15 Hulu savjeta za ljubitelje streaming TV-a

Ako ste rezač kabela ili to želite biti, ali ne možete napustiti mrežni TV, potreban vam je Hulu. Usluga je najpoznatija po emitiranju emisija dan nakon emitiranja, posebno emisija nekoliko od pet velikih mreža — ABC, NBC i Fox. (CBS ima vlastitu uslugu strujanja, a Huluov ugovor o emisijama CW-a istekao je (Otvara se u novom prozoru) 2016.) Tu je i puno sadržaja drugih kabelskih kompanija i puno filmova—Hulu ima gotovo isto toliko "svježih certificiranih" filmovi navedeni na Rotten Tomatoesu kao Amazon Prime.

Kad se prvi put pojavio, kritikovali smo Hulu zbog nedostatka vijesti, sporta i originalnog programa, kao i zbog reklama koje su ometale plaćenu verziju, a sve su to vjerojatno bili veliki čimbenici Huluovog relativno sporog rasta. Ta se sudbina promijenila. Osvojio je svog prvog Emmyja 2017. godine za izvrsnu Casual, a zatim je postao višestruko nagrađivani oslonac za distopijski triler Sluškinjina priča. Ta je emisija vjerojatno bila najveći faktor u tome kako je Hulu udvostručio svoje pretplatnike u prošloj godini na 25 milijuna.

Osnovna pretplata sada iznosi samo 5,99 USD nakon nedavnog pada cijene (i ne vidite ih mnogo u zemlji strujanja). Za dodatnih 6 USD, pretplatnici ne dobivaju reklame, ali uz posebne iznimke u određenim popularnim emisijama koje dobivaju reklamu na početku i na kraju svake emitirane epizode.

Za razliku od Netflixa i drugih, Hulu je dostupan samo u dvije zemlje: Sjedinjenim Državama i Japanu (Otvara se u novom prozoru), gdje njime upravlja treća strana. Za usporedbu, Netflix ima pretplatnike diljem svijeta. A budući da je ograničen, ne možete legalno pristupiti Huluu kada ste izvan zemlje. Ali postoje načini da se to zaobiđe (kao što ćete vidjeti u nastavku).

Promjena je konstanta u Huluu. Time Warner, sada u vlasništvu AT&T-a, nedavno je kupio 10 posto udjela. S tim je došao pristup emisijama iz svojih trezora na CNN-u, TBS-u, Cartoon Networku, TNT-u i drugim. Ali Huluova najveća promjena bila je njegova transformacija u ponudu TV usluga uživo, preuzimajući Sling TV, PlayStation Vue i DirecTV Now.

Uskoro će Disney imati većinsko vlasništvo kada kupi Fox; Postoje glasine (Otvara se u novom prozoru) da bi drugi vlasnici Hulua, poput Comcasta, mogli sve prodati Disneyju. Unatoč tome, Disney lansira vlastitu uslugu streaminga, Disney+, negdje 2019. – tako da bi do kraja godine mogao imati dvije usluge streaminga.

Hulu svakako vrijedi imati ako ste ozbiljan rezač kabela. Ovaj vodič pokriva osnovnu uslugu, a ne TV opciju uživo. Sučelje se mnogo promijenilo u posljednjih godinu dana, pa čitajte dalje kako biste ovladali Huluom. Bit će ti drago.

Oglas

Índice
 1. Profil lijepog izgleda
 2. Ograničite Kiddies
 3. Dodajte favorite u 'Moje stvari'
 4. Hulu aplikacija kao daljinski
 5. Povećajte ili smanjite kvalitetu svog videa
 6. Podesite titlove za čitljivost
 7. Zaštitite svoj račun
 8. Koristite 3D Touch Access
 9. Koristite iPhone EarPods kao daljinski upravljač
 10. Dodajte Premium pretplati
 11. Gledajte putem slike u slici
 12. Pristup izvan SAD-a
 13. Pripremite se za pauziranje oglasa
 14. Stavite Hulu na čekanje
 15. Otkažite svoj Hulu

Profil lijepog izgleda

Profil lijepog izgleda

Hulu vam omogućuje izradu profila za svakog člana vašeg kućanstva (ili nekoga izvan vašeg kućanstva). Kliknite gornji desni padajući izbornik na Hulu.com ili TV sučelju kao što je Xbox One ili Roku i odaberite Upravljanje profilima. Postavite profil za do šest osoba, a oni zatim mogu izraditi vlastiti popis Moje stvari, tako da vaš profil ne bude zatrpan serijama i filmovima koji vam se ne sviđaju. Loša strana: Hulu dopušta (otvara se u novom prozoru) samo jedan po jedan stream.

Ograničite Kiddies

Ograničite Kiddies

Ne možete postojeći profil učiniti prilagođenim djeci, pa ako već imate šest profila, izbrišite jedan da biste ga ponovno stvorili s roditeljskim nadzorom. Nakon što ga izradite, postavite ga na Način rada za dijete: uključen. Ovo ograničava tog korisnika na sadržaj Hulu Kids Huba (Otvara se u novom prozoru). Postavite dob profila i Hulu će također ograničiti korisnika u gledanju filmova s ​​oznakom R i TV-MA emisija ako imaju 17 ili manje godina.

Dodajte favorite u 'Moje stvari'

Dodajte favorite u 'Moje stvari'

Želite li pratiti svoju omiljenu emisiju? Sačuvati nešto za kasnije? Dodajte ga u "Moje stvari". Samo idite na profil emisije ili zadržite pokazivač iznad nje na vrtuljku na Hulu.com i dodirnite gumb plus (+) da biste je dodali na svoj popis. Sve će biti spremljeno u "Moje stvari", kojem se može pristupiti putem izbornika na dnu aplikacije i na vrhu stranice na Hulu.com.

Hulu aplikacija kao daljinski

Hulu aplikacija kao daljinski

Danas je prilično standardno koristiti mobilnu aplikaciju usluge streaminga videa kao daljinski upravljač dok gledate na velikom ekranu. Hulu je ograničio mogućnost na uređaje koji podržavaju AirPlay (dakle korištenje iOS-a za upravljanje Huluom na Apple TV-u) i Google Chromecast, kojim možete upravljati s iOS i Android uređaja.

Za AirPlay (Otvara se u novom prozoru), povežite svoj uređaj s istom Wi-Fi mrežom kao i Apple TV. Pronađite emisiju koju želite gledati u aplikaciji Hulu, dodirnite ikonu AirPlay na vrhu prozora playera i odaberite svoj Apple TV s popisa.

Za Chromecast potražite ikonu cast u gornjem desnom kutu Hulu mobilne aplikacije – izgleda kao TV ekran koji se odbija od radio valova. Dodirnite ga i odaberite uređaj kojim želite upravljati. Mobilni uređaj sada vam omogućuje pauziranje ili reprodukciju, preskakanje 10 sekundi unatrag, uključivanje ili isključivanje titlova i upravljanje velikim zaslonom.

Ovo također funkcionira ako svoj iPhone ili iPad povežete s TV-om pomoću adaptera Lightning priključak na HDMI.

Povećajte ili smanjite kvalitetu svog videa

Povećajte ili smanjite kvalitetu svog videa

Želite li poboljšati kvalitetu svog videa ili uštedjeti podatke smanjivanjem? Na radnoj površini, dok se video reproducira, kliknite ikonu zupčanika () u donjem lijevom kutu. Postavka kvalitete omogućuje vam odabir između najboljih dostupnih i spremanja podataka. Očito, prvi će vam dati najbolju video kvalitetu, ako imate propusnost. Na mobilnom telefonu dodirnite ikonu zupčanika za odabir između Automatski, Nisko, Srednje ili Visoko. Na kutiji kao što je Xbox One, uzimate ono što dobijete.

Najviše što ćete dobiti na bilo kojoj Hulu emisiji je 1080p HD ako imate vezu od 6 Mbps. Hulu je neko vrijeme podržavao 4K u svojim izvornim emisijama za odabrane uređaje poput Xbox One S, ali je tiho ukinuo tu značajku (Otvara se u novom prozoru) u lipnju 2018.

Podesite titlove za čitljivost

Podesite titlove za čitljivost

Na Hulu.com možete uključiti i prilagoditi titlove. Kliknite ikonu zupčanika u donjem lijevom kutu i odaberite Titlovi > Postavke. Pojavljuje se skočni izbornik u kojem možete promijeniti izgled naslova na radikalne načine: boju, font, veličinu, neprozirnost, sjene, prozirnost, što god želite. Na mobilnom uređaju možete samo uključiti ili isključiti titlove, a postavke stolnog računala ne prevode se na mobilne ili pametne televizore.

Zaštitite svoj račun

Zaštitite svoj račun

Jeste li se prijavili na svoj Hulu račun na prijateljevom računalu, javnom uređaju ili drugom gadgetu kojem više nemate pristup? Možete opozvati pristup svom računu s tog uređaja s nekoliko klikova. Na radnoj površini kliknite svoje ime u gornjem desnom kutu i odaberite Račun. U odjeljku Privatnost i postavke kliknite Zaštitite svoj račun i Hulu će ponuditi odjavu sa svake Hulu sesije ikada postavljene s vašim računom. Ovo uključuje sve prijatelje i obitelj koji koriste račun, čak i one s drugim profilima. Naravno, vama ili vašim prijateljima na profilu trebat ćete lozinku za ponovnu prijavu.

Koristite 3D Touch Access

Koristite 3D Touch Access

Imate noviji iPhone s punim 3D Touchom? To je mjesto gdje snažno pritisnete ikonu aplikacije i pojavit će se izbornik brzih radnji s opcijama. Huluova iOS aplikacija ima to, s brzim pristupom popisu Moje stvari, pretraživanju ili zadnjoj stvari koju ste gledali. Tu je i Hulu widget koji možete dodati za jednostavan pristup sa zaključanog zaslona iPhonea ili iPada.

Koristite iPhone EarPods kao daljinski upravljač

Koristite iPhone EarPods kao daljinski upravljač

Vjerojatno ste koristili kontrole mikrofona na uključenim slušalicama EarPods (Otvara se u novom prozoru) za upravljanje telefonskim pozivima, pa čak i reprodukcijom glazbe. Također će raditi za Hulu: jednim dodirom središta kontrola mikrofona za pauzu, dvaput za preskakanje naprijed i triput za povratak. Pojačavanje i smanjivanje glasnoće na vrhu i dnu radi kako biste očekivali.

Dodajte Premium pretplati

Dodajte Premium pretplati

U 2015. Hulu je "pionir" opcije dodataka ponudivši popust na Showtime ako ga povežete sa svojim Hulu računom. Više ne dobivate popust na Showtime (ili HBO, Cinemax i Starz), ali možete dodati te kanale na svoj Hulu račun za jednostavan pristup i samo jedan mjesečni račun.

Kako biste svom Hulu računu dodali premium kanal, prijavite se na radnoj površini i odaberite svoje ime > Račun u gornjem desnom kutu. U odjeljku Vaša pretplata kliknite Upravljanje i pomaknite se prema dolje do odjeljka Premium dodaci. Tamo možete dodati Showtime (10,99 USD mjesečno), HBO (14,99 USD), Cinemax (9,99 USD) i Starz (8,99 USD).

Gledajte putem slike u slici

Gledajte putem slike u slici

Na Hulu web sučelju postoji opcija slika u slici. Kliknite ikonu minimiziranja na dnu zaslona (aktivirat će se čak i prvi put kada pokušate pritisnuti X za zatvaranje emisije ili filma) i video će se smanjiti u kut tako da možete nastaviti surfati Huluom dok se reproducira dok locirate druge emisije za dodavanje u Moje stvari. To je savršen način da ne obraćate pozornost na ono što gledate, a istovremeno pronalazite više stvari za pohranjivanje i nikad ih u budućnosti ne gledate!

Pristup izvan SAD-a

Hulu se nalazi u SAD-u (japanska verzija, kojom upravlja Nippon TV, potpuno je odvojena). Kada putujete u inozemstvo i želite pristupiti Huluu, obično nemate sreće. Jedino rješenje: koristite uslugu virtualne privatne mreže (VPN) koja čini da izgleda kao da ste još uvijek na strani države. Najbolja opcija je plaćena VPN usluga. Možete pronaći dobar izbor među najboljim VPN-ovima za Netflix — ono što radi za jednog streamera, vrijedi i za drugog.

Pripremite se za pauziranje oglasa

Pripremite se za pauziranje oglasa

Ovo nije toliko savjet koliko upozorenje. Hulu predstavlja nešto što se zove Pause Ads (otvara se u novom prozoru), što će iskočiti na vašem ekranu svaki put kada pauzirate Hulu emisiju. S druge strane, neće biti videa — početno predstavljanje i dalje će sadržavati oglase za Coca-Colu i Charmin, a oni će biti "suptilni i nenametljivi", prema Huluu. Pripremi se.

Stavite Hulu na čekanje

Stavite Hulu na čekanje

Idete na odmor ili godišnji odmor? Odaberite razdoblje od 1 do 12 tjedana da pauzirate pretplatu na Hulu. To znači da nećete moći gledati nikakav Hulu sadržaj — kao ni bilo tko drugi s profilom na vašem računu. Ali također vam se neće naplaćivati ​​za to vrijeme. Ako ne otkažete tijekom razdoblja pauze, pretplata i naplata će se nastaviti na kraju sesije čekanja. Ovome možete pristupiti na secure.hulu.com/account/pause(Otvara se u novom prozoru); morat ćete ponovno unijeti lozinku da biste došli tamo.

Otkažite svoj Hulu

Otkažite svoj Hulu

Umorni ste od Huluovog programiranja? Također je moguće potpuno napustiti uslugu ako želite. Na stranici računa nalazi se veliki stari okvir za odjavu pretplate. Pritisnite vezu Odustani da povučete okidač. Isprva će vas pokušati navesti da samo pauzirate, ali to možete zaobići klikom na drugi okidač koji kaže "Nastavi do otkazivanja". Za više pročitajte Kako promijeniti ili otkazati pretplatu na Hulu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up