14 savjeta za slanje poruka kao profesionalac na Apple Watchu

Slanje poruka je zadatak koji se obično obavlja na vašem telefonu, ali ako imate Apple Watch, možete čitati i slati poruke izravno sa svog zapešća. Proces nije jednostavan kao slanje poruka na iPhoneu, ali postoje načini da ga učinite lakšim za korištenje. Evo naših najboljih savjeta.

Índice
 1. 1. Postavite tekstualne obavijesti
 2. 2. Neka Siri pročita novu poruku
 3. 3. Pogledajte novi tekst
 4. 4. Pregledajte sve svoje tekstualne poruke
 5. 5. Dodajte primatelja
 6. 6. Pošaljite tekstualnu poruku
 7. 7. Pošaljite emoji
 8. 8. Pošaljite naljepnicu ili GIF
 9. 9. Pošaljite skicu
 10. 10. Pošaljite SMS s pametnim odgovorom
 11. 11. Razgovarajte s SMS-om na Apple Watchu
 12. 12. Odgovorite na tekst reakcijom
 13. 13. Podijelite svoju lokaciju
 14. 14. Pošaljite uplatu putem Apple Paya

1. Postavite tekstualne obavijesti

postavke obavijesti

Želite li dobiti obavijest na svom Apple Watchu sljedeći put kada dobijete SMS? Morat ćete omogućiti odgovarajuću opciju obavijesti u postavkama sata na vašem iPhoneu ili Apple Watchu. Na svom iPhoneu otvorite aplikaciju Watch i dodirnite Obavijesti. Na satu idite na Postavke > Obavijesti. (Sljedeće postavke su za uređaje sa sustavom iOS 15 i watchOS 8.)

Uključite prekidač za Indikator obavijesti za prikaz crvene točke na satu kada imate nepročitanu obavijest. Uključite prekidač za Prikaži sažetak kada je zaključan kako biste vidjeli sažetak svojih obavijesti čak i ako je sat zaključan. Sklopka Dodirnite za pregled cijele obavijesti ako želite sakriti detalje obavijesti osim ako ne dodirnete svoj sat.

Dodirnite opciju za Prikaži obavijesti na Wrist Down da biste vidjeli obavijesti čak i ako vaša ruka nije podignuta. Na zaslonu Prikaži obavijesti uključite prekidač za Prikaži obavijesti. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu i provjerite je li prekidač uključen za Poruke.

Nove obavijesti pojavit će se na vašem iPhoneu ili Apple Watchu, ali ne na oba. Ako je vaš iPhone otključan, tada će primati nove obavijesti. Ako je vaš iPhone zaključan ili u stanju mirovanja, vaš sat će primati nove obavijesti. Neke vrste obavijesti pojavljuju se samo na vašem telefonu, ali obavijesti o novim tekstnim porukama pojavit će se na vašem satu.

2. Neka Siri pročita novu poruku

Siri postavke

Kada nosite Apple AirPods ili kompatibilne Beats slušalice, možete postaviti da Siri pročita svaku novu SMS poruku koju primite. Da bi ovo radilo, trebat će vam AirPods Max, AirPods (2. generacija ili noviji), AirPods Pro, Beats Fit Pro, Powerbeats, Powerbeats Pro ili Beats Solo Pro. Također provjerite imate li iOS 15 ili noviji na svom iPhoneu i watchOS 8 ili noviji na satu.

Na satu idite na Postavke > Obavijesti > Obavijesti o najavi i uključite prekidač za Objavite obavijesti. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu i uključite prekidač za Poruke ako već nije na. Sljedeći put kada primite novu poruku, Siri će vam je pročitati.

3. Pogledajte novi tekst

tekstualna poruka

Ako ste omogućili obavijesti na svom Apple Watchu, svaka nova poruka koja stigne automatski će se pojaviti na ekranu. Samo je dodirnite da biste odmah pročitali poruku. Ako odmah ne pročitate poruku, na vrhu zaslona pojavit će se crvena točka obavijesti koja će vas obavijestiti o novoj obavijesti. Samo prijeđite prstom prema dolje na zaslonu da biste pročitali novu poruku.

4. Pregledajte sve svoje tekstualne poruke

pregledajte tekstove

Da biste vidjeli sve svoje tekstualne poruke, dodirnite Poruke ikonu na početnom zaslonu sata. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu da vidite svaku poruku i dodirnite onu koju želite pročitati. Za filtriranje poruka koje vidite, prijeđite prstom prema gore do vrha zaslona i dodirnite Gledanje. Sada možete odabrati da vidite sve poruke, one od poznatih pošiljatelja ili one od nepoznatih pošiljatelja.

5. Dodajte primatelja

dodaj primatelja

Apple Watch nudi nekoliko različitih načina za slanje SMS-a pravoj osobi. Dodir Poruke ikonu s početnog zaslona, ​​zatim dodirnite Nova poruka. Za odabir primatelja dodirnite Dodaj kontakt. Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu kako biste vidjeli sve osobe s kojima ste u prošlosti razmjenjivali poruke i odaberite pravu osobu s popisa.

Ako se primatelj ne pojavi, dodirnite narod ikonu na vrhu kako biste vidjeli svoje kontakte i odabrali osobu s tog popisa. Ako osoba nije postojeći kontakt, dodirnite Tipka za biranje ikonu i upišite telefonski broj osobe. Druga mogućnost je tapkanje Mikrofon i izgovorite ime ili telefonski broj osobe, zatim odaberite pravu osobu iz prijedloga.

6. Pošaljite tekstualnu poruku

poslati SMS

Tekst možete stvoriti ili odgovoriti na nekoliko načina. S novim tekstom dodirnite okvir koji kaže Napravite poruku. Pored odgovora dodirnite okvir koji kaže iMessage.

Ako imate Apple Watch Series 7, možete dodirivati ​​ili kliziti preko znakova na ugrađenoj QuickPath tipkovnici. Ako ne vidite tipkovnicu, prijeđite prstom od dna prema gore, a zatim dodirnite Tipkovnica dugme. Svi modeli satova mogu koristiti način škrabanja za crtanje znakova ili diktiranje za izgovaranje teksta i interpunkcijskih znakova naglas.

Ako vam je slanje poruka sa sata spor i frustrirajući proces, svejedno možete upisati odgovor na svom iPhoneu. Na vašem telefonu pojavit će se obavijest s upitom da unesete tekst pomoću iOS tipkovnice. Upišite odgovor na svom telefonu i on će se pojaviti na vašem satu.

7. Pošaljite emoji

emoji

Tekst možete začiniti zabavnim emotikonima. Na zaslonu da biste upisali ili izdiktirali svoju poruku, dodirnite ikonu smajlića. Odatle prijeđite prstom prema dolje da biste vidjeli različite opcije emojija i dodirnite onaj koji želite upotrijebiti.

8. Pošaljite naljepnicu ili GIF

naljepnice

Dodir A ikona ispred polja Nova poruka ili iMessage za pristup različitim naljepnicama i GIF-ovima za slanje primatelju. Prva ikona prikazuje zaslon naljepnice memoji. Dodirnite povećalo za pregledavanje zbirke animiranih GIF-ova.

9. Pošaljite skicu

crtanje

Značajku Digital Touch možete koristiti za crtanje različitim bojama i zatim poslati sliku u tekstu. Dodir A i dodirnite ikonu srca. Dodirnite mali krug u boji u gornjem desnom kutu i odaberite boju koju želite koristiti, a zatim crtajte prstom.

Ako je crtanje stvarnog objekta preveliki izazov, možete koristiti geste za stvaranje određenih slika. Jednom dodirnite zaslon za generiranje kruga ili niza krugova. Dodirnite ekran s dva prsta da nacrtate sliku poljupca. Pritisnite jedan prst na zaslonu da biste generirali animirani plamen. Pritisnite dva prsta na zaslonu za generiranje animiranog otkucaja srca. Kada završite, dodirnite Gotovo zatim udari Poslati.

10. Pošaljite SMS s pametnim odgovorom

pametan odgovor

Ako želite poslati SMS, ali ga ne želite sami napisati, možete se odlučiti za Smart Reply. Otvorite tekst, a zatim prijeđite prstom prema dolje po zaslonu da biste vidjeli popis prijedloga pametnog odgovora. Dodirnite onaj koji vam najviše odgovara.

11. Razgovarajte s SMS-om na Apple Watchu

snimiti poruku

Pošaljite tekstualnu poruku sa zvukom dodirom na A a zatim odaberite ikonu zvučnog vala. Izgovorite svoju poruku ili pustite zvuk koji želite snimiti. Kada završite, dodirnite Gotovo. Vi i primatelj možete reproducirati poruku nakon što je poslana.

12. Odgovorite na tekst reakcijom

reakcija na tekst

Ponekad ne morate poslati stvarni odgovor na SMS, ali svejedno želite potvrditi poruku reakcijom. U tom slučaju možete označiti primljenu poruku ugrađenim povratnim odgovorom. Pritisnite poruku prema dolje za prikaz niza slika kao što su srce, palac gore, palac dolje i upitnik. Dodirnite sliku koju želite poslati.

13. Podijelite svoju lokaciju

dijeliti lokaciju

Svoju lokaciju možete podijeliti s drugom osobom putem tekstualne poruke. Da biste to učinili na Apple Watchu, prijeđite prstom prema dolje do dna zaslona pored prijedloga Smart Reply i dodirnite Podijelite lokaciju. Automatski se šalje karta vaše lokacije.

14. Pošaljite uplatu putem Apple Paya

jabuka platiti

Da biste nekome poslali poruku o plaćanju putem Apple Paya, dodirnite A i odaberite ikonu za Apple Pay. Okrenite digitalnu krunicu da postavite iznos u dolarima. Možete dodati cente dodirom na iznos u dolarima, odabirom broja iza decimalne točke i okretanjem digitalne krunice na željeni iznos. Nakon što postavite iznos, dodirnite Platiti i dvaput dodirnite bočni gumb za slanje plaćanja.

PCMag logotip Kako otključati svoj iPhone i Mac pomoću Apple Watcha

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up