11 savjeta za uštedu vremena koji će vam pomoći da pronađete svoj Waze

Kada ste na nepoznatom području, prijateljsko lice koje će vam pokazati put je božji dar. Waze ima za cilj učiniti upravo to isporučujući upute i savjete od kolega vozača posvuda oko vas.

Aplikacija je započela kao lokalni projekt u Izraelu, ali je 2013. prodana Googleu za više od milijardu dolara. Wazeova snaga leži u brojkama: što više korisnika doprinosi, Waze pruža bolje informacije. Prema posljednjim podacima, servis je imao 140 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Iako neki vozači nisu sretni što je Waze svoje tajne sporedne ulice pretvorio u prometne gužve (Otvara se u novom prozoru), Waze je jedna od najkorisnijih aplikacija za mapiranje. Tijekom pandemije (Otvara se u novom prozoru) nudio je usluge poput dodavanja centara za medicinsko testiranje kao pribadača na svoje karte i stvorio posebne značke za trgovine koje nude mjere socijalnog distanciranja poput preuzimanja na ulici.

Evo kako svoje znanje o Wazeu staviti u brzu stazu.

Índice
 1. Izlazna strategija
 2. Upute od stola do vrata
 3. Idite do krajnjih granica
 4. Nemojte voziti sami
 5. Evo mog heroja
 6. Tvoj glas je moja zapovijed
  1. Preporuka naših urednika
 7. Život u brzoj traci
 8. Vođen glasovima
 9. Pritisnite gas
 10. Koji je tvoj tip?
 11. Pronađite svoj Waze

Izlazna strategija

Karta uživo s Waze stranice

Recite Wazeu kamo idete i kada morate biti tamo, a značajka planirane vožnje reći će vam kada da krenete. Na računalu se prijavite u Waze i kliknite Live Map (Otvara se u novom prozoru). Unesite informacije o polazištu i odredištu, zatim kliknite ikonu sata za odabir Dolazak do i unesite datum i vrijeme kada želite stići. Odaberite Spremi u aplikaciju i dobit ćete obavijest kada dođe vrijeme za odlazak.

Na iOS-u i Androidu prvo provjerite jeste li Wazeu dali pristup svojoj lokaciji i dopuštene obavijesti. Zatim otvorite Waze i odaberite Moj Waze > Planiraj vožnju > Dodaj vožnju a zatim unesite svoje odredište u traku za pretraživanje. Pomaknite se prema dolje do željenog vremena dolaska i kliknite Spremi. Zatim ćete biti preusmjereni na stranicu na kojoj možete odabrati Reci mi kada da odem.

Upute od stola do vrata

Waze karta uživo s telefonom i vezom pored nje

Možete mapirati svoje vožnje prije nego što napustite dom uz Waze Live Map. Posjetite kartu uživo (otvara se u novom prozoru) na računalu, unesite svoje odredište i kliknite Pošaljite na svoj telefon na dnu ekrana. Dobit ćete QR kod. Usmjerite kameru svog telefona prema njemu i Waze će vam poslati poveznicu na vaše upute.

Idite do krajnjih granica

Zaslon telefona s uključenom značajkom brzinomjera s tekstom koji kaže Brzinomjer vam pomaže da ostanete unutar ograničenja brzine

Teško je znati svoja ograničenja ili ograničenje brzine, pogotovo kada vozite u nepoznatom području. Ali Waze može prikazati brzinomjer preko karte i ima značajku ograničenja brzine koja vas može upozoriti kada je dostignete ili kada prijeđete 5%, 10%, ili 15% ili 5mph, 10mph, 15mph ili 20mph preko nje. Ići Postavke > Brzinomjer. Da biste u svakom trenutku vidjeli brzinomjer, prebacite Prikaži na karti na He. Pomaknite se na Prikaži ograničenje brzine i Prag brzine da postavite kada želite upozorenje i uključite ga Upozorenje za prebrzu vožnju.

Nemojte voziti sami

Podijelite zaslon diska

Ako želite da ljudi znaju gdje ste - bilo zbog vaše sigurnosti ili zato što ste prijatelj koji uvijek kaže da ćete biti tamo za pet minuta i stiže pola sata kasnije - možete podijeliti svoju vožnju. Nakon što odredite svoju vožnju, dodirnite Podijelite svoju vožnju na dnu zaslona, ​​a svoju rutu i lokaciju možete poslati putem teksta, WhatsAppa, Facebook Messengera ili e-pošte.

Evo mog heroja

Ekran pomoći na cesti

Ponekad ste u prometnoj gužvi; drugi put ste u nevolji hitnije vrste. Ako ste na putu i trebate pomoć, idite na gumb Prijavi na glavnom ekranu Waze i odaberite Pomoć na cesti. Dodir Hitan poziv gumb za povezivanje s lokalnim hitnim službama, odaberite Pomoć na putu da dobijete popis i lak pristup hitnim službama na cesti ili odaberite Fellow Wazere da označite kolegu vozača.

Tvoj glas je moja zapovijed

Vožnja bez pažnje je opasna vožnja. Kako biste smanjili koliko morate gledati u Waze zaslon, možete koristiti Google Assistant za navigaciju, izvješćivanje i kontrolu nekih značajki, čak i na iOS-u. Ići Postavke > Glas i zvuk > Google asistent i uključite ga. Dok je Waze otvoren, možete reći "OK Google" i razgovarati s Wazeom. (Waze također podržava Siri prečace.)

Preporuka naših urednika

Život u brzoj traci

Naplatni zasloni i staze za HOV

Do sada tipka ETA nije pružala najpreciznije očitavanje ako ste koristili HOV traku ili traku s naplatom cestarine koja bi vas mogla ubrzati. Sada ako planirate putovati prometnom trakom ili koristiti propusnicu, obavijestite Waze unaprijed. Ići Postavke > Pristojbe za vozila i propusnice za vozila i odaberite svoju rutu.

Vođen glasovima

Tweet (Otvara se u novom prozoru)

Ako vam se ne sviđa način na koji Waze zvuči, promijenite ga. Ići Postavke > Glas i zvuk > Waze Glas i odaberite jedan od standardnih glasova ili jedan s promotivne poveznice.

Pritisnite gas

snimke zaslona iz aplikacije waze gdje skenirate odabrane postavke benzinske postaje

Waze će vam pokazati benzinske postaje duž vaše rute, zajedno s cijenama. Ako želite, idite na Postavke > Benzinske postaje. Tamo možete odabrati željene postaje (osobito zgodno ako imate karticu vjernosti) i vrstu goriva, kao i razvrstati rezultate po cijeni, udaljenosti i marki.

Koji je tvoj tip?

vrste vozila: osobni automobil, taksi, motocikl, električni automobil

Najbolja ruta kojom ćete ići i koliko će vam vremena trebati da stignete do odredišta ovisi o tome što vozite. Ići Postavke > Navigacija > Vrsta vozilaa Waze će vam pružiti najbolje informacije, bilo da vozite običan automobil, taksi ili auto servis, motocikl ili električno vozilo.

Pronađite svoj Waze

Tweet (Otvara se u novom prozoru)

Nemojte uvijek vjerovati Wazeu na riječ. Nakon što vam je dat način da stignete kamo idete, pogledajte druge opcije rute. Dodirnite Rute, a zatim odaberite onu koja vam se čini najboljom, čak i ako je ona koja vas ne vodi preko četiri prometne trake (Otvara se u novom prozoru) ili u bilo kojoj situacije opasne po život (Otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up