10 Devil May Cry 5 savjeta koji će vam pomoći da se brzo riješite demona

Devil May Cry 5 najnoviji je Capcomov ulazak u njegovu kultnu akcijsku seriju o ubijanju demona i jaki kandidat za igru ​​godine. Zadržava bogatu borbenu mehaniku prethodnih igara, dodaje sve nove za svladavanje i čini kontrole glatkijim, spuštajući ljestvicu vještina za nove igrače.

Ipak, Devil May Cry 5 (39,99 USD u Humble Bundleu) (Otvara se u novom prozoru) daje igračima enciklopedijski popis napada za ubacivanje u kombinirane sekvence, a učenje kako učinkovito uključiti te sposobnosti može biti neodoljivo.

Ne brinite, jer DMC5 ima brojne značajke prilagođene početnicima koje čine učenje nečuvene borbe mnogo lakšim nego u prošlim igrama. Istaknuti vodiči olakšavaju učenje važnih naredbi, a bogat popis vještina možete pregledati iz izbornika u bilo kojem trenutku ako vam ikada zatreba osvježenje.

Ali čitanje vam može učiniti samo toliko: kreativnost je srž DMC5 borbe. Devil May Cry vas uči kako izvoditi pokrete, ali na vama je da odlučite što želite sastaviti kako biste formirali svoje kombinacije.

Ako ste novi u seriji i želite znati kako izvući maksimum iz lude akcije PC igre, sastavio sam popis od 10 DMC5 savjeta koje morate imati na umu kad god igrate. Neki su samo prijedlozi, dok se drugi toplo preporučuju. Isprobajte ih sve i vidite što vam odgovara. Tko zna? Možda ćete jednog dana uskoro izrađivati ​​otmjene DMC5 kombinirane videozapise koje će svijet vidjeti.

Oglas

Índice
 1. Nemojte koristiti Auto Assist
 2. Prilagodite svoje opterećenje
 3. Izmicanje i skok
 4. Izmijenite svoje kontrole
 5. Uključeno zaključavanje prekomjerne upotrebe
 6. Parirajte svemu
 7. Uđi u prazninu
 8. Pročitajte svoje datoteke vještina
 9. Prizovi noćnu moru posvuda
 10. Završi igru
 11. Više savjeta za igru

Nemojte koristiti Auto Assist

Nemojte koristiti Auto Assist

Devil May Cry i Bayonetta (19,99 USD u Humble Bundleu) (Otvara se u novom prozoru) uključuju značajke pod nazivom Auto-Assist i Easy-Automatic. Obično su vam dostupni kada igrate te igre na njihovim najlakšim postavkama težine i automatski ubacuju posebne napade u vaše kombinacije tako da možete s lakoćom izvoditi cool nizove.

Problem s ovim značajkama je taj što guše kreativnost koju ove igre potiču; ne naučite kako unositi ispravne naredbe, nikada ne razvijete osjećaj jasnog vremena napada, a automatski unosi često ometaju bilo koju kombinaciju koju postavljate.

Dakle, nemojte uključivati ​​pomoć! Možda će vam nedostajati napadi i botovi, ali nikada nećete naučiti kako oblikovati demonske budale ako sami ne napravite poteze.

Prilagodite svoje opterećenje

Prilagodite svoje opterećenje

Svaki DMC5 lik ima brojne sposobnosti. Konkretno, Dante ima toliko oružja i stilova dostupnih u bilo kojem trenutku da će nekima biti teško upotrijebiti ih sve. Srećom, DMC5 vam omogućuje da prilagodite svoju opremu na kontrolnim točkama čak i prije nego što uđete u misiju. Ako vam kretanje između četiri pištolja i četiri vatrena oružja stvara tjeskobu, ne brinite. Smanjite svoju opremu na dva oružja i pištolj, ili čak samo jedan.

U konačnici, igra se temelji na poznavanju i eksperimentiranju, a svaki je lik više nego sposoban zapaliti demonski svijet osnovnim oružjem. Započnite misiju s jednim ili dva oružja, a zatim dodajte još kako budete zadovoljni mogućnostima koje su vam dostupne. To je proces učenja i ima puno toga za naučiti.

Nero bi trebao privući puno pažnje na ekranu za prilagodbu, zahvaljujući svojim moćnim, ali potrošnim protetičkim rukama Devil Breaker. Razbijači će se slomiti ako ih udarite dok ih koristite ili ako izvedete posebnu sposobnost ruke. Osim toga, međutim, neki razbijači su bolji za određene neprijatelje od drugih. Na primjer, ako obavljam misiju s puno neprijatelja stražara, opremit ću nekoliko Helter Skelter alata za bušenje da probijem obranu. Ako znam da neka misija ima dosadnog teleportirajućeg demona, Furyja, gurnut ću Ragtime ruku u svoj časopis da usporim njegovo kretanje i dam mu posao. Obavezno prilagodite Nerona između misija kako biste mu dali novu zalihu oružja.

Izmicanje i skok

Izmicanje i skok

DMC5 igrivost se vrti oko uništavanja demona dok izgledate dobro, ali ne možete biti elegantni ako vam čudovišta uzvrate šamar. Srećom, Devil May Cry 5 daje svim likovima univerzalne sposobnosti izbjegavanja koje mogu koristiti kad god im se demonski degenerik previše približi.

Kada ste zaključani na neprijatelja, možete izvesti izmicanje pomoću gumba za skok držeći lijevo ili desno na palici za kretanje, u odnosu na orijentaciju vašeg lika. Ako izvedete ovaj manevar tijekom borbene kombinacije, umjesto toga izvodite bolesni iskorak, koji ima istu količinu neranjivosti, ali izgleda hladnije od poteza izbjegavanja u prethodnim igrama.

Skakanje je također održiva opcija izbjegavanja i zahtijeva samo jedan unos tipke. Neranjivi ste na štetu od početka skoka do njegovog vrhunca, stoga nemojte podcjenjivati ​​skok kao obrambeni potez. Jedina stvarna mana korištenja skoka umjesto izmicanja je ta što vas skok stavlja u zrak, tako da ne možete izvoditi nikakve pokrete dok ne dodirnete tlo.

S tim u vezi, možete kupiti vještinu pod nazivom Enemy Step, koja vam omogućuje da skočite s demona. To znatno olakšava izbjegavanje napada u zraku. Izuzetno je koristan tijekom borbi s bossovima, jer demoni s bossovima obično imaju veće hitboxove iz kojih je lakše iskočiti. Također možete koristiti Neprijateljski korak da biste otkazali oporavak od zračnog napada i bez problema izveli novi. To je teško raditi dosljedno, stoga ne brinite o tome da li ćete to još svladati. Samo znaj da je tu, i ako si dobar s njim, nikada više nećeš morati dotaknuti tlo tijekom borbe.

Izmijenite svoje kontrole

Izmijenite svoje kontrole

Nikada ne morate mijenjati kontrole Devil May Cry 5, ali nije loša ideja to učiniti ako želite ugodniji pristup kretanju. Na primjer, mrzim da mi se zaključavanje dodijeli R1/desnom braniku, pa ga premještam na R2/desni okidač. Kako mnogi napadi oružjem/projektilima koriste priključke za punjenje, dobra je ideja premjestiti naredbu oružjem na okidač radi lakšeg punjenja.

Ne postoji čvrsto i brzo pravilo za kontrolu prilagodbe; zadržati ono što funkcionira i promijeniti ono što ne funkcionira. Sve je stvar preferencija, a Devil May Cry 5 vam omogućuje da mijenjate alate prema svom ukusu.

Uključeno zaključavanje prekomjerne upotrebe

Uključeno zaključavanje prekomjerne upotrebe

Za razliku od serijala Ninja Gaiden ili Bayonetta, sustav ciljanja Devil May Cry 5 sastavni je dio borbe. Velika većina posebnih napada zahtijeva specifične unose palicom za kretanje i može se pokrenuti samo dok je napadnut protivnikom.

Danteov klasični Stinger napad, na primjer, može se izvesti samo pritiskom na tipku za napad dok se drži naprijed prema neprijatelju koji je blokiran. Ako niste zaključani, radnja se neće izvršiti. Lansiranje neprijatelja s High Times i drugim pokretima žongliranja funkcionira samo ako držite palicu za kretanje podalje od ciljanog neprijatelja.

Gotovo uvijek ćete htjeti ostati zaključani na meti kako biste pristupili ovim potezima i otključati bravu samo kada izvodite određene sposobnosti poput Neronovih napada rukama Devil Breaker, koje se mogu koristiti samo kada su otključane.

Parirajte svemu

Parirajte svemu

Devil May Cry 5 usvaja mehanike igranja iz gotovo svake igre u seriji prije nje, čak i manje omiljenih igara poput Devil May Cry 2 i DmC: Devil May Cry.

Na primjer, sukobi oružjem uvelike su integrirani u DMC5 borbu, na gotovo potpuno isti način kao u DmC-u. Da, serija Devil May Cry uvijek je imala sukobe oružjem, ali većinom su bili specifični za neprijatelja i iznimno ih je bilo teško dosljedno izvoditi.

DMC5, s druge strane, omogućuje vam da upucate gotovo svakog neprijatelja u igri. Da biste parirali oružju, vaše vlastito oružje mora se sudariti s oružjem ili napadačkim udom vaše mete. Kada se dobro izvede, dobivate isti učinak metalnog zveckanja od DmC-a, a neprijatelj se ustukne u jedinstveno ošamućeno stanje koje ga čini ranjivim na daljnje napade.

Najlakši neprijatelj za to su Smrtne škare. Zveket oružja dok demon napada trenutno zapanji i razbjesni čudovište. Pucanje ili napad na njegovu masku tijekom ovog omamljivanja ga trenutno ubija. Nisu svi sukobi oružjem tako snažni, ali vrijedi eksperimentirati s neprijateljima kako biste saznali vrijeme i vrijednost sukoba oružjem.

Uđi u prazninu

Uđi u prazninu

Dok budete učili glavne stvari, pojavit će se neki demoni koji će vam dati trku za novcem, posebno kasnije u igri. Demonski vitezovi, na primjer, imaju puno zdravlja i njihove je štitove teško zaobići. Furyjev teleport i velika evazija čine ga smrtonosnim za borbu, iako demon ima vrlo malo zdravlja. Behemoth je nepredvidiv tenk kojeg je nemoguće kontrolirati osnovnim kombinacijama. Ako vam određeni demon zadaje probleme, odvojite malo vremena između misija i osjetite borbu u Praznini.

The Void je u biti prostorija za vježbanje u kojoj možete eksperimentirati sa svojim potezima protiv svakog uobičajenog neprijatelja na kojeg naiđete u igri. Možete se boriti s lutkom ili protivnikom kojeg pokreće AI. To je samo za vježbu ili zabavu, stoga isprobajte bilo koje pokrete ili klase oružja koje želite.

Pročitajte svoje datoteke vještina

Pročitajte svoje datoteke vještina

Jeste li izveli cool napad i niste znali što ga je pokrenulo? Jeste li kupili novu sposobnost, samo da biste zaboravili što je naredba? Završili ste igru ​​i dobili neke lude nove sposobnosti, ali niste sigurni kako ih koristiti? Ne brinite, jer Devil May Cry 5 ima prilično opsežan sustav datoteka u igrici kojem možete pristupiti u bilo kojem trenutku iz izbornika pauze. Kartica Popis vještina prikazuje svaki potez koji ste kupili ili otključali—i raščlanjen je po oružju.

Popis vještina također vam pokazuje kako ih izvoditi, a čak uzima u obzir sve promjene kontrolne sheme koje ste napravili. Obavezno redovito provjeravajte svoj popis vještina dok igrate, jer gotovo uvijek postoji vještina u vašem arsenalu koju ste zaboravili da imate. I svakako provjerite izbornik Popis vještina kada završite igru ​​(savjet, savjet).

Prizovi noćnu moru posvuda

Prizovi noćnu moru posvuda

Tajanstveni V nije naoružan do zuba kao Dante ili Nero, ali je više nego sposoban raskomadati demone sa svojim demonskim familijarima. Dok Griffon i Shadow funkcioniraju kao V-jevi pištolj i mač, glomazna Noćna mora V-jev je adut, jer može lako spaliti hordu demona u pepeo s nekoliko udaraca svojih laserskih zraka.

Nightmare se ne može kontrolirati na isti način kao Griffon ili Shadow, ali on je izvanredna podrška i treba ga pozvati kad god možete. Noćna mora iscrpljuje vaš mjerač Devil Triggera dok je aktivan, ali V može lako regenerirati Devil Triggera ismijavanjem i njegovom bizarnom sposobnošću čitanja poezije, tako da to nikada ne biste trebali željeti.

Noćna mora ima još jednu, pomalo tajnu funkciju: može srušiti zidove i strukture kada se pozove. Nightmare ima jedinstvene animacije kada se pozove na vrlo određena mjesta na karti. Te su animacije brojne i daju demonu puno osobnosti. Na primjer, Nightmare skače s mosta u bitku ili se razbija kroz zidove poput Kool-Aid Mana.

Što je još važnije, postoje određena mjesta na karti kojima se ne može pristupiti osim ako Nightmare nije pozvan da ih uništi. U nekim slučajevima možete pronaći poster ili sliku na kojoj je oblijepljeno nečim što izgleda kao golemova ruka, iako je to prilično suptilno osim ako ne znate to tražiti. Mnogo puta nema očitih znakova da bi struktura mogla biti uništena. Često zazivajte Noćnu moru i vidite kamo vas demon vodi.

Završi igru

Završi igru

Devil May Cry 5 ima fantastičan izbor oružja za blisku borbu, posebnih napada i jedinstvenih sposobnosti koje možete mijenjati dok prilagođavate svoje kombinacije. Međutim, igra je iznenađujuće usredotočena na narativ, a postoje neke sposobnosti koje su vam zaključane dok napredujete kroz priču.

Međutim, nakon što pobijedite konačnog šefa i kredite, to više nije slučaj i dobivate sve svoje sposobnosti natrag, pa čak i neke nove s kojima se niste imali priliku petljati prvi put. Iz tog razloga, u vašem je interesu da jednom dovršite igru ​​da vidite što ćete otključati. Započnite s ležernim ljudskim načinom kako biste stekli osjećaj za borbu ako ste novi, a zatim prijeđite na poteškoće Devil Hunter sa svojom punom opremom.

Više savjeta za igru

Više savjeta za igru

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up