počni govoriti.

1. Zabušavanje

Zabušava

Korisnici Slacka mogu spremati u Pocket izravno iz aplikacije ako Slack administrator prvo doda značajku (otvara se u novom prozoru). Nakon toga možete spremiti poveznicu tako da zadržite pokazivač iznad nje, kliknete Više radnji, a zatim Spremi u džep.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up