10 savjeta za HBO Max koje trebate znati prije emitiranja Euphorije ili The Gilded Age

Nakon desetljeća kao vrhunski kabelski kanal, HBO je konačno uskočio u samostalni streaming s HBO Now 2015. Međutim, kako bi se bolje natjecao s ostatkom svijeta video streaminga, WarnerMedia je udružila sve svoje resurse sadržaja u HBO Max, koji je pokrenut 2020.

Usluga objedinjuje emisije Adult Swima, Cartoon Networka i HBO-a, kao i filmsku biblioteku Warner Bros. Studiji i prava na distribuciju animiranih filmova Studija Ghibli. Da biste iskoristili uslugu koja nudi toliko toga, evo nekoliko značajki koje biste trebali znati koristiti prije nego što započnete svoj sljedeći binge-watch.

Índice
 1. 1. S ograničenim budžetom? Nabavite razinu koja podržava oglas
 2. 2. Dodajte profilnu sliku
 3. 3. Kontrolirajte što djeca vide
 4. 4. Preuzmite videozapis za gledanje izvan mreže
 5. 5. Provjerite čvorište
 6. 6. Audio opis za široke mase
  1. Preporuka naših urednika
 7. 7. Gledajte anime na japanskom
 8. 8. Izbrišite sadržaj iz 'Nastavi gledati'
 9. 9. Pogledajte što je novo i dolazi
 10. 10. Odjavite se s uređaja

1. S ograničenim budžetom? Nabavite razinu koja podržava oglas

hbo max planovi

Kada je HBO Max prvobitno lansiran, nudio je samo 14,99 USD mjesečno bez oglasa, što smo smatrali skupim za uslugu strujanja. Iako možete uštedjeti malo novca ako se prijavite za godišnji plan od 149,99 USD, WarnerMedia je prošlog ljeta pokrenula razinu podržanu oglasima koja iznosi 9,99 USD mjesečno ili 99,99 USD za cijelu godinu.

Ako imate plan bez oglasa i želite se prebaciti na streaming bez oglasa ili obrnuto, kliknite ikonu svog profila (zatim kliknite zupčanik postavki na svom mobitelu) i odaberite Pretplata > Upravljanje pretplatom > Promjena planova.

HBO Max ne nudi besplatnu probnu verziju, ali ima odjeljak "Gledajte besplatno" (otvara se u novom prozoru) gdje možete isprobati epizode nekih od njegovih emisija bez registracije za HBO Max. To uključuje prve epizode And Just Like That, Euphoria, Succession, The White Lotus i The Gilded Age.

2. Dodajte profilnu sliku

hbo max profil

Želite li prilagoditi profil svog računa jedinstvenom slikom? Kliknite na ikonu svog profila i odaberite Promjena profila > Upravljanje profilima. Odaberite profil, zatim dodirnite ikonu kamere. Odavde možete odabrati hoćete li se slikati, učitati sliku ili odabrati lik iz kolekcije aplikacije. S Odaberite znakmožete odabrati slike likova iz franšiza HBO, Adult Swim i Warner Bros.

3. Kontrolirajte što djeca vide

roditeljske kontrole

HBO Max ima sadržaje za različite dobne skupine. Iako možete vjerovati da će tablet zaštititi vaše mališane s nekoliko epizoda Ulice Sesame, vjerojatno ne želite da slučajno uključe Euphoriju. Kao takav, HBO Max vam omogućuje stvaranje dječjih profila i određivanje onoga što smiju gledati. Kada je dječji profil uključen, treba mu pribadača za povratak na odrasli profil.

Da biste to postavili, pritisnite ikonu profila na mobilnom telefonu ili webu i odaberite Promjena profila > Dodaj dijete. (HBO Max podržava samo pet profila, tako da će se opcija za djecu pojaviti samo ako imate četiri ili manje profila.) Zatim izradite PIN koji vas ovlašćuje za prebacivanje naprijed i natrag. Promijenite svoj četveroznamenkasti PIN u bilo kojem trenutku tako da odete na svoj profil i odaberete Roditeljska kontrola.

Nakon postavljanja PIN-a možete dodati ime i datum rođenja te odabrati filmske i TV ocjene (od G do NC-17 odnosno TV-Y do TV-MA) koje vaše dijete može gledati. Ako ikada trebate ažurirati ograničeni sadržaj, idite na Promjena profila > Upravljanje profilimazatim odaberite dotični profil i odaberite Uredite dob i roditeljski nadzor.

4. Preuzmite videozapis za gledanje izvan mreže

Preuzimanja

Kao i drugi servisi za streaming videa, HBO Max podržava preuzimanje za izvanmrežno gledanje. Idite na sadržaj koji želite preuzeti i dodirnite ikonu Preuzmi da biste ga spremili na svoj uređaj. Pričekajte da preuzimanje završi ili dodirnite gumb za zaustavljanje u bilo kojem trenutku za pauzu. Kada budete spremni gledati offline, dodirnite ikonu profila i dodirnite Preuzimanja. Za brisanje dodirnite Uredi i odaberite x dugme.

Negledana preuzimanja istječu nakon 30 dana, a imate 48 sati da završite nakon što počnete gledati. Preuzimanja će također automatski isteći kada serija ili film napuste HBO Max. Sadržaj koji je istekao moguće je obnoviti kada ste spojeni na internet, a isti videozapisi mogu se obnoviti više puta. Samo dodirnite isteklo preuzimanje i odaberite Vratiti.

5. Provjerite čvorište

hbo max čvorište

Najveća prodajna točka HBO Maxa je bogatstvo sadržaja iz WarnerMedia dubokog kataloga. Na jednom mjestu možete gledati HBO-ove originalne emisije, Max Original sadržaj, DC-jevu kolekciju animiranih filmova i TCM-ovu zbirku klasičnih filmova. Kako bi vam pomogao pronaći ono što želite, HBO Max nudi čvorišta koja dijele biblioteku aplikacije u odjeljke koji uključuju HBO, Max Originals, DC, TCM, Adult Swim, Studio Ghibli, Cartoon Network, Sesame Workshop, Looney Tunes i Cartoonito. Otvorite izbornik hamburgera i pomaknite se do dna kako biste odabrali jedan od ovih odjeljaka.

6. Audio opis za široke mase

audio opis

Za osobe s oštećenjem vida ključni su zvučni opisi. Međutim, nemoguće je pretražiti svaki TV i film da biste vidjeli koje su opcije dostupne. Umjesto toga, otvorite izbornik hamburgera i odaberite Audio opis za pregled zbirke sadržaja koji ima dostupne audio opise. Nakon što pronađete nešto za gledanje, odaberite opciju tekstualnog okvira na izborniku reprodukcije i odaberite audio opis u odjeljku Audio.

Preporuka naših urednika

7. Gledajte anime na japanskom

titlovi

HBO Max emitira produkcije na japanskom jeziku iz Studija Ghibli i drugih, ali će prema zadanim postavkama biti na engleskom. Ako govorite japanski ili želite gledati na japanskom s titlovima, odaberite Engleski gumb za uključivanje japanskog zvuka. Dodir japanski gumb za prebacivanje stvari natrag na engleski.

Samo zapamtite da kada jednom odaberete, ne postoji način za promjenu tijekom igranja. Ako odlučite promijeniti jezik, morat ćete se povući iz onoga što gledate, promijeniti ga i početi ispočetka. Sav će sadržaj također biti postavljen na opciju koju odaberete, stoga provjerite jezične postavke prije nego što krenete u nešto novo.

8. Izbrišite sadržaj iz 'Nastavi gledati'

nastavi gledati

Ako pokrenete TV emisiju ili film, ali odlučite da to nije za vas, ne želite da visi u vašem odjeljku Nastavi gledati. Zaustavite ga na zaslonu profila i odaberite ga Nastavi gledati > Uredigdje možete izbrisati pojedinačne unose ili odabrati Očistiti sve da obrišem škriljevac.

9. Pogledajte što je novo i dolazi

upravo dodano

HBO Max olakšava praćenje novih i izlaznih serija i filmova. Otvorite izbornik hamburgera i odaberite Upravo dodano da vidite što je nedavno dodano usluzi. Odaberite Posljednja prilika da vidim što će biti na kraju svakog mjeseca. Želite li pogledati u budućnost? Odaberite Dolazi uskoro za gledanje najava, pregleda i drugih videozapisa za nadolazeće emisije i filmove.

10. Odjavite se s uređaja

uređaj

Ako ste svoj račun ostavili prijavljeni na uređaju koji nije vaš — na primjer, prijateljev telefon ili TV — ili mislite da netko ima neovlašten pristup vašem računu, pristup možete opozvati daljinski.

Otvorite svoj profil (zatim kliknite zupčanik postavki na mobitelu) i odaberite Upravljanje uređajem. Ovdje ćete vidjeti sve uređaje koji su trenutno prijavljeni na vaš račun. Udari x ikonu pored bilo kojeg uređaja kako biste opozvali pristup njemu. Također možete birati Provjerite sve uređaje da ih sve obrišete i zamolite svakoga tko ima lozinku da se ponovno prijavi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up